reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szpial w którym rodziłyście/zamierzacie rodzić?

JA nie rodzilam w MP ale moj synek tam lezal , ale z tego co wiem, to tak jak wszedzie pampersy, krem do pupy, smoczek, pieluszke, mozesz swoj becik, i ubranka swoje dla malucha.

A najlepiej jak chcesz sie dowiedziec, to albo zadzwon do szpitala, albo jesli masz sile to sie przejdz tam , oni ci wszystko powiedza

reklama
Tossa ja rodzilam w Matce Polce i pamietam ze tam maja ubranka (ale wiadomo lepiej miec swoje), krem swoj,pampersy swoje.Dzieci sa zawiniete w kocyki szpitalne..mozna pewnie w swoj kocyk ale nie ma takiej potzreby...aha wez jeszcze czapeczke lapki niedrapki,skarpetki (chociaz w szpitalu jest bardzo cieplo).

Dzięki dziewczyny za info , a czy ręcznika do kąpieli nie potrzebuję i czy jako krem do pupy wystarczy alantan plus maść lub linomag (akurat dostałam w aptece dużo próbek:-)) ? rożki spakowałam i ubranka swoje też, 4 pieluchy tetrowe, chusteczki nawilżane, niedrapki, czapeczki i skarpetki ...
Pytam się bo poszliśmy z mężem na zajęcia do tamtejszej Szkoły rodzenia i wystarczył nam raz zeby się zniechęcić...a ponieważ jestem w ciąży bliźniaczej to też mi jest ciężko wysiedzieć 2 godziny i słuchać o porodzie SN jak ja wiem że będę mieć CC....
A konkretnie gdzie mogę zadzwonic? Bezpośrednio na oddział na którym będę leżeć czy jest jakiś inny telefon ?

Tossa na pewno wez jeszcze klapki,recznik,plyn do kapieli i gabke...koszuli nocnej nie trzeba bo tam maja i nie trzeba takich podkladow duzych na lozko bo tam tez codziennie zmieniaja ale wez te wielki podpaski...

mam to też spakowane :-) a mydło w płynie to mam białego jelenia bo podobno najlepsze na ranę po cc...
spakowałam staniki do karmienia,laktator ręczny, ręczniki dla siebie itp oraz sztućce itp :-)

Ja tez uzywalam bialego jelenia i bylam z niego bardzo zadowolna po kapieli nie musialam nawet ciala balsamowac bo nie byla skora sucha...

Rodziłam w Rydygierze i polecam ten szpital. Byłam zadowolona :tak::tak:
wszystko jednak zależy od ludzi na jakich się trafi a nie to czy ściana była pomalowana czy nie. Najważniejsze aby dobrze się czuć i być traktowanym po ludzku.

reklama
Ja z opieki w Matce Polce bylam zadowolna. Wlasnie spryskowali i po cc i po sn rane tym Octeniseptem...codziennie rano zmieniali posciel i na poczatku polozne duzo przy dziecku robily. Aha i mozna bylo je o wszytsko zapytac..moze ze 2 byly takie sobie do pogadania i do poradzenia ale reszta ok.

Aha tylko ze jak dziecko placze bo np sie nie najada piersia to one zachecaja podawac butle...ale to juz indywidualna sparwa kazdej matki czy poda czy nie....ja podalam...ale to juz dluzsza historia u mnie...
Generalnie polozne sa spoko....

Do góry