reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpital Miejski 2 w Bydgoszczy

Dziwne. Również miałam zdiagnozowana cukrzycę. Przy czym mój wynik naczczo wynosił 94, ale mimo to nie było zmiłuj. Po godzinie tak wysoki wynik powinien być niepokojący. W poradni diabetologicznej byłam w bizielu. Ale będąc na patologii w miejskim jak również po porodzie miałam konsultacje z diabetologiem. I powiem tak: na patologię przyszła starsza pani, strasznie się spieszyła i była co najmniej dziwna.. po porodzie przyszła taka blondynka, młodszą kobietka i zupełnie inna rozmowa. Czyli jak w każdym przypadku, nie jest ważne miejsce a człowiek.
Jak miałam wizytę u diabetolog z Biziela to uciekłam stamtąd. Głupia baba. A w miejskim trafiłam na młodą blondynkę, p. Daria, cudowna kobieta.

reklama
Dziewczyny nie pamiętam czy było to pytanie, ale czy na samej diecie trzeba zjawić się wcześniej w miejskim ? Jeśli tak to ile dni ? Potrzebne jest skierowanie ? W Bizielu ponoć tydzień wcześniej ale wolałabym nie leżeć tak długo w szpitalu. Podobno w miejskim ty tylko 3 dni. Trzeba się zapowiedzieć ? Może gdzieś zadzwonić ? Aktualnie 34 tc

Dziewczyny nie pamiętam czy było to pytanie, ale czy na samej diecie trzeba zjawić się wcześniej w miejskim ? Jeśli tak to ile dni ? Potrzebne jest skierowanie ? W Bizielu ponoć tydzień wcześniej ale wolałabym nie leżeć tak długo w szpitalu. Podobno w miejskim ty tylko 3 dni. Trzeba się zapowiedzieć ? Może gdzieś zadzwonić ? Aktualnie 34 tc
Trzeba się zgłosić tydzień przed terminem. Na wejściu powiedziałam, że do porodu z cukrzycą. Nie ma znaczenia dla nich czy dieta czy insulina. Też byłam na diecie i dobrze, że szybciej się zgłosiłam, bo z małą było źle w brzuchu. Źle jej krew krążyła i tętno jej spadało o czym ja nie wiedziałam, a czułam się bardzo dobrze. Byłam 8 dni łącznie w miejskim. Oni tyle trzymają przy cukrzycy.

Dobre opinie są o MSWiA.
Rodziłam we wrześniu w 2 , co prawda naturalnie ale była ze mną na sali dziewczyna po CC i była zadowolona.
MSWiA bardzo polecam 💪 sam poród w moim przypadku naturalny nie był dla mnie żadnym masakrycznym przeżyciem. Wsparcie w 100% pomimo długiego porodu 6h uważam personel za naprawdę bardzo cierpliwy do mnie 🙂 niestety w moim przypadku zaraz po porodzie córka została wywieziona karetka do szpitala Biziela na intensywna terapie. Przykre przeżycie, dopiero po wypisie mogłam jechać i ja zobaczyć. Rodziłam z dodatnim gbs, nic nie wskazywało na jakiekolwiek problemy po porodzie. Teraz gdybym miała wybierać rodziłabym w szpitalu właśnie miejskim. Ten szpital wśród moich znajomych ma również dobre opinie.

Hej. Co u ciebie słychać? Bylas juz umówić się na cc w miejskim?
Tak, pojechałam na kwalifikację 11 grudnia.
Przy przyjęciu miałam nagle cisnienie 210/120...
I o 18.17. przez cesarskie cięcie przyszła na swiat Martynka [emoji13] 2780g i 51 cm. 20 dni przed terminem.
Dopiero wczoraj wyszlysmy do domku z powodu żółtaczki wymagającej fototerapii.

A od dzisiaj Miejski wznowił porody rodzinne [emoji4]

reklama
Tak, pojechałam na kwalifikację 11 grudnia.
Przy przyjęciu miałam nagle cisnienie 210/120...
I o 18.17. przez cesarskie cięcie przyszła na swiat Martynka [emoji13] 2780g i 51 cm. 20 dni przed terminem.
Dopiero wczoraj wyszlysmy do domku z powodu żółtaczki wymagającej fototerapii.

A od dzisiaj Miejski wznowił porody rodzinne [emoji4]
Gratuluję😊😊😊. Dużo zdrówka dla was🥰

Do góry