reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

reklama
ja czekam na USG zeby poznać płeć :tak:wtedy dostanę ciuszki od znajomych - albo po bliźniaczkach (jeśli będzie dziewczynka) albo od znajomej po jej synku. Od tego co od nich dostanę będzie zależało co będę musiała dokupić:tak:

kubiaczka - cudności masz w szafie:tak:super zakupy!

Wszystkiego jeszcze nie mam... ;-)jeszcze trochę brakuje.. łóżeczko, materac, przewijak na łóżeczko, karuzela na łózeczko
Tiny Love Karuzela WYSPA MARZEŃ pilot ! KURIER ! (713572604) - Aukcje internetowe Allegro
lub
KARUZELA FISHER PRICE K3799 RAINFOREST+PILOT+BONUS (710115626) - Aukcje internetowe Allegro
Nie mam w sumie jeszcze żadnych kosmetyków i na pewno chciałabym jakiś termometr elektroniczny do czoła lub ucha.
Brakuje mi jeszcze troszkę ciuszków, szczególnie jeden ciepły strój wyjściowy z rozmiaru 56 i trochę z rozmiaru 62. Nie mam z tego rozmiaru w sumie żadnych body i koszulek..
Po za tym jeszcze laktator,szczoteczka do mycia butelek, smoczki uspokajające, może jakieś termopakowanie
No i jeszcze zakupy dla siebie: wkładki laktacyjne, majtki poporodowe itp...
Fajnie było by kupić jakąś fajną matę edukacyjną i huśtawke-leżaczek-bujaczek.

szalejesz dziewczyno :-)
a skąd ta pewność, że będzie Ci potrzebny np laktator?
ja go kupię już po porodzie jak się okażę, że po pierwsze mam w ogóle mleko, i mam go na tyle żeby ściągać:tak:

szalejesz dziewczyno :-)
a skąd ta pewność, że będzie Ci potrzebny np laktator?
ja go kupię już po porodzie jak się okażę, że po pierwsze mam w ogóle mleko, i mam go na tyle żeby ściągać:tak:
Myślę, że tego nigdy nie można wiedzieć. Ale laktatora czasem się używa też, żeby na początku pobudzić laktację lub ściągnąć nadmiar na samym początku kiedy to maleństwo jeszcze nie potrzebuje jeść tak dużo. Wiec tak czy siak to może się przydać. Po za tym gdzie ja potem u nas będę wysyłać męża aby mi szukał po stargardzie takiego jak ja chcę ;-) To już wolę kupić sobie spokojnie wcześniej, gdzie w hurtowni kupię w cenie tańszej niż na allegro. Zresztą na allegro z tommee tippee trzeba uważać, bo niektóre jeszcze stare sprzedają, które zawierają BPA. A w hurtowni mam już bez BPA. W razie czego sprzedam na allegro..

Ostatnia edycja:
O ładne rzeczy a ja właśnie kupiłam butelki i mają BPA a co to jest? Czy to szkodzi dziecku, bo przeczytałam, że nie... :baffled: Wydawało mi się, że będą dobre bo mają fajny naturalny kształt.
A wkładki laktacyjne to jakie będą najlepsze?

Załączniki

• IMG_0036.jpg
    IMG_0036.jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 37
  • IMG_0037.jpg
    IMG_0037.jpg
    15 KB · Wyświetleń: 28
Ostatnia edycja:
O ładne rzeczy a ja właśnie kupiłam butelki i mają BPA a co to jest? Czy to szkodzi dziecku, bo przeczytałam, że nie... :baffled: Wydawało mi się, że będą dobre bo mają fajny naturalny kształt.

Kruszynka jesli kupilas te co na zalaczniku to one sa wolne od BPA...

A jeszcze widze,ze pytalas co to?
Nie jestem chemikiem wiec dokladnie Ci nie wyjasnie ale mniej wiecej jest to zwiazek chemiczny(monomer) dodawany do produkcji plastikowych opakowan,butelek na napoje,butelek dla dzieci,pojemnikow na zywnosc,smoczkow,kubkow itp.No i stosunkowo niedawno naukowcy odkryli,ze jest to substancja toksyczna.Pod wplywem wyzszej temperatury przechodzi do pokarmow.

Ostatnia edycja:
reklama

Tu masz co to jest BPA, generalnie jest to skrót od bisfenol typu A (lub bisphenol A). Na tym opakowaniu jest znaczek taki żółty "0% bisphenol", to znaczy, że te butelki nie mają go.
Tu jest fajnie opisane:
Bisfenol a bezpieczne produkty dla dzieci
Tylko trzeba uważać bo tommee tippee sprzedają butelki z tym środkiem i bez niego.
Co jest dla mnie dziwne taki dobry avent czy dr brown a w Polsce nie posiadają w sprzedaży takich butelek bez BPA

Znalazłam jeszcze tylko taki artykuł: że alarm odwołany
http://www.rp.pl/artykul/167290.html
ale dalej w niektórych krajach nie sprzedaje się butelek z bpa..

Ostatnia edycja:
Do góry