reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpital Uniwersytecki Kopernika - poród, położne, wasze wrażenia

Hej dziewczyny, ja jestem świeżo po CC. Co do cięcia i opieki po to wszystko super, jednak potem pobytu na pierwszym piętrze z małym to nie wspominam dobrze i nie wiem czy kiedykolwiek chciała bym to powtórzyć.

reklama
Angelofdestroy dzięki:-) Maleństwo w jak najlepszym porządku - jesteśmy bardzo szczęśliwi i jak na razie poznajemy się:-). Też żałuję, że nie byłam na drugim albo na trzecim bo na pewno było by łatwiej ale trudno. Ważne, że dzidziuś jest zdrowy.

A na pierwszym to po prostu pielęgniarki noworodkowe dają w kość (te od dużych ludzi są ok), co jest szczególnie dokuczliwe, kiedy doskwiera ból, a hormony szaleją:-(

Anet na 3 pietrze niema noworodkow wiem bo ja tam lezałam przed cc , tam jest tylko patologia i ginekologia endokrynologia.

To gdzie sie trafi zalezy gdzie sa miejsca z nami lezała dziewczyn a która była 12 h po cc bo nie bylo miejsca na salach w sumie spoko bo trafiłam z nia do jednej sali:D , remont trwa :D na 2 pietrze tam gdzie noworodki ale w sumie nie byloi to jakies uciazliwe na innych pietrach to nie wiem

Myślałam, że na trzecim też są noworodki:-( Remont trwa w najlepsze na pierwszym piętrze, ale jakoś szczególnie mi nie przeszkadzał.
Ja byłam przyjęta na pierwsze piętro bo mój lekarz tam pracuje i po cc pielęgniarki mówiły, że najprawdopodobniej trafie na pierwsze, chyba, że zupełnie nie byłoby miejsc. Wiem, że normalne porody w pierwszej kolejności lokowali na drugim.
Ja na pooperacyjnej leżałam 12h, ale trzy inne dziewczyny zostały tam 24 h bo nie było miejsc na oddziale.

reklama
A to widzisz ja na pooperacyjnej lezałam od 10 do 17 :) wazne ze juz po a maluch jak daje sie wuyspac moj mial tylko 2 gorsze noce a tak to dwie pobudki:)

Do góry