reklama
agatka_natalia
Fanka BB :)
Anna73 ja też się boję rodzić, ale wolałabym rodzić naturalnie. Boję się też, że będą problemy z przyjęciem do szpitala mimo, że mam z położną podpisaną umowę.
ewelad
ja wychodzę z założenia, że o kazdym szpitalu i lekarzu będą opinie dobre i złe-subiektywna ocena zależna od sytuacji, więc trzeba samemu podjąć decyzję i mieć nadzieję-wierzyć, że wszystko będzie oki:-) a ze się boję jak cholercia, to inna sprawa
młoda mamuśka
szczęśliwa mama i żona
ehh.. kurcze, miałam rodzić u siebie w mieście na Mazurach, tam gdzie chodzę do lekarza w ciąży ale przeniosłam się do Nowego Dworu Mazowieckiego, czeka mnie cc i teraz nie bardzo wiem co robić, na wizytę do swojej doktór pojadę za jakiś tydzień dopiero no i podejrzewam że nie wypisze mi skierowania do szpitala w Warszawie (o porodówce w Nowym Dworze Mazowieckim są różne opinie i jakoś wolałabym rodzić w Warszawie) no i hm.. przy cesarce planowanej jest przecież wyznaczany termin porodu to teraz mam jeździć po warszawskich szpitalach i pytać gdzie mnie na ten dzień przyjmą? jestem zielona normalnie i nie mam pojęcia jak to dobrze załatwić, by nie czekać aż dostane skurczy i wyląduje w pierwszym lepszym szpitalu..
agatka_natalia
młoda mamuśka Szpital w NDM jest szpitalem dobrym. Z tego co wiem p. Łepkowska (chyba ordynator) to bardzo dobry ginekolog. Dziewczyny chwalą z nią porody. Jeśli zdecydujesz się na poród w NDM masz pewność, że Cię nie odeślą, bo nie ma miejsca na porodówce. Z tego co wiem to sale pojedyncze są sporo tańsze niż w Warszawie.
Nawet myślałam, żeby tam rodzić, ale, że mój ginekolog od USG jest ze szpitala z Madalińskiego, więc tam mam zamiar rodzić.
Nawet myślałam, żeby tam rodzić, ale, że mój ginekolog od USG jest ze szpitala z Madalińskiego, więc tam mam zamiar rodzić.
tiffi1
Słyszałam że ten szpital jest ok, ale poczytaj opinie na forumehh.. kurcze, miałam rodzić u siebie w mieście na Mazurach, tam gdzie chodzę do lekarza w ciąży ale przeniosłam się do Nowego Dworu Mazowieckiego, czeka mnie cc i teraz nie bardzo wiem co robić, na wizytę do swojej doktór pojadę za jakiś tydzień dopiero no i podejrzewam że nie wypisze mi skierowania do szpitala w Warszawie (o porodówce w Nowym Dworze Mazowieckim są różne opinie i jakoś wolałabym rodzić w Warszawie) no i hm.. przy cesarce planowanej jest przecież wyznaczany termin porodu to teraz mam jeździć po warszawskich szpitalach i pytać gdzie mnie na ten dzień przyjmą? jestem zielona normalnie i nie mam pojęcia jak to dobrze załatwić, by nie czekać aż dostane skurczy i wyląduje w pierwszym lepszym szpitalu..
Ja mieszkam niedaleko Lubina więc postanowiłam że będę rodzić w CZK Femina, tak samo jak moja siostra, tylko z tym wyjątkiem że ona miała cesarkę "na życzenie", ja chcę rodzić naturalnie.
Byłam tam 3 lata temu gdy siostra leżała i przyznam że szczerze tam jest chyba lepiej niż w hotelu, lekarze są bardzo mili i położne również, do tego jedna z pielęgniarek to moja znajoma więc będę miała do kogo zwrócić się o radę w razie co, jednak z tego co wiem to położne same pomagając pierworódką.
Niestety liczy się to wszystko z kosztami, jak chcesz coś lepiej to płać... ale mam do wyboru albo Feminę, albo niesławne BEMA... gdzie nigdy nie pójdę po tym co moja siostra przeżyła ze swoim synkiem po 2 tygodniowym pobycie po zachłystowym zapaleniu płuc (w szpitalu mały zaraził się pałeczką ropy błękitnej... którą można się zarazić jedynie w warunkach szpitalnych, a najlepsze jest to że kilka tygodni temu jedna z jej koleżanek także wyszła z zarażonym dzieckiem, nie wiem dokładnie jaką miało bakterię ale wiem że czeka dzidzie bardzo długie i ciężkie leczenie;()
Tak więc wolę zapłacić te 1000 zł (tak jest w cenniku), i być pewna wszystkiego
Byłam tam 3 lata temu gdy siostra leżała i przyznam że szczerze tam jest chyba lepiej niż w hotelu, lekarze są bardzo mili i położne również, do tego jedna z pielęgniarek to moja znajoma więc będę miała do kogo zwrócić się o radę w razie co, jednak z tego co wiem to położne same pomagając pierworódką.
Niestety liczy się to wszystko z kosztami, jak chcesz coś lepiej to płać... ale mam do wyboru albo Feminę, albo niesławne BEMA... gdzie nigdy nie pójdę po tym co moja siostra przeżyła ze swoim synkiem po 2 tygodniowym pobycie po zachłystowym zapaleniu płuc (w szpitalu mały zaraził się pałeczką ropy błękitnej... którą można się zarazić jedynie w warunkach szpitalnych, a najlepsze jest to że kilka tygodni temu jedna z jej koleżanek także wyszła z zarażonym dzieckiem, nie wiem dokładnie jaką miało bakterię ale wiem że czeka dzidzie bardzo długie i ciężkie leczenie;()
Tak więc wolę zapłacić te 1000 zł (tak jest w cenniku), i być pewna wszystkiego
reklama