reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpital Uniwersytecki Kopernika - poród, położne, wasze wrażenia

reklama
Cześć dziewczyny, ja mam termin na 7 kwietnia czyli za 3 tygodnie, planuje rodzic na Kopernika, mój lekarz tam przyjmuje. Mały waży już 3200 i na pewno jeszcze podrośnie, planuje rodzić sn. Czy ktoś ma podobny termin??

To może się spotkamy:) Mój maluszek na razie się nie śpieszy na świat, skurczy przepowiadających mam kilka w tygodniu więc chyba jeszcze długo poczekamy.

Hej:)
wiewioreczka24 ja mam na 8 kwietnia i też tam będe rodzić:) także może się spotkamy chyba że mała będzie chciał wcześniej :) tak a propo to co macie spakowane ? pytam żeby czegoś nie przeoczyć i sprawdzić swoją torbę. Niestety ja mam 100 km dojazdu do szpitala więc wole mieć wszystko przy sobie:)

Hej Dziewczyny! Ja też mam termin na 8.04 :-). Co do torby, to ciągle ją dopakowuję. Wychodzę z założenia, że najważniejsze są dokumenty, ładowarka do telefonu i w moim przypadku okulary+płyn do szoczewek. Resztę (jeżeli się nawet czegoś zapomni) można ponoć zakupić w szpitalnym sklepiku (tylko pewnie w mało atrakcyjnych cenach). Ja akurat mieszkam niedaleko szpitala, więc dowiezienie czegoś przez męża to nie problem. Będziemy się wspierać w razie potrzeby :-). Zastanawiałam się czy dają np. podkłady poporodowe? Macie informacje dotyczące wyposażania w środki higieniczne?

Dziewczyny to wy macie cc, jesli znacie terminy porodow? U mnie caly czas nie wiadomo czy bedzie sn czy cc. Termin mam na 19.05 dopiero. Napiszcie swoje wrazenia po ;)

Nie, nie. Ja mam termin tzw. z miesiączki na 8.04. Chcę rodzić naturalnie, ale jak na razie ani widu ani słychu. Ponoć w 41 tyg w najgorszym wypadku wywołują, więc do Świąt powinnam być po :-). Nie ukrywam, że wolałabym, żeby syn przyszedł na świat wcześniej, bo chciałabym mieć z nim więcej czasu przed powrotem do pracy..

Widzę że sporo nas:):) Trochę się już stresuje jak to będzie w trakcie porodu, żebym dała radę. Ja mam około 30 km do szpitala ale jak się pojedzie w godzinach szczytu to może to zająć nawet godzinę, w końcu jest on w centrum Krakowa. Co do torby to mam ją spakowaną już od miesiąca, mam podkłady na łóżko, podpaski bella mamma, 3 koszule ( kupione wcześniej i wydawało mi się że będą dobre ale już mam taki duży brzuszek że mam pewne obawy) jednorazowe majtki, kosmetyki, klapki, 2 ręczniki i podkoszulek do porodu, który pewnie wyrzucę. Osobno pakuje rzeczy dla małego jeśli okazało by się że nie ma miejsca na Kopernika i trzeba będzie jechać gdzie indziej.

reklama
Dziewczyny przeglądnijcie sobie forum kilka stron wstecz, tam znajdziecie wszystkie informacje i odpowiedzi na swoje pytania :)
Ja w skrócie napiszę, że dla Dziecka nic nie trzeba, podkłady na łóżko dają i te poporodowe też dają jeśli nie masz swoich.
Powodzenia, majowa mama 2013 :)

Do góry