reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

Ja chyba kupię kilka tych All in One, one są normalnie po prawie 60 zł (ewentualnie poproszę o te pieluszki zamiast jakichś ubranek jak goście pojawią się na wizytacji) i przetestuję.

reklama
Sela a ja mam prosbe....Moglabys dac fote skrzyneczki i obrazkow jakas wieksza???Strasznie mi sie podobaja rzeczy robione ta technika.Kuzynka meza tez robi moze ja namowie na jakis prezencik dla malego?:-)

Co do pieluch wielorazowych ja zamierzam spróbować. Ale raczej stopuje się z tym do 3 miesiąca malucha. Bo ciężko jest dostać tak małe rozmiary. A około 3 miesiąca będą już pasować wielorozmiarówki ;-).
Na razie mam dwie kieszonki. All in one chyba bym nie polecała zbyt dużo kupować, bo bardzo długo schną i raczej są "jednorazowe" stąd trzeba mieć ich sporo. Najlepiej na początek kupić po kilka różnych i zobaczyć co bardziej komu pasuje. A to forum jest bardzo fajne :tak: Jest tam bazarek pieluszkowy można odkupić od kogoś lub sprzedać pieluszki. Niektóre dziewczyny nawet szyją. Wbrew pozorom nie jest to zbyt skomplikowane ;-)

A macie moze wozek delti emu ?
Jest lekki i powaznie sie nad nim zastanawiam

Sylwkasz - miałam wózek delti dla mojego syna, ale stary model. Byłam bardzo zadowolona. Z czystym sumieniem mogę polecić firmę. Teraz też się zastanawiałam nad delti, ale zakochałam się w xlanderze i tak już zostawię
Moje zakupy z buszowania po allegro ;-)
796307289_2

796307289_4

798888977_1
Gosia, kołyska prześliczna!!! Ja też taką chcę!

Właśnie spisuję sobie rzeczy, które muszę kupić na wyprawkę do szpitala i może wkleję wyprawkę dla mamy i dziecka do szpitala, w którym ja będę rodzić, w każdym jest inaczej, ale można zorientować się mniej więcej co ze sobą wziąść :-) (nie wiedziałam, w który post wkleić, więc wkleiłam w ten częściej odwiedzany ;-) )

Dla matki:

duży ręcznik kąpielowy (do wytarcia się po pobycie w wannie),
ewentualnie mały ręczniczek do otarcia twarzy podczas porodu,
koszula nocna – 2 szt,
biustonosz umożliwiający karmienie – 1/2 szt,
wkładki laktacyjne – 1 op.,
pieluchy BELLA (tzw. podpaski poporodowe) – 2 op.,
klapki pod prysznic (oprócz tego zmienne obuwie),
skarpetki – 1 para,
podomka,
termometr,
papier toaletowy,
ewentualnie maszynka jednorazowa (w szpitalu są, ale może Panie mają jakieś swoje ulubione firmy),
szminka bezbarwna lub krem (do ochrony suchych ust podczas oddychania),
chusteczki higieniczne,
przybory toaletowe.
podkłady jednorazowe

Dla dziecka:

Po porodzie do pielęgnacji dziecka mama potrzebuje:

- pampersy

- chusteczki nawilżające

- krem F18

Dla pielęgnacji dzidziusia w oddziale noworodkowym potrzebne są:

- patyczki higieniczne

- oliwka

- 2 pieluchy tetrowe

Gosia, kosz piękny, tylko do Londynu to by mnie wysyłka trochę po kieszeni pociągnęła. Widziałam na ebayu za 1 funta, więc pewnie się skuszę na taką promocję. :-) Może mi się uda tanio dostać. Taki teraz znalazłam.
http://cgi.ebay.co.uk/MAMAS-PAPAS-B...K_Baby_Nursery_Cradles_GL?hash=item23038d3931

Pasibrzuch, termometr w szpitalu jest zbędny - tam mają swoje. I szczerze mówiąc patyczki też możesz sobie odpuścić, bo wiele położnych jest bardzo przeciwna ich używaniu, więc radzę uważać.

Ostatnia edycja:
reklama
Pasibrzuch, termometr w szpitalu jest zbędny - tam mają swoje. I szczerze mówiąc patyczki też możesz sobie odpuścić, bo wiele położnych jest bardzo przeciwna ich używaniu, więc radzę uważać.

U nas nie, bo jak na początku ciąży leżałam w szpitalu, to musiałam mieć swój termometr. A listę rzeczy dostałam właśnie od naszej położnej :-)

Do góry