reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpial w którym rodziłyście/zamierzacie rodzić?

Oj jaka szybciutka odpowiedź:) jestem coraz bardziej za Kopernikiem, jeszcze muszę tylko poszukać kontaktu do położnej która tam pracuje, zawsze będzie troszkę raźniej jak ktoś się mną "zaopiekuje" podczas porodu.
najlepiej pojedź i odwiedź oddział - porozmawiaj z którąś położną - wszystkie są supermiłe.
Ginekologia i położnictwo są na 7 piętrze:tak:

reklama
ja tez polecam kopernika, byłam tam zwiedzać oddział i miałam przyjemność rozmawiać z jedna położną a z druga w szkole rodzenia. Oby dwie sympatyczne.Pytanie tylko jedno mam jak to jest ze zmienianiem pampersów my to robimy czy położna.

ja tez polecam kopernika, byłam tam zwiedzać oddział i miałam przyjemność rozmawiać z jedna położną a z druga w szkole rodzenia. Oby dwie sympatyczne.Pytanie tylko jedno mam jak to jest ze zmienianiem pampersów my to robimy czy położna.
Czy mówisz o tej szkole rodzenia na na Piotrkowskiej? Tam zajęcia prowadzi położna z Kopernika.

Chyba rzeczywiście wybiorę sie w maju na oddział żeby wszystko obejrzeć i porozmawiać z położnymi. To super że sa takie pomocne. Teraz chodzę do przychodni w Rydygierze i tam taka wycieczka nie jest możliwa. Zastanawiam się tylko dziewczyny czy nie lepiej przenieść się do przychodni w Koperniku i mieć tam lekarza. Nie chciałabym takiej niespodzianki, że umówię się z położna a tu nagle nie przyjmą mnie na oddział bo nie będzie miejsc. Jak myślicie? Łatwiej dostać się tam jak ma się lekarza prowadzącego z oddziału?

w Koperniku jest tak że pierw przyjmują pacjentki w zaawansowanym porodzie , później te z przychodni od nic, potem te co położne maja umówione.

Tak w tej szkole ma piotrkowskiej centrum dla mamy, naprawdę polecam płaci sie ale warte zajęcia są swojej ceny

Czy któraś z Was rodząc w Madurowiczu miała planowaną cesarkę, a lekarza prowadzącego ciąże z poza tego szpitala? Bo nie bardzo wiem, jak się do tego zabrać, a dużo wskazuje na to, że tak będę rodzić. Będę wdzięczna za odpowiedź.

Ja rodzilam w matce polce i porod wspominam bardzo milo, na pewno tez ze wzgledu na fakt iz wszystko poszlo bardzo szybko, ale polozne na porodowce bardzo sympatyczne i pomocne. jedyny minus w ICZMP oczywiscie dla izby przyjec (3razy trafialam i za kazdym razem niemile kobiety). po porodzie lezalam na 4pietrze i ogolnie caly personel tez przyjazny,to moje pierwsze dziecko wiec nie wiedzialam jak sie za Mala "zabrac" :), wystarczylo poprosic polozna o pomoc i nie bylo problemu. nawet proponowaly pomoc przy wstaniu z lozka, pojsciu pod prysznic itd. w czasie 3 dób spedzonych tam trafilam na jedna okropna babe, ze az tak powiem, ale jedna na tyle kobiet da sie przezyc i olac. takze polecam ICZMP.

w madurowiczu sa przytulne salki na porodowce :tak: polecam :-) a personel rzetelny i sympatyczny :-)

Ulanka lepiej pojedz do madurowicza i sie dowiedz co i jak :tak:

reklama
Olcia a jak poród w CZMP? Ja będę tam rodzić więc jestem ciekawa jak to wygląda. Pisz pisz pisz! To mój pierwszy dzidziuś więc dużo strachu:)

Do góry