reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szpial w którym rodziłyście/zamierzacie rodzić?

Oj jaka szybciutka odpowiedź:) jestem coraz bardziej za Kopernikiem, jeszcze muszę tylko poszukać kontaktu do położnej która tam pracuje, zawsze będzie troszkę raźniej jak ktoś się mną "zaopiekuje" podczas porodu.
najlepiej pojedź i odwiedź oddział - porozmawiaj z którąś położną - wszystkie są supermiłe.
Ginekologia i położnictwo są na 7 piętrze:tak:

reklama
ja tez polecam kopernika, byłam tam zwiedzać oddział i miałam przyjemność rozmawiać z jedna położną a z druga w szkole rodzenia. Oby dwie sympatyczne.Pytanie tylko jedno mam jak to jest ze zmienianiem pampersów my to robimy czy położna.

ja tez polecam kopernika, byłam tam zwiedzać oddział i miałam przyjemność rozmawiać z jedna położną a z druga w szkole rodzenia. Oby dwie sympatyczne.Pytanie tylko jedno mam jak to jest ze zmienianiem pampersów my to robimy czy położna.
Czy mówisz o tej szkole rodzenia na na Piotrkowskiej? Tam zajęcia prowadzi położna z Kopernika.

Chyba rzeczywiście wybiorę sie w maju na oddział żeby wszystko obejrzeć i porozmawiać z położnymi. To super że sa takie pomocne. Teraz chodzę do przychodni w Rydygierze i tam taka wycieczka nie jest możliwa. Zastanawiam się tylko dziewczyny czy nie lepiej przenieść się do przychodni w Koperniku i mieć tam lekarza. Nie chciałabym takiej niespodzianki, że umówię się z położna a tu nagle nie przyjmą mnie na oddział bo nie będzie miejsc. Jak myślicie? Łatwiej dostać się tam jak ma się lekarza prowadzącego z oddziału?

w Koperniku jest tak że pierw przyjmują pacjentki w zaawansowanym porodzie , później te z przychodni od nic, potem te co położne maja umówione.

Tak w tej szkole ma piotrkowskiej centrum dla mamy, naprawdę polecam płaci sie ale warte zajęcia są swojej ceny

Czy któraś z Was rodząc w Madurowiczu miała planowaną cesarkę, a lekarza prowadzącego ciąże z poza tego szpitala? Bo nie bardzo wiem, jak się do tego zabrać, a dużo wskazuje na to, że tak będę rodzić. Będę wdzięczna za odpowiedź.

Ja rodzilam w matce polce i porod wspominam bardzo milo, na pewno tez ze wzgledu na fakt iz wszystko poszlo bardzo szybko, ale polozne na porodowce bardzo sympatyczne i pomocne. jedyny minus w ICZMP oczywiscie dla izby przyjec (3razy trafialam i za kazdym razem niemile kobiety). po porodzie lezalam na 4pietrze i ogolnie caly personel tez przyjazny,to moje pierwsze dziecko wiec nie wiedzialam jak sie za Mala "zabrac" :), wystarczylo poprosic polozna o pomoc i nie bylo problemu. nawet proponowaly pomoc przy wstaniu z lozka, pojsciu pod prysznic itd. w czasie 3 dób spedzonych tam trafilam na jedna okropna babe, ze az tak powiem, ale jedna na tyle kobiet da sie przezyc i olac. takze polecam ICZMP.

w madurowiczu sa przytulne salki na porodowce :tak: polecam :-) a personel rzetelny i sympatyczny :-)

Ulanka lepiej pojedz do madurowicza i sie dowiedz co i jak :tak:

reklama
Olcia a jak poród w CZMP? Ja będę tam rodzić więc jestem ciekawa jak to wygląda. Pisz pisz pisz! To mój pierwszy dzidziuś więc dużo strachu:)

Do góry