reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szkola rodzenia

maa821

Fanka BB :)
Miasto
Bydgoszcz
Witam,

jaka szkole rodzenia byscie polecily? Chcialabym sie gdzies zapisac, ale nie mam pojecia gdzie. Moze macie wiecej widzy i doswiadczenia w tej kwestii?

reklama
ja chodziłam do szkoły rodzenia Anny Appelt, przy Królowej Jadwigi 1, w takim dużym budynku, na II chyba (albo III)piętrze, miło wspominam ten czas , były spotkania z psychologiem, z młodymi mamami, gimastyka, nauka oddychania itp,
polecam:tak:

Polecam szkołę roszenia " Łagodnie Rodzenie". Ciekawie prowadzone zajęcia, sporo gimnastyki, zajecia z psychologiem, położnymi, doradcą laktacyjnym. Dodatkowo dla zainteresowanych zajecia z ceramiki, warsztaty chustowe,pierwsza pomoc niemowlęciu.

Ja również polecam szkołę rodzenia "Vita" Anny Appelt kiedyś mieściła się przy ul. Królowej Jadwigi teraz na ul. Jana III Sobieskiego 5 pokój 12. W trakcie zajęć dowiedziałam się wielu bardzo przydatnych informacji na temat porodu i połogu, ale przede wszystkim zajęcia z oddychania ( dzięki którym, w moim przypadku rewelacyjnie radziłam sobie z bólami porodowymi). Dzięki tej szkole i informacjom tam zdobytym, byłam w pełni przygotowana do porodu, a wszystkie obawy jakie miałam zniknęły. POLECAM!!!

Zgadzam sie z brzuszkowamama. W 2 jest bezpłatna szkoła rusza 9 września. Ale ostatnio wyczytałam na stronie szpitala, że w wakacje robią kursy wakacyjne w płatnej szkole rodzenia przy szpitalu. Koszt 350zł. Ja mam termin na 2.11 i wybieram się na te bezpłatne zajęcia od września. Rozmawiałam z położną i powiedziała, że zdążę;)

A co sadzicie o internetowych szkołach rodzenia takich jak przedporodem.pl ? Ja sie niedawno doweidziałam o istnieniu takich wirtualnych kursacj i jestem zachwycona. Kobiety w ciąży nie muszą wychodzić z domu żeby zdobyć praktyczna wiedzę, ktora z całą pewności przyda im sie podczas porodu. Nie każda kobieta ma tyle czasy żeby dojeżdżać na kursy i pracować w grupie, z reszta wydaje mi się, że każda z nas w domu czuje się lepiej niż na zajęciach wśród wielu innych pań :)

reklama
Aniucha2124 daj proszę znać, jak jest w szkole rodzenia przy szpitalu miejskim i kiedy najlepiej się zapisać?? jestem w 4 miesiącu.. Słyszałam, że najlepiej w III trymestrze, ale czy wtedy nie będzie "niewygodnie" z brzuszkiem? :) Może lepiej teraz? Jak to jest? I czy ta szkoła jest płatna?? bo słyszałam, że jest darmowa, a na ich stronce www jest cena 350 zł... ?

Do góry