reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

reklama
Lilka może zamieśc tu tą listę wyprawkową - myślę, że nie tylko ja chętnie okiem zerknę co tam napisałaś, a tylko sobie roboty narobisz jak tak połowie będziesz wysyłała, a nas styczniówek to całkiem sporoo jest:-D:rofl2:

ja tez jestem za tym bo z chęcią sobie zagladne i przypomne dodatkowo co brakuje mi;-)

Lilka jak nie chce ci się dołączyć jako załącznik, to po prostu przeklej tekst - ctrl C żeby skopiować i ctrl V żeby wkleic tutaj. Może się uda:tak:

Proszę bardzo

1.UBRANKA4 body z długim rękawkiem - 2x56,2x62, 4 body z krótkim rękawkiem 2x56,2X62, 2 pajacyki z długim rękawkiem 56,62, 2 pajacyki lżejsze 56,62, 3 bawełniane śpioszki 4 sweterki lub bluzy zapinane z przodu 3 spodenki 5 par skarpetki bawełniane lub buciki bawełniane1 - 2 czapeczki bawełniane po kąpieli i po domu przez pierwsze dni 2 czapeczki cieplejszerękawiczki przeciw zadrapaniomrękawiczki bawełniane 1- 2 pary rajstopkikombinezon zimowy jednoczęściowy2.POŚCIEL I PIELUCHYŁóżeczkoMateracykblat do przewijaniaKaruzela nad łóżeczko3 kocyki - 2 bawelniane 1 polarowyśpiworek do spania na ramiączkarożek zwykłyobijacz do łóżeczkawypełnienie: kołderka + poduszka (POŹNIEJ, NA RAZIE WYSTARCZY KOCYK)pościel3 prześcieradła frotte do łóżeczka2-3 pieluchy flanelowe ok. 25 pieluch z tetry3 ręczniki kąpielowe z kapturkiempodkłady do przewijania z Rossmanna3.KOSMETYKI I APTECZKApieluchy - np. Huggies, Pampers Newborn (2-3 paczki)- od razu może być nr 2mokre chusteczki do pupy - duzo opakowanoliwka dla niemowląt (opcjonalnie)2 p. płatki kosmetyczne spirytus 70 % (wystarczy kupić 100 ml spirytusu rektyfikowanego, rozcieńcza się go przegotowaną wodą w stosunku 2:1)sól fizjologiczna - do oczek lub noskaDisnemar (woda morska w aerozolu do nosa)proszek do prania bez fosforanów (np. Jelp, Lobella)Oilatum emulsja do kąpieliOilatum szampon po 1. miesiącuLinomag lub Sudokrem do pupymydło natłuszczające, delikatne, bezzapachowe (np. Bambino, Nivea Baby, Bubchen)Krem na każdą pogodę Niveajałowe gaziki do pępkapałeczki do uszuparacetamol w czopkach dla noworodków płatki mydlaneInfacol na kolki4.AKCESORIAwanienka do kąpielitermometr do wannytermometr do pokojudelikatna lampka nocnagrzechotkiszczotka do włosówtermometr elektroniczny do pomiaru temperatury ciałaFrida do nosasmoczek uspokajacznawilżacz powietrzanożyczki dla niemowląt do obcinania paznokci Termos na butelki2 śliniaczki frotte lub flanelowe ( nieprzemakalne)pojemnik na wodę (do przemywania pupy)1- 2 myjkibutelka antylkolkowa np. Dr BrownSzczoteczka do mycia butelekKosz pokojowy na zużyte pieluszki i inne5.TRANSPORTwózek głeboki (gondola)fotelik samochodowy (0-9 kg)śpiworek do wózkatorba do wózkaosłona przeciwdeszczowa6.DLA MAMY DO SZPITALAwkładki laktacyjne ( Johnson, Avent, Penaten, Bella)3 paczki podkłady poporodowe np. bella2 staniki do karmienia 4 koszule do karmieniakapcie + klapki pod prysznicwoda niegazowanamydło szaremajtki jednorazowe7.DODATKOWOlaktator elektrycznyleżaczek-bujaczek pałąk z zabawkami do leżaczka/fotelika samochodowegopodgrzewacz do butelekpłyty z muzyką dla bobasamata edukacyjna

jeśli któraś z Was chce tą listę na maila to dajcie znać, niestety musi być prywatny bo na bb nie moge wkleich załącznika:(

Ostatnia edycja:
Proszę bardzo

1.UBRANKA4 body z długim rękawkiem - 2x56,2x62, 4 body z krótkim rękawkiem 2x56,2X62, 2 pajacyki z długim rękawkiem 56,62, 2 pajacyki lżejsze 56,62, 3 bawełniane śpioszki 4 sweterki lub bluzy zapinane z przodu 3 spodenki 5 par skarpetki bawełniane lub buciki bawełniane1 - 2 czapeczki bawełniane po ...

dzięki ja sobie skopiowałam i wkleiłam do moich notatek na kompie:-)

Dziewczyny, co Wy kupujecie, bo ja mam dylemat.Spiworek do wózka czy kombinezon dla dzidziusia wystarczy? Bo obydwie te rzeczy na raz to chyba coś nie tak? NIE WIEM:baffled:

Dziewczyny, co Wy kupujecie, bo ja mam dylemat.Spiworek do wózka czy kombinezon dla dzidziusia wystarczy? Bo obydwie te rzeczy na raz to chyba coś nie tak? NIE WIEM:baffled:

spacerki zaczną się nam w zimnie bynajmiej w lutym co więc musi być i kombinezon i śpiworek aby dzidzi było ciepło bo wiiadomo że szybciej traca ciepło i jeszcze będą sobie spały co ciepełko musi być z kombinezonku zaczniemy rezygnować bądź ze śpiworka tak w kwietniu bo marzec tez potrafi byc zimniejszy;-)zależy jak to nam pogoda da ale w lutym czy nawet jeszcze w styczniu(bo niewiadomo kiedy się rozpakuje któraś z nas )to muszą oby dwie rzeczy byc:tak:

Ja tak jak Patrysia, kupuję i śpiworek do wózeczka i kombinezonik dla dzidzi. Ja mam raczej na pewno przed sobą cały styczeń już z dzidzią, więc jeszcze na jedną rzecz z tych dwóch to za zimno będzie, a jak w grudniu się rozpakuję to tym bardziej:tak:

reklama
Ja mogę załapać się na grudzień lub styczeń wiec kupię to i to :tak:

zresztą jak córa się rodziła to podobnie wiec też tak miałam i to i to :tak:i śpiworek miała też na kolejną zimę jak sobie siedziała to w śpiworku i w kombinezonie :tak:

Do góry