iza_marta trzymaj się mocno i głowa do góry. Ja też miałam podobną sytuację, a w dzień w który miałam stawić się w szpitalu poród zaczął się sam. Fakt nie było potem postępu i włączyli na chwilę oksy. Skończyło się jednak cesarką. Miej pozytywne nastawienie za wszelką cenę. Będzie dobrze i zanim się obejrzysz będziecie w domu! Pozdrawiam!
reklama
Witajcie dziewczyny,
Będę rodzić na Kopernika za miesiąc. Porodówki nie widziałam osobiście, ale opinie są bardzo pozytywne.
Czy któraś z was rodziła w nocy? Jak wtedy wygląda opieka położnych? Czy trzeba się mocno dopraszać o swoje prawa czy też wszystko przebiega sprawnie?
Będę rodzić na Kopernika za miesiąc. Porodówki nie widziałam osobiście, ale opinie są bardzo pozytywne.
Czy któraś z was rodziła w nocy? Jak wtedy wygląda opieka położnych? Czy trzeba się mocno dopraszać o swoje prawa czy też wszystko przebiega sprawnie?
Aldo rozpisalam sie i nie poszla wiadomość. Ja rodzilam o 2.30. Dostalam plan porodu, ktorego sie trzymali. Zespol medyczny super. Nikt mnie nie olewal. Odpowiadali na wszystkie moje pytania, itd. Pełny profesjonalizm. Bylam w szoku, bo nie spodziewlam sie cudow i bylam Bardzo mile zaskoczona. Oczywiscie po porodzie byl kontakt skora do skory. Rodzilam wertykalnie :-). Porod byl ciezki i gdyby nie swietny zespol nie udaloby mi sie rodzic sn. Jestem im za to bardzo wdzieczna :-).
Julie dziekuje i przepraszam, ze nie pisalam, ale mialam tak ciezki porod, ze przez caly czas dochodzilam do siebie fizycznie i psychicznie. Mala urodzila sie piekna i zdrowa tylko ja bylam wykonczona juz przed porodem i nie mialam sily przec itd. Gdyby nie osoby, ktore sie mna zajmowaly w tym dniu na bank bylaby cesarka. Pozdrawiam serdecznie :-*
reklama
Aldo u mnie tak akurat bylo :-). Mam nadzieje, ze tez tak trafisz, bo z ludzmi nigdy nie wiadomo. Ale tak jak pisze ja byłam mile zaskoczona, bo nie sadzilam, ze beda sie tak przejmowac. Oczywiście dla nich bardzo wazne jest zdrowie Twoje i dziecka i monitoruja przez ktg czy z dzidzi jest wszystko dobrze . Jesli chcesz zzo to niech to bedzie pierwsza rzecz o ktora poprosisz po przyjezdzie, bo to sie podaje do ktoregos rozwarcia i jedna dziewczyna za pozno poprosila.
Podziel się: