reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

szpital lipcówek

namawiac nie bede :p ale sama tez sie tam nie wybieram ;d z tego co widze w tych samych dniach bedziesz rodzila prawie co ja^^

reklama
agatka_natalia - matko 1500 za sama polozna to ogromne pieniadze!! dlaczego my musimy doplacac za cos co sie nam nalezy!! w koncu jestesmy ubezpieczone, placimy te diabelne skladki a potem kurna jak nie zaplacisz to nie masz!!?? to jest przerazajace i juz wcale nie jest mi zal tych strajkujacych poloznych jak one sobie tak dodatkowo zarabiaja!!!

Hej Dziewczyny! :happy:
Rodziłam w lipcu 2009 r., więc z ciekawości zajrzałam do Was, zobaczyć jak sobie radzą kolejne lipcóweczki :happy:
Widzę, że temat szpitali. Ja też jestem z Warszawy i rodziłam na Inflanckiej. Jestem bardzo zadowolona, za nic nie płaciłam. Rodziłam przed remontem, teraz pewnie jest tam jeszcze fajniej. Bardzo dobrze wspominam szpital i personel medyczny. Wg. mnie poród z wykupioną położną nie jest czymś koniecznym jeśli rodzi się z osobą towarzyszącą Położna i tak nie urodzi za nas, a mi akurat bardziej pomogło wsparcie bliskiej osoby, położna tylko mówiła kiedy przeć ;-)

Ja tylko napiszę, że po info od tweenie na temat Kasprzaka myślę, jeszcze nad bielańskim. Niestety duży boom sprawia, że z miejscami w każdym szpitalu jest problem. Pisałam ostatnio o Karowej - koleżanka rodziła w sobotę.

Cześć dziewczyny.

Od piątku leżałam na patologii ciąży w szpitalu bródnowskim. Trafiłam z bólem brzucha. Powiem wam szczerze, że jestem pod wielkim wrażeniem. Szpital odnowiony, przyjemnie się leżało. Pokoje 4 osobowe (przynajmniej na patologi), każdy pokój z łazienką. Lekarze konkretni, od razu mówią, co jest i dlaczego podjęta jest taka decyzja a nie inna. Na badanie długo nie czekałyśmy, na usg też nie. Położne pomocne. Porodów przez ten długi weekend było bardzo dużo. Opieka była zapewniona, a do tego nikogo nie odesłali, bo np nie mieli miejsca, tj jak na Inflanckiej, która jest w remoncie.
Zastanawiam się poważnie nad porodem w tym szpitalu

Dziewczyny zwiedzałam dzisiaj porodówkę w szpitalu madurowicza w Łodzi wiec musze powiedzieć ze się bardzo mile zaskoczyłam :) wszystko takie oswiezone, czyste po remoncie. Połozne bardzo sympatyczne ( ciekawe jak to wyjdzie w praktyce) sale jedno osobowe spokojnie podczas porodu mozna kozystac z prysznica. Oto odpowiedzi jakie uzyskałam na moje pytania :)
1. mąż może byc przy porodzie naturalnym ale przy cesarce juz nie. Nie musi być po szkole rodzenia ale musi miec fartuch-20 zł sprzedawany jako zestaw na dole przy wejsciu.
2. znieczulenie z. o. jest juz bezpłatne i dostepne dla każdego o ile nie ma przeciwskazań medycznych w danym momencie dla danej rodzącej
3. Nie mozna zapłacić ( wynajac ) za połozną na wyłacznośc - swoja droga to nie uwazam aby była taka potrzeba - połozne tak jak juz wczesniej pisałam bardzo miłe :)
4.Nie potrzeba koszuli do rodzenia - oni daja ale wypadałoby miec swoją po porodzie
5. Ze soba do szpitala bierzemy : ostatnie badania, koszulę, dokumenty, ks. ciazowa, mile widziane sa chusteczki nawilzające , pampersy , ubranka i rozek ale nie sa konieczne bo zapewniają
6.Po porodzie odwiedziny sa od 14-go roku zycia.
7.Nie ma juz porodów w wodzie.
8. Nie nacinają krocza , chyba ze jest taka medyczna potrzeba ale i tak pytaja o zgodę.
9. Nie ma rutynowej lewatywy. Sama wybierasz czy chcesz to czy czopki ( to samo było w sterlingu 7 lat temu :)
Zwiedzanie porodówki w madurowiczu jest co srodę od 12-16 godz o ile w danym dniu bedzie jakaś wolna sala porodowa.

Przy okazji napisze jeszcze ze niedawno w koperniku rodziła koleżanka i brała położna na wyłączność. Kosztowało ja to 600zł.

Ja będę rodzić na patologii ciąży w Koperniku, czy któraś lipcówka z Krakowa tez tam będzie rodzić ?
Znalazłam wypowiedzi ewelad i nadii, widzę że jesteście prawie w tym samym tygodniu ciąży co ja.
Ja wybrałam Kopernika ze względu na lekarkę prowadzącą.

Ostatnia edycja:
reklama
Anna widzę, że sąsiadka z Krakowa:-) ja jak już pisałam wcześniej, będę rodzić na Ujastku- tam pracuje mój lekarz prowadzący, tam wybrałam sobie już położną, chodzę na ich SR, a poza tym to jakieś 5 min drogi od mojego domu:-)

Do góry