reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpital co zabrać dla mamy i maleństwa :-)

Poradźcie mi, bo będę dziś robiła zakupy kosmetyczne i nadal nie jestem pewna, co kupić:(

-Dzidzię kąpie się z dodatkiem płynu do kąpieli, czy w samej wodzie? Jeśli nie ma problemów skórnych, to wystarczy taki zwykły np. z serii Babydream, czy musi być coś typu Oilatum?

-Szamponik zgaduję, że być musi:) Sugerując się Sroką, to padnie albo na Hipp, albo na Babydream.

-Mydełko do mycia ciałka-jeśli używamy płynu do kąpieli, to jest potrzebne?

-Po myciu smarujemy czymś całe ciałko? Jeśli nie jestem zachwycona perspektywą oliwki, to czym?

-Krem do pupci to z tego, co pisałyście, to jakiś zwykły po przewijaniu, jeśli nie ma odparzeń, a krem z cynkiem dopiero, jak się pojawią odparzenia, zgadza się?

-Linomag zielony na co dzień czy jak się pojawi odparzenie?

Dzięki!

reklama
Ja zamierzam kupić płyn do kąpieli tylko typu np. Oliatum i nic więcej... Wydaje mi się że szampon jest zbędnym wydatkiem a też jakoś nie chcę niczym dziecka smarować po kąpieli więc chcę go wykąpać w jednej rzeczy która przy okazji nawilży skórę:tak:... I tylko coś do smarowania pupy jak już i tyle:-)

Poradźcie mi, bo będę dziś robiła zakupy kosmetyczne i nadal nie jestem pewna, co kupić:(

-Dzidzię kąpie się z dodatkiem płynu do kąpieli, czy w samej wodzie? Jeśli nie ma problemów skórnych, to wystarczy taki zwykły np. z serii Babydream, czy musi być coś typu Oilatum?

-Szamponik zgaduję, że być musi:) Sugerując się Sroką, to padnie albo na Hipp, albo na Babydream.

-Mydełko do mycia ciałka-jeśli używamy płynu do kąpieli, to jest potrzebne?

-Po myciu smarujemy czymś całe ciałko? Jeśli nie jestem zachwycona perspektywą oliwki, to czym?

-Krem do pupci to z tego, co pisałyście, to jakiś zwykły po przewijaniu, jeśli nie ma odparzeń, a krem z cynkiem dopiero, jak się pojawią odparzenia, zgadza się?

-Linomag zielony na co dzień czy jak się pojawi odparzenie?

Dzięki!

Więc tak :) :
- dzidzię będę kąpała takim płynem JOHNSON'S® Baby Płyn do mycia ciała 3 w 1, sądzę że kąpanie dziecka na start w emolientach jest zbędne bo są one wysoce nawilżające, a większość skór radzi sobie świetnie bez takiego wspomagania.

- dziecko ma takie włosy, jakby ich nie miało, więc nie widzę potrzeby szczególnej ich pielęgnacji, zwłaszcza że i tak się wytrą. No chyba, że jakiś wybitny kudłacz mi się trafi ;)

-mydełko mam takie JOHNSON'S® Baby - Mydło z mleczkiem w celu mycia ufajdanej dupki. Płyn z pozycji nr. 1 wydaje mi się zbyt mocnym koncentratem, żeby używać bezpośrednio na dupkę.

- smarować będę, jeśli dziecko będzie miało suchą skórę. I na bank nie oliwką. Pewnie czymś z babydream, jakimś balsamem.

- krem do dupki (planowałam nie używać, ale okazało się że dostałam) mam taki Mixa - Krem do przewijania 100 ml

- jak coś się dupcię niefajnego zacznie dziać to mam w domu sudocrem więc pewnie nim będziemy miziać.

- no i w komplecie do dupokowego kremu z Mixa mam jeszcze taki wynalazek: Mixa - Woda oczyszczająca 250 ml myślę, że będę próbowała tego używać, żeby przetrzeć dziecko jak się mlekiem obleje, albo w jakieś upały jak się spoci mu np. kark. Ale nie jestem jakoś wybitnie rozentuzjazmowana tym wynalazkiem. Myślę, że woda z białym jeleniem też dałaby radę.

Ja płyn- nie emolient,
Tylek to ja chusteczkami traktuję a potem dupcia pod kran- bez mydła
Ziajka do pupy- super jest, dopiero w razie w sudocrem

hmmmm koniec.

Bożesz a przy Amelii miałam tak Płyn do kąpieli, oliwkę, balsam, szampon. Krem na słońce, krem na wiatr, puder no i kremy do pupy :D

Patuśka ja też kupię płyn do kąpieli, bez szamponu no chyba ze bedzie potrzebny, krem do pupki, nie kupuje mydla bo nie jestem za mydlami i ewentualnie jakis krem nawilzajacy zamiast oliwki no chyba ze skora bedzie extra sucha. A wszystko to z Ziaji:))

Czy tylko w szpitalu w moim mieście trzeba mieć własne sztućce, kubek i papier toaletowy :D ? jeśli nie tylko u mnie, to pamiętajcie o tym ekwipunku, bo będzie smuteczek...

Dopiero były dwie kreseczki na teście a tu już torby do szpitala pakujemy :-)

Nie mogę się już doczekać :tak:

Dziewczynki a czy któraś będzie rodziła w Lublinie na Jaczewskiego??
Bo chyba któraś jest z lublina z tego co pamiętam.. chociaż z moją sklerozą nigdy nic nie wiadomo :-D

u mnie za to dają ciuszki dla dziecka i wszystko co dla niego w szpitalu potrzebne :p i nawet pokój rodzinny gdzie zaraz po porodzie lądujemy z tatusiem i dzidzią :-D

reklama
U nas dla dziecka trzeba mieć tylko pampersy i krem do pupy a ciuszki dopiero na wyjście. I tak się zastanawiam jakie by się nadały, ale to zależy chyba od tego jaka będzie pogoda.

Do góry