Hela85 gratujacje dużo zdrowia dla Ciebie i córeczki :-)
reklama
wiewioreczka24
Początkująca w BB
Cześć dziewczyny, ja mam termin na 7 kwietnia czyli za 3 tygodnie, planuje rodzic na Kopernika, mój lekarz tam przyjmuje. Mały waży już 3200 i na pewno jeszcze podrośnie, planuje rodzić sn. Czy ktoś ma podobny termin??
Cześć wiewioreczka24 ja mam termin troszke później bo na 19 kwietnia ale różnie to bywa
wiewioreczka24
Początkująca w BB
To może się spotkamy Mój maluszek na razie się nie śpieszy na świat, skurczy przepowiadających mam kilka w tygodniu więc chyba jeszcze długo poczekamy.
Hej
wiewioreczka24 ja mam na 8 kwietnia i też tam będe rodzić także może się spotkamy chyba że mała będzie chciał wcześniej tak a propo to co macie spakowane ? pytam żeby czegoś nie przeoczyć i sprawdzić swoją torbę. Niestety ja mam 100 km dojazdu do szpitala więc wole mieć wszystko przy sobie
wiewioreczka24 ja mam na 8 kwietnia i też tam będe rodzić także może się spotkamy chyba że mała będzie chciał wcześniej tak a propo to co macie spakowane ? pytam żeby czegoś nie przeoczyć i sprawdzić swoją torbę. Niestety ja mam 100 km dojazdu do szpitala więc wole mieć wszystko przy sobie
Hej Dziewczyny! Ja też mam termin na 8.04 :-). Co do torby, to ciągle ją dopakowuję. Wychodzę z założenia, że najważniejsze są dokumenty, ładowarka do telefonu i w moim przypadku okulary+płyn do szoczewek. Resztę (jeżeli się nawet czegoś zapomni) można ponoć zakupić w szpitalnym sklepiku (tylko pewnie w mało atrakcyjnych cenach). Ja akurat mieszkam niedaleko szpitala, więc dowiezienie czegoś przez męża to nie problem. Będziemy się wspierać w razie potrzeby :-). Zastanawiałam się czy dają np. podkłady poporodowe? Macie informacje dotyczące wyposażania w środki higieniczne?
Nie, nie. Ja mam termin tzw. z miesiączki na 8.04. Chcę rodzić naturalnie, ale jak na razie ani widu ani słychu. Ponoć w 41 tyg w najgorszym wypadku wywołują, więc do Świąt powinnam być po :-). Nie ukrywam, że wolałabym, żeby syn przyszedł na świat wcześniej, bo chciałabym mieć z nim więcej czasu przed powrotem do pracy..
wiewioreczka24
Początkująca w BB
Widzę że sporo nas Trochę się już stresuje jak to będzie w trakcie porodu, żebym dała radę. Ja mam około 30 km do szpitala ale jak się pojedzie w godzinach szczytu to może to zająć nawet godzinę, w końcu jest on w centrum Krakowa. Co do torby to mam ją spakowaną już od miesiąca, mam podkłady na łóżko, podpaski bella mamma, 3 koszule ( kupione wcześniej i wydawało mi się że będą dobre ale już mam taki duży brzuszek że mam pewne obawy) jednorazowe majtki, kosmetyki, klapki, 2 ręczniki i podkoszulek do porodu, który pewnie wyrzucę. Osobno pakuje rzeczy dla małego jeśli okazało by się że nie ma miejsca na Kopernika i trzeba będzie jechać gdzie indziej.
reklama
kolorowa20
Fanka BB :)
Dziewczyny przeglądnijcie sobie forum kilka stron wstecz, tam znajdziecie wszystkie informacje i odpowiedzi na swoje pytania
Ja w skrócie napiszę, że dla Dziecka nic nie trzeba, podkłady na łóżko dają i te poporodowe też dają jeśli nie masz swoich.
Powodzenia, majowa mama 2013
Ja w skrócie napiszę, że dla Dziecka nic nie trzeba, podkłady na łóżko dają i te poporodowe też dają jeśli nie masz swoich.
Powodzenia, majowa mama 2013
Podziel się: