reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpital co zabrać dla mamy i maleństwa :-)

co do sanikow, to dostalam 2, nieusztywniane- moim zdaniem beznadziejne!
Jeszcze ja mam male piersi. Podobno w H&M sa usztywniane- ktoras tak pisala, a mam jeszcze jarte podarunkowa na jakies 90 zl to sobie ze 2 takie kupie i juz :-)

reklama
co do staników do karmienia to ja zamówiłam 2 tutaj:
https://www.intymna.pl/

dam wam znac jakie sa - jak dojda :)

dziewczyny powiedzcie mi jedno:
widzialam w necie podklady poporodowe takie majtkowe i podklady takie na łózko jakby pieluchy (np. tetrowe). Jakie te podklady wziac do szpitala?
i co sie pozniej z nimi robi? tzn uzywa sie je na majtki? czy na łózku kładzie? przepraszam za mase głupich pytan ale jakos nie wiem jak to ma wygladac.

Są dwie różne rzeczy - podkłady czyli takie duże podpaski, które właśnie w majtki idą i podkłady na łóżko, które są na wypadek gdyby coś przeciekło. Ja biorę standardowo "podpaski" belli, a podkłady chyba będę wykorzystywać te które kupujemy do przewijania (z rossmana). Poprzednim razem wykorzystalam chyba tylko dwa.

Lok-a ja mam to:
(sorki, że link do apteki ale tak mi najłatwiej):
Podkłady higieniczne BELLA MAMMA 10 sztuk - Dla mamy i kobiety w ciąży | AptekaGemini.pl
Majtki SAN SENI siatkowe podtrzymujące L 1 opakowanie - Artykuły higieniczne | AptekaGemini.pl
Podkłady higieniczne SENI SOFT 60cmx60cm 5 sztuk - Dla mamy i kobiety w ciąży | AptekaGemini.pl

Tak jak _zuzanka mówi te ostatnie na łóżko w razie przecieku, majty siatkowe co by powietrze dochodziło i żeby miało co trzymać podkłady belli. Normalnej bielizny nie można używać z tego co wiem. Więc albo jednorazowe/siatkowe gatki i podkład, albo sam podkład czego sobie nie wyobrażam za bardzo, ale może się da:-D:-D

Lok-a ja mam to:
(sorki, że link do apteki ale tak mi najłatwiej):
Podkłady higieniczne BELLA MAMMA 10 sztuk - Dla mamy i kobiety w ciąży | AptekaGemini.pl
Majtki SAN SENI siatkowe podtrzymujące L 1 opakowanie - Artykuły higieniczne | AptekaGemini.pl
Podkłady higieniczne SENI SOFT 60cmx60cm 5 sztuk - Dla mamy i kobiety w ciąży | AptekaGemini.pl

Tak jak _zuzanka mówi te ostatnie na łóżko w razie przecieku, majty siatkowe co by powietrze dochodziło i żeby miało co trzymać podkłady belli. Normalnej bielizny nie można używać z tego co wiem. Więc albo jednorazowe/siatkowe gatki i podkład, albo sam podkład czego sobie nie wyobrażam za bardzo, ale może się da:-D:-D

Się da:-DAle to mega sztuka aby dojść z łazienki do sali nie posiadając majtek na sobie hahahahahha
Ja tak miałam 4 lata temu-rano prysznic i sam podkład, a po obchodzie majty i podpaski:D

L-oka ładne mają te staniki, czekam na opinie jak na żywo się prezentuja :)

ja jednak obstawiam staniki do karmienia bez fiszbin bo boję się, że jak piersi będą obolałe to jeszcze je podrażnię fiszbiną. jakoś przeżyję na lekko usztywnianych miseczkach :p

dziekuje za informacje :) tych podkladów tyle ze ja juz sie troche pogubiłam :) w takim razie tez sobie kupie ta belle i majty.

przyszły do mnie staniczki z intymna.pl. Jestem ogólnie zadowolona. Ja zamóiwlam takie i opisze wam przy kazdym jakie sa dla mnie wady:

https://www.intymna.pl/p1381,150,1,45262,,estera-biustonosz-soft-mm33
ten bardzo ładny i miły w dotyku, ma grube ramiączka - co dla mnie sie bardzo liczy :) jedyny minus to przy mojej miseczce mogliby tac zapiecie na 3 zatrzaski a jest na 2.

https://www.intymna.pl/p1381,150,1,45267,,esme-biustonosz-soft-mm35
ten mimo iz akceptowalny to chyba najgorszy z zamówionych. oczywiscie jest ładny, miła tkanina ale ma 2 zatrzaski i cienkie ramiączka. Na moj rozmiar to taki nie za bardzo, ale poosze i zobaczymy :)

https://www.intymna.pl/p1381,150,1,45804,,andrea-biustonosz-soft-mm21
bardzo fajny, jak wyzej - miła tkanina, dobrze sie w nim czuje. Ma grube ramiaczka no ale znowu tylko 2 zatrzaski :)

https://www.intymna.pl/p1381,150,1,44273,,mama-eko-kropki-latte-biustonosz
no a to jest moj faworyt - mimo iż nie jest z koronkami i sexy to jest super - ma 3 zatrzaski i grube ramiaczka, chyba sobie jeszcze takie ze 3 zamówie :) są tez w różnych kolorach - czarne, seledynowe, cieliste itp.

Polecam - wazne zebyscie dobrały sobie dobrze rozmiar. Sklep pozwala tez na wymiane jesli rozmiar nie pasuje :)

reklama
ja 5 lat temu kupowałam wielorazowe i grzecznie czekają na drugi poród.
No i mogłam je nosić dopóki była potrzeba a schną bardzo szybko...

Do góry