Dla MartaH1985
Napisałam już odpowiedź na tego posta dla Ciebie, ale coś nie wkleiło, chyba że wyświetli później więc w skrócie:
Jestem w 29tyg i mam cukrzycę ciążową (przy pierwszym Dziecku 7 lat temu miałam tak samo), najpierw dieta ig teraz mam od 2tyg insulinę (nocna + dzienna przed pierwszym śniadaniem).
Aktualnie chodzę do Diabetologii na Kopernika i po wprowadzeniu insuliny dali mi też skierowanie do Poradni Patologii Ciąży gdzie idę 13.02. Mam Lekarkę prowadzącą ciąże od początku, ale po pojawieniu się cukrzycy po 25 tyg zdecydowałam się na Lekarza współprowadzącego ciąże (dostałam od Koleżanki namiary na Ordynatora Patologii dr.Huberta Hurasa (byłam raz i jestem bardzo zadowolona z wyczerpujących odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie i będę pojawiać się raz w miesiącu na kontrolę). Pierwszą wizytę wzięłam z usg żeby sprawdzić czy wszystko z Dzidziusiem ok.
Rodzić zdecydowałam się na Kopernika bo jest najwyższa referencyjność i najlepsi specjaliści od patologii ciąży. Od tych kilku lat bardzo dużo się zmieniło na plus i dużo Koleżanek to potwierdziło. Nowy Ordynator na patolgii wprowadził swoje zasady i napewno Pacjentka może czuć większy komfort.
Gdybyś chciała namiary to dr. Huras przyjmuje w Superior Centrum Medyczne Kraków (całe info na stronie)
Pamiętaj o diecie i pomiarach cukru na czczo do 90 i godzinę po posiłku do 120, a wszystko będzie super