reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szpital Uniwersytecki Kopernika - poród, położne, wasze wrażenia

Dla MartaH1985 :)

Napisałam już odpowiedź na tego posta dla Ciebie, ale coś nie wkleiło, chyba że wyświetli później :) więc w skrócie:

Jestem w 29tyg i mam cukrzycę ciążową (przy pierwszym Dziecku 7 lat temu miałam tak samo), najpierw dieta ig teraz mam od 2tyg insulinę (nocna + dzienna przed pierwszym śniadaniem).
Aktualnie chodzę do Diabetologii na Kopernika i po wprowadzeniu insuliny dali mi też skierowanie do Poradni Patologii Ciąży gdzie idę 13.02. Mam Lekarkę prowadzącą ciąże od początku, ale po pojawieniu się cukrzycy po 25 tyg zdecydowałam się na Lekarza współprowadzącego ciąże (dostałam od Koleżanki namiary na Ordynatora Patologii dr.Huberta Hurasa (byłam raz i jestem bardzo zadowolona z wyczerpujących odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie i będę pojawiać się raz w miesiącu na kontrolę). Pierwszą wizytę wzięłam z usg żeby sprawdzić czy wszystko z Dzidziusiem ok.
Rodzić zdecydowałam się na Kopernika bo jest najwyższa referencyjność i najlepsi specjaliści od patologii ciąży. Od tych kilku lat bardzo dużo się zmieniło na plus i dużo Koleżanek to potwierdziło. Nowy Ordynator na patolgii wprowadził swoje zasady i napewno Pacjentka może czuć większy komfort.
Gdybyś chciała namiary to dr. Huras przyjmuje w Superior Centrum Medyczne Kraków (całe info na stronie)
Pamiętaj o diecie i pomiarach cukru na czczo do 90 i godzinę po posiłku do 120, a wszystko będzie super :)

reklama
Dzięki AMagda za wyczerpujące informacje...Pewnie też udam się do Pana doktora i będę miala lekarza współprowadzącego:)

Ostatnia edycja:
Huras robil cc mojej kolezance :)
Ja szłam tez na Patologie i normalnie do rejestracji poszłam i tam mi kazali poczekac i megafonu nie ma :D Trzeba słuchac jak wywołuja nazwiska .Idzie sie wtedy do tych drzwi obok rejestracji tam sa wypełniane dokumenty i pozniej do szatni mozna isc zostawic rzeczy i pozniej Pani z szatni zabiera Cie na oddział.
29 tydz jeju kiedy to u mnie było:) W sumie od 24 tyg az do 38 bylo super:D

Teraz jest remont i poradnia jest z boku, Ja byłam najpierw tam po termin za pierwszym razem a potem dopiero do rejestracji głównej i jest taki głośnik ja nazwałam "megafon", gdzie wywołują nazwisko. Dodatkowo zrobiona taka mała poczekalnia z krzesełkami, wieszakiem na ubrania, toaletą i tablicą info o poradni patologii ciąży ( nie mówię tu o holu głównym) i wydzielone prawdopodobnie tymczasowe miejsce na poradnię patologii (zaraz obok tego pokoju gdzie przyjmuje lekarz jest dobudowana ścianka za którą trwają prace remontowe)

Huras robil cc mojej kolezance :)
Ja szłam tez na Patologie i normalnie do rejestracji poszłam i tam mi kazali poczekac i megafonu nie ma :D Trzeba słuchac jak wywołuja nazwiska .Idzie sie wtedy do tych drzwi obok rejestracji tam sa wypełniane dokumenty i pozniej do szatni mozna isc zostawic rzeczy i pozniej Pani z szatni zabiera Cie na oddział.
29 tydz jeju kiedy to u mnie było:) W sumie od 24 tyg az do 38 bylo super:D

Ja docenta Hurasa polecam z całego serca! Prowadził moją ciążę od początku do końca. CC też on mi robił :) Bardzo miły i sympatyczny człowiek. Jak do niego dzwoniłam w Wigilię, bo potrzebowałam "konsultacji" to nine robił żadnych wyrzutów, że w święta dzwonie. No i jest ordynatorem. Urzęduje na 1p.
A Superior zmienia swoją lokalizację. Gdzieś ponoć przy Rondzie Mogilskim teraz. Ja jestem umówiona na wizytę kontrolną na 21.02 i na początku tygodnia mam dzwonić, bo pani nie wiedziała gdzie wtedy będą. Czy w starej siedzibie, cz w nowej.

kurcze rodziłam tak 3 tyg temu to chyba my piszemy o roznych miejscach :D jak jest ten hol wejsciowy to po lewej jest rejestracja i poczekalnia ja mowie o tym i tam sie zgłaszałam :)

Ja pisałam o poradni patologii ciąży bo Marta pytała, a ty o porodzie, ale na dalszym etapie się już nie zgubimy:)

kurcze rodziłam tak 3 tyg temu to chyba my piszemy o roznych miejscach :D jak jest ten hol wejsciowy to po lewej jest rejestracja i poczekalnia ja mowie o tym i tam sie zgłaszałam :)

reklama
a to ja nie wiem juz nic hehe niby tez na patologie mnie przyjmowali :d w kazdym razie jak cos mozna pytac na pewno kazdy pomoze :)

Do góry