reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpital co zabrać dla mamy i maleństwa :-)

Ja tez uzywalam wielorazowych siateczkowych. W domu tez ale to przez kilka dni jak jeszcze sporo lecialo i nie chcialam narazac wlasnych majtek. A te siateczkowe naprawde szybciutko schna. Tez mam jeszcze dwie pary z poprzedniego porodu. Dokupie jeszcze jedno opakowanie (2szt) na wszelki wypadek. Podkladow (tych duzych posladek to niego pamietam ile mi poszlo ale sporo. Pewnie ze trzy opakowania kupie

reklama
ehh kazdy mowi mi co innego, wlasnie kolezanka powiedziala, ze lepiej jednorazowe, bo wyrzucasz, a w szpitalu jak bede prac...
nie wiem sama juz! najwyzej dokupie!

Dostałam listę od mojej położnej co spakować :) To się podzielę (choć Wy wszystkie pewnie już spakowane :happy2:)
[FONT=Times New Roman, serif]Torba do porodu:[/FONT]

• [FONT=Times New Roman, serif]Szlafrok[/FONT]
  • [FONT=Times New Roman, serif]Koszula (opcjonalnie) – 1 do porodu z krótkim rękawem i 1 rozpinana na końcówkę (np.męska koszula), 2 koszulki do karmienia na czas po porodzie[/FONT]
  • [FONT=Times New Roman, serif]Kapcie i klapki pod prysznic[/FONT]
  • [FONT=Times New Roman, serif]Ręczniki (duży, średni i mały) i mała myjka-ręczniczek do okładów[/FONT]
  • [FONT=Times New Roman, serif]Ciepłe skarpety – 2 pary[/FONT]
  • [FONT=Times New Roman, serif]Biustonosz laktacyjny[/FONT]
  • [FONT=Times New Roman, serif]Bielizna jednorazowa (majtki) – 5 szt.[/FONT]
  • [FONT=Times New Roman, serif]Kosmetyczka (standardowe wyposażenie, poza tym pomadka ochronna do ust, panie z długimi włosami dorzucają gumkę lub klamrę)[/FONT]
  • [FONT=Times New Roman, serif]Ubranie dla partnera (koszulka z krótkim rękawem i klapki)[/FONT]
  • [FONT=Times New Roman, serif]Woda niegazowana z ustnikiem sportowym 3 szt., sok z winogron, napój izotoniczny, przekąski (batoniki, ciastka, czekolada, ulubiona herbata/kawa)[/FONT]
  • [FONT=Times New Roman, serif]Sztućce[/FONT]
  • [FONT=Times New Roman, serif]Papier toaletowy[/FONT]
  • [FONT=Times New Roman, serif]Chusteczki nawilżane[/FONT]
  • [FONT=Times New Roman, serif]Aparat fotograficzny + baterie[/FONT]
  • [FONT=Times New Roman, serif]Własna muzyka (płyty CD)[/FONT]

Wyprawka dla malucha

• Fotelik samochodowy lub gondola z atestem fotelika
  • Kombinezon
  • Kocyk
  • Body z krótkim rękawem
  • Pajacyk bawełniany lub kaftanik i śpioszki
  • Czapeczka
  • Skarpetki
  • Pieluszka tetrowa i jednorazowa

A ja właśnie przeglądałam zdjęcia z Młodą (żeby zobaczyć jak długo starczyły 56) i przypomniałam sobie, że drugiego dnia mąż przywiózł mi poduszkę (taką większą elastyczną - z jakiejś pianki czy innego ustrojstwa). Po cc najłatwiej mi się karmiło na leżąco, a poduszki szpitalne zwykle są kiepskie i dają słabe podparcie pod głowę. Muszę o niej pamiętać tym razem ;-)

reklama
Wczoraj zaczęłam pakować torbę, bo w tym tygodniu chciałam już to zamknąć i się przeraziłam, że ja kurcze jeszcze nic do tego szpitala nie mam;-) A co do pampersów to wezmę też całe opakowanie, nie będę go rozdzierać a ja mam te zielone tam są 43 szt. ale chyba lepiej wziąć więcej niż mniej :)

Do góry