Super, ze powstal taki temat Ja w ciazy zrobilam sie tak rozkojarzona, ze nie zdziwilabym sie gdybym zapomniala zabrac do szpitala 3/4 potrzebnych rzeczy.
Patuska, odnosnie laktatora Medeli Mini Electric, czytalam ze on jest przeznaczony raczej do odciagania "od czasu do czasu". Ja planuje kupic Medele Swing, bo o ile nie bedzie klopotow z laktacja, bede pewnie odciagac codziennie.
Co do zakupow typowo szpitalnych, kupilam na razie jednorazowe majtki poporodowe - akceptuja takie na oddzialach?
Ja miałam takie siateczkowe, i nawet juz długo po porodzie jak juz dostałam okres to je tez zakładałam na noc...
A laktator to chyba kupie BabyOno
Krem do pupci to używałam Linomag zielony, tani i bardzo dobry, sudocrem miałam takie małe próbki i bardzo rzadko go używałam, kosmetyki z Nivea, położna mi mówiła że Johnsona uczulają, oliwki ani razu nie uzywałam, bo mały nie miał suchej skóry, zreszta ja wychodze z załozenia aby jak najmniej stosowac jak nie ma potrzeby, a Oliatum tez miałam, ale jak juz był starszy to dodawałam kropelke do wanny.
Pampersy na sam początek z Pampers, a pózniej Dada
Ostatnia edycja: