reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

reklama
Ja wczoraj upolowałam używany sterylizator elektryczny za 60 zł. Ponoć użyty dosłownie trzy razy. ;-)
lin_prod4.jpg

I jeszcze taki śliczny komplecik kremowy. Ale zdjęcie wrzucę jak wrócę bo teraz nie mam linka do aukcji :-D Będzie akurat na wyjście ze szpitala. Rozmiar 62. Kurteczka, spodenki, czapeczka i buciki.

Ostatnia edycja:
kubiaczka - super polowanie :-)

mamusie chłopczyków - czy kupujecie rajstopki, żeby zakładać maluszkom pod spodenki? Ja się mocno nad tym zastanawiam, ale nie wiem jak z takiemu maleństwu założyć rajstopki..:confused:

mamusie chłopczyków - czy kupujecie rajstopki, żeby zakładać maluszkom pod spodenki? Ja się mocno nad tym zastanawiam, ale nie wiem jak z takiemu maleństwu założyć rajstopki..:confused:

Ja kupilam.Zakladalam chrzesniakowi i synkowi kolezanki i nie sprawialo mi to trudnosci;-):-)

;-)

Ja mojemu synkowi zakładałam. Urodził się w lutym, więc w marcu czy w kwietniu jeszcze były potrzebne. Na początek miałam tylko dwie pary i tyle wystarczyło, bo zakładałam je na spacer a w domu był w śpiochach. Teraz jeszcze nie mam rajstop dla mojej córci. Muszę coś kupić, ale pewnie na rajstopach się nie skończy...:sorry2:

Ale to takiemu malenstwu juz bedziecie zakladac? Myslalam ze tekie malenstwa to w spioszkach tylko ale widocznie duzo jeszcze nie wiem:zawstydzona/y:
Wszystko się da. Jak już zobaczysz swoje maleństwo, to będziesz wiedziała, jak masz się do niego zabrać. Ja się obawiałam pierwszej zmiany pieluchy. Byłam w szpitalu, minęło już trochę czasu od porodu, mały zaczął płakać. Myślałam, że może znowu jest głodny, ale wyraźnie nie o to mu chodziło. No i dopiero po jakimś czasie (wyrodna ze mnie matka!!!) wpadłam na pomysł, że trzeba pieluchę zmienić. Tylko jak się do tego zabrać?! Zawołałam pielęgniarkę, żeby mi pokazała, jak mam to zrobić, bo nie miałam żadnej możliwości praktykowania na cudzych dzieciach. Powiedziała, że przyjdzie za chwilę, ale że synek mi płakał, zabrałam się do tego sama. I podświadomie wiedziałam, jak mam to zrobić. Synek żyje i ma się dobrze. Wiadomo, że każda z nas potrzebuje trochę czasu, żeby się we wszystkim wprawić, ale czasami warto przede wszystkim słuchać siebie.

Ostatnia edycja:
Dobrze że napisałyście o tym mniejszym rozmiarze :tak:spróbuję je wyszukać :-D
Mi o rajstopkach dla takiego maleństwa powiedziała koleżanka która ma dziewczynkę ze stycznia z zeszłego roku - jak odbierała małą ze szpitala, to właśnie założyła jej m.in. rajstopki.

reklama
Do góry