reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

ja mam na razie komodę taką na trzy szafki i trzy szuflady notabene też od teściowej :-)bo ona się w takich starociach jak na zdjęciu lubuje i do tego chcę łóżeczko z szufladą i na razie basta, z czasem może większa szafa pewnie jak już łóżeczko trzeba będzie składać:-D

reklama
ja mam na razie komodę taką na trzy szafki i trzy szuflady notabene też od teściowej :-)bo ona się w takich starociach jak na zdjęciu lubuje i do tego chcę łóżeczko z szufladą i na razie basta, z czasem może większa szafa pewnie jak już łóżeczko trzeba będzie składać:-D
Dorciaa, ładny zapasik ciuszków.

Ja dopiero mam pare bodziaków, i pare drobiazgów (czapeczka, rekawiczki nie drapki)
Za porządne zakupy wezme się po remoncie, bo narazie mam sajgon w domu i nie chce dodatkowo kolejnych kartoników ustawiać pod ścianą;-)

Hm, mebelki, to chyba mąż sam zrobi. Narazie jest na etapie robienia mebli do naszego pokoju i nawet mu to nieźle wychodzi. :tak:Więc dla dzidzi pewnie też zrobi, tylko ja będe musiała wymyśleć jakie chce:dry::-D

po namyslę chcę xlandera :-D już nic więcej nie szukam bo zwariuję, musze się teraz do dziadków uśmiechać bo ja bym już ten wózeczek chciała, hehe zapakuję psa i będę śmigać dookoła kanapy:-D:-D:-D:-D
a tak serio to podobał mi się zawsze ten zielony, a teraz też niebieski, decyzje podejmę 3 wrzesnia po usg, jak chłopaczek to niebieski, jak dziewczynka to zielony, kurczę sama nie wiem:-D:-D:-D
idę zrobić fotkę ciuszków to wam pokażę moje skarby ubrankowe ale tak ogólnie bo miejsca nie starczy!;)
Mi się zielony od początku podoba. Jest taki wesoły. I chcę wersję xa. Ten z trzema kołami mi się nie podoba, chcę stabilny wózek.
Dziewczyny przeniosłam fragmenty Waszych postów z głównego, a tam wykasuję co trzeba ;-)
Kacha, przepraszam. Zapędziłam się. :zawstydzona/y: Proszę o wybaczenie, obiecuję pokutę i nawrócenie.;-)
Kochana_wawa przepraszam za kłopot, sumiennie obiecuję, ze to się wiecej nie powtórzy:-D:-D:-D

a oto i moje skarby:-D
przedstawiam, pieluszki, pajacyki, śpioszki, słynne body 29sztuk, kaftaniki, kapciuchy od babci, potem spodenki sukienki itd, dla chłopczyka i dziewczynki bo dalej nie wiadomo:-D

Dorcia, piękne skarby. Nie chcę Cię straszyć, ale jak teściowa się nie uspokoi, to będziesz musiała mieć osobną garderobę dla dzieciaczka:-)

Ja mam łóżeczko z Drewexu:tak:a na ciuszki mam komode z wysuwanymi szufladami 6 i jeszcze u góry jest wneka do np.kosmetyków itp.:tak:wydaje mi się że z tymi wysuwanymi jest lepiej bo jak coś wyjmujesz to co jest upchane z tyłu np.w szafkach to się przeważnie robi "burdel"i wogóle nie za fajnie jak dla mnie bo miałam tak i szybko przeszłam na komode z wysuwanymi szufladami:tak:

O dzięki - zaraz sobie popatrzę co tam mają ciekawego.

A macie jakąś szafę na ubranka czy tylko komodę czy gdzie będziecie trzymać ciuszki dla dziecka? Bo nie wiem ile tego musze mieć na ciuchy:-)
Ja mam szafę i w niej trzymam ciuszki, a w komodzie z przewijakiem, co ma 3 szuflady, mam kosmetyki, chusteczki nawilżane, kocyki, pościel, śpiworki itp.... Mam mebelki z firmy Gluck, drogie dość, ale piękne wzory i lite drewno.

Agbar masz jakiś typ na oku? Bo ja walsnie się zastanawiam jak to wygląda i gdzie to znaleźć.
....

!
Przepraszam ale ciezko mi odpowiedziec na Twoje pytanie w calosci:zawstydzona/y:Jak pewnie zauwazylas mieszkam w Niemczech wiec nawet jesli podam Ci nazwy firm to pojecia nie mam czy ich meble mozna kupic w Polsce...
Ale mam upatrzone,nie wiem dokladnie czy te ale mniej wiecej tak to sobie wyobrazam:

sissi1.jpg

Kochana_wawa przepraszam za kłopot, sumiennie obiecuję, ze to się wiecej nie powtórzy:-D:-D:-D

a oto i moje skarby:-D
przedstawiam, pieluszki, pajacyki, śpioszki, słynne body 29sztuk, kaftaniki, kapciuchy od babci, potem spodenki sukienki itd, dla chłopczyka i dziewczynki bo dalej nie wiadomo:-D

supeeerrr.... :-D

Ludzie to mają pomysły, żeby majtki sprzedawać:-D:-D:-D Dobry żart, tylko z tragedią myślę o tym, czy jak ona wystawia majtki, czy się znajdą kupcy na takie coś... haahah

Ale masz super teściową - moja to nawet jednego body nie kupi, bo ona o takich rzeczach nie myśli, nie ten wiek, dla niej to bardziej jak prawnuczka, a nie wnuczka (teściowa ma 77 latek). Za to pewnie na moją mamę mogę liczyć, chociaz ona też woli nam pieniążki dać i żebyśmy po swojemu kupili.

Kuzynka dzwoniła do mnie w niedzielę, że ma cały karton rzeczy po swoim synku i że czekaja na mnie, więc na chłopca coś tam się już trafiło, a na dziewczynkę od brata po chrześniaczce coś im zostało podobno, więc może nie będzie tak źle!

Ta aukcja z majtkami niezła jest. Choć widziałam gorsze rzeczy na allegro ;-)
Moja mama ma 68 lat i całkiem dobrze się trzyma jak na swój wiek i posiadane "choroby". Ale wiem co masz na myśli. Najczęściej słyszę, że jak ja się urodziłam to nic nie było. ;-)
Ale też już nie ma siły chodzić po sklepach. Ale wiem że jak nam braknie na zakupy to dołoży :-D
Za to teściową mam jeszcze lepszą :-)

Nikki - fajnie masz!! my musimy kupić wszytko od zera.. na pewno na wszystko kasy nie starczy więc będziemy musieli "na czuja" decydować z czego zrezygnować :-D:-Dale fajne jest to planowanie zakupów :tak::tak::-):-)

reklama
Hm, mebelki, to chyba mąż sam zrobi. Narazie jest na etapie robienia mebli do naszego pokoju i nawet mu to nieźle wychodzi. :tak:Więc dla dzidzi pewnie też zrobi, tylko ja będe musiała wymyśleć jakie chce:dry::-D
Andzia wypożycz mi swojego męża, jak już ci umebluje całe mieszkanie:rofl2: Nic a nic mi sie nie podoba z mebli dla dzieci, a coś musze kupić - biznes zróbcie z meblami na zamówienie, jak masz taki skarb pod ręką:-D

Przepraszam ale ciezko mi odpowiedziec na Twoje pytanie w calosci:zawstydzona/y:Jak pewnie zauwazylas mieszkam w Niemczech wiec nawet jesli podam Ci nazwy firm to pojecia nie mam czy ich meble mozna kupic w Polsce...
Agbar - problem taki, że mi się w PL nic nie podoba;) A mój mąż jest wielbicielem wszystkiego co niemieckie, więc jak bym zaproponowałą mojemu M wyjazd na zakupy do Niemiec to by mnie na rękach nosił ze szczęścia. U nas stadard, że przynajmniej raz w roku jedziemy do Niemiec na zakupy, żeby mój M był szcześliwy:-)

Nikki - fajnie masz!! my musimy kupić wszytko od zera.. na pewno na wszystko kasy nie starczy więc będziemy musieli "na czuja" decydować z czego zrezygnować :-D:-Dale fajne jest to planowanie zakupów :tak::tak::-):-)

Planowanie jest fajne, ale dopóki nie trzeba za wszystko zapłacić - od zera zaczynac to strasznie dużo kasy schodzi...ehhh

Do góry