reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

Babeczki, wszystkie ciuszki super. Uwielbiam oglądać co pokupowałyście, wszystko takie słodziutkie... :-):-)
Sel- Super, że dzidzia ma tak utalentowaną mamę, bardzo fajna skrzynia i obrazki. Zazdroszczę ;-)
Emilia011 - Ja mam zamiar wstawić normalne łóżeczko do dziecinnego pokoju a kołyskę do sypialni. Dwa w jednym pomieszczeniu chyba nie ma sensu..

A'propos pieluch wielorazowych (od razu mówię, że nie jestem super w temacie bo nastawiam się na pampersy) to w gazetach i książce o ciąży wyczytałam, że finansowo to się średnio opłaca ponieważ : wzrasta zużycie 1. wody 2. detergentów (i to tych specjalnych dla dzieci - czyli trochę droższych) 3. czasu - trzeba przed wrzuceniem do pralki pieluchy namaczać i zapierać (uroki kupek niemowlęcych), po upraniu i wysuszeniu prasować i składać etc... Podobno dopiero przy drugim dziecku albo dwóch dzieciach finansowo wychodzi to lepiej. Inną sprawą są poglądy na temat ochrony środowiska (choć tu też można polemizować w związku ze zużyciem wody i detergentów). Na pewno sporym plusem jest to, że dzieci szybciej zaczną korzystać z nocnika ale to też dopiero jak już nauczą się chodzić... Wcale nie mówię, że to co napisałam powyżej to wszystko na 100% dokładnie tak jest. Jak już wspomniałam nie jestem bardzo w temacie a tylko przytaczam to co przeczytałam. Na pewno warto się nad tym zastanowić.

Tak mi się jeszcze przypomniało.
Czy któraś z was będzie używać monitora oddechu?

Ostatnia edycja:
reklama
witam,jestem szczesliwa mamusia malego bobaska.chce Wam przedstawic moja oferte ciuszkow i nie tylko po baardzo niskich cenach,czasem symbolicznych.Wiem,jak dzieci szybko rosna i dlatego wyprzedaje to co male a komus moze sie przydac,mam nadzieje ze nikogo nie urazilam.zapraszam na zakupy(systematycznie bede wystawiac nowe rzeczy) oto link: http://szafka.pl/profil.html ,moj mail syntia83@interia.pl pozdrawiam

Wózki Roan Marita porównują do wózków Emmaljunga, który chciałam kupić!! Chciałam, ale nie kupie :tak: Wózki Roana są produkowane w Polsce, spełniają te same normy do Emmaljunga, tyle, że są dużo tańsze!!
Muszę Wam powiedzieć, że Roan ma lepsze kolory niż te drugie (przynajmniej te, które są u nas dostępne od ręki). Pan, który sprzedaje wózki, któremu powinno zależeć na tym, żeby zarobić też mówi, że Roan Marita są lepsze :tak:
Tak więc ja już wózeczek wybrałam :-D
U mnie kosztują 1045 zł!!!! Taniej niż w Allegro :confused: :szok:
Plus fotelik ok 300 zł :tak:

emilcia - a jaki fotelik kupisz? Millo czy inny?
Nam pan z sklepie z wózkami mówił że Roan Marita to mercedes wśród wózków;-)A też miał Emaljungę na stanie, więc niby powinien nam wciskać to droższe ;-)Ale nie kupowaliśmy od niego tylko odkupowaliśmy od znajomych, niestety bez fotelika i teraz musimy zdecydować - czy bardziej zależy nam na wpinaniu fotelika w stelaż wózka (co uważam za super przydatne) czy na bazie fotelika...

a wczoraj świetny zestaw upolowałaś! :-):-)

Emilia011 - pewnie że warto! bardzo fajne łóżeczko:tak::-)

emilcia - a jaki fotelik kupisz? Millo czy inny?
Nam pan z sklepie z wózkami mówił że Roan Marita to mercedes wśród wózków;-)A też miał Emaljungę na stanie, więc niby powinien nam wciskać to droższe ;-)Ale nie kupowaliśmy od niego tylko odkupowaliśmy od znajomych, niestety bez fotelika i teraz musimy zdecydować - czy bardziej zależy nam na wpinaniu fotelika w stelaż wózka (co uważam za super przydatne) czy na bazie fotelika...
:-):-):-)
Też chorowałam na Emmaljungę, ale koleżanka znalazła mi kilka jej minusów - jest dosyć nisko położna gondola i ona choć niewysoka mówi, że kręgosłup jej wysiada jak musi kłaśc i wyciągać z Emmaljungi dziecko-no a i ja i mąz jesteśmy wyżsi niż koleżanka, a mąż z problemami kręgosłupa, więc zrezygnowałam! generalnie od koleżanki też jej nie biorę, bo nie chce pożyczać, a nowej kupować nie będę, bo za droga i kolorystyka tych wózków totalnie mi nie odpowiada. A w Roanach jest w czym wybierać:-D
Ivi czy ty sie orientujesz jakie oprócz Millo foteliki współgrają z Roanami? Własnie żeby je w stelaż wpiąć, ale może jakies przejściówki na inne są, czy tylko te Millo współgrają?

e_milcia: ciuszki dla synka super upolowałaś!

Moje zakupy z buszowania po allegro ;-)
796307289_2

796307289_4

798888977_1
gosia..piękne!!! ;-);-)

Ja mam zamiar wstawić normalne łóżeczko do dziecinnego pokoju a kołyskę do sypialni. Dwa w jednym pomieszczeniu chyba nie ma sensu..
ja też mam taki zamiar :tak: to bardzo wygodne jest..

To i ja się Wam pochwalę swoim zakupem allegrowym. Zapłaciłam 250zł i nie uważam żeby to było jakoś kosmicznie dużo

Ivi czy ty sie orientujesz jakie oprócz Millo foteliki współgrają z Roanami? Własnie żeby je w stelaż wpiąć, ale może jakies przejściówki na inne są, czy tylko te Millo współgrają?
Są jakieś tańsze foteliki, ale wg opinii koleżanki - strasznie plastykowe... A Millo nie potrzebuje żadnej przejściówki do stelaża wózka, bo ma go wbudowanego :tak:wg mnie dość wygodna sprawa:tak:

paula3 - śliczny zakup!! :-):-)

reklama
e_milcia, paula3 - śliczne zakupy!

Ja się teraz zastanawiam nad zakupem kołyski drewnianej. Tylko tak myślę, czy lepiej kupić tylko kołyskę+materacyk czy jeszcze dodatkowo z pościelą itp. Myślę, że małą i tak w rożku albo śpiworku będę kłaść, mam jeszcze kocyk, więc czy dodatkowa kołderka dla takiego maleństwa jest potrzebna? Bo te dodatki prawie podwajają całkowity koszt... Z drugiej strony słodko wyglądają te kompleciki, więc sama nie wiem... :)

Do góry