reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpital Miejski 2 w Bydgoszczy

reklama
Dziewczyny mam pytanie nie na temat wózka. Czy znajdę w Bydgoszczy sklep gdzie są dostępne wózki cybex balios slux lub cybex talos?

A w którym tygodniu byłaś na ustalenie terminu cc? I czy idzie się osobiście do szpitala czy telefonicznie się ustala termin?
Kurcze dopiero zauwazylam...
Ja byłam w 37+1 ale z tego co wiem to przeważnie wcześniej już ustalają.
I raczej osobiście ale jak nie ma potrzeby to nie zostawiają w szpitalu.

Jak mam termin cc na 11.03, mam się stawić 10.03. A test na covid kiedy miała pani robiony? Czy mąż mógł czekać podczas cc i zostać chwilę po? Dziękuję

Dzień dobry! W Nowym Roku odkurzę trochę wątek i zapytam czy są tu może jakieś mamy, które rodziły w miejskim w Bydgoszczy w ciągu ostatniego roku/2lat? Czy mogłybyście się podzielić swoimi opiniami/ doświadczeniami? Czy któraś z Was miała może indukowany poród, jak wyglądała opieka ze strony personelu?

Ja rodziłam w 2021 i 2022.

Jeśli chodzi o indukcję to miałam w 2021- najpierw założyli mi balonik, pękł mi pęcherz płodowy i akcja sama ruszyła. Później na porodówce miałam podpiętą oksytocynę, żeby szybciej poszło. Mąż mógł być od 5 cm do 2 godzin po porodzie.

W 2022 poszłam z porodem samoistnym i szybko poszło bez niczego. Mąż mógł być od przyjęcia do 2 godzin po porodzie.

W obydwu porodach mogłam (poza zapisem ktg) chodzić, być na piłce, brać prysznic. Położne w trakcie porodu pomocne, empatyczne, miłe. Rodziłam na łóżku porodowym, ale była możliwość wyboru pozycji, były też krzesła porodowe. Z przeciwbóli nie korzystałam, ale kolejność jest- gaz, paracetamol, opioidy.

Ogólnie personel na położnictwie miły i pomocny. Przy porodzie w 2022 dziecko leżało na OITN kilka dni, to mogłam kiedy chciałam iść i zanieść świeże mleko. Jedyne co się pogorszyło to jedzenie- w 2021 było dobre (o ile szpitalne może takie być), w 2022 dramat- gdyby mąż mi nie donosił jedzenia to bym głodowała. W tym czasie zmieniła się firma, która cateringowa mająca umowę ze szpitalem.

Na oddziale jest cdl, ale jakoś nie nadawałyśmy na tych samych falach. Położne też pomagają w kp, ale jeśli nie idzie to nie ma problemu z mm. W pierwszej dobie noworodek nie jest kąpany, później wszystkie czynności pielęgnacyjne i badnia lekarskie, ważenie odbywa się w sali przy matce- jedynie szczepienia, pobrania krwi jest dziecko zabierane. Podkłady na łóżko, wkładki poporodowe były do bólu. Pampersy dla noworodka i chusteczki nawilżane trzeba mieć swoje.

reklama
Dzień dobry! W Nowym Roku odkurzę trochę wątek i zapytam czy są tu może jakieś mamy, które rodziły w miejskim w Bydgoszczy w ciągu ostatniego roku/2lat? Czy mogłybyście się podzielić swoimi opiniami/ doświadczeniami? Czy któraś z Was miała może indukowany poród, jak wyglądała opieka ze strony personelu?
Na kiedy ma Pani termin ?;)

Do góry