reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

ja mam na razie komodę taką na trzy szafki i trzy szuflady notabene też od teściowej :-)bo ona się w takich starociach jak na zdjęciu lubuje i do tego chcę łóżeczko z szufladą i na razie basta, z czasem może większa szafa pewnie jak już łóżeczko trzeba będzie składać:-D

reklama
ja mam na razie komodę taką na trzy szafki i trzy szuflady notabene też od teściowej :-)bo ona się w takich starociach jak na zdjęciu lubuje i do tego chcę łóżeczko z szufladą i na razie basta, z czasem może większa szafa pewnie jak już łóżeczko trzeba będzie składać:-D
Dorciaa, ładny zapasik ciuszków.

Ja dopiero mam pare bodziaków, i pare drobiazgów (czapeczka, rekawiczki nie drapki)
Za porządne zakupy wezme się po remoncie, bo narazie mam sajgon w domu i nie chce dodatkowo kolejnych kartoników ustawiać pod ścianą;-)

Hm, mebelki, to chyba mąż sam zrobi. Narazie jest na etapie robienia mebli do naszego pokoju i nawet mu to nieźle wychodzi. :tak:Więc dla dzidzi pewnie też zrobi, tylko ja będe musiała wymyśleć jakie chce:dry::-D

po namyslę chcę xlandera :-D już nic więcej nie szukam bo zwariuję, musze się teraz do dziadków uśmiechać bo ja bym już ten wózeczek chciała, hehe zapakuję psa i będę śmigać dookoła kanapy:-D:-D:-D:-D
a tak serio to podobał mi się zawsze ten zielony, a teraz też niebieski, decyzje podejmę 3 wrzesnia po usg, jak chłopaczek to niebieski, jak dziewczynka to zielony, kurczę sama nie wiem:-D:-D:-D
idę zrobić fotkę ciuszków to wam pokażę moje skarby ubrankowe ale tak ogólnie bo miejsca nie starczy!;)
Mi się zielony od początku podoba. Jest taki wesoły. I chcę wersję xa. Ten z trzema kołami mi się nie podoba, chcę stabilny wózek.
Dziewczyny przeniosłam fragmenty Waszych postów z głównego, a tam wykasuję co trzeba ;-)
Kacha, przepraszam. Zapędziłam się. :zawstydzona/y: Proszę o wybaczenie, obiecuję pokutę i nawrócenie.;-)
Kochana_wawa przepraszam za kłopot, sumiennie obiecuję, ze to się wiecej nie powtórzy:-D:-D:-D

a oto i moje skarby:-D
przedstawiam, pieluszki, pajacyki, śpioszki, słynne body 29sztuk, kaftaniki, kapciuchy od babci, potem spodenki sukienki itd, dla chłopczyka i dziewczynki bo dalej nie wiadomo:-D

Dorcia, piękne skarby. Nie chcę Cię straszyć, ale jak teściowa się nie uspokoi, to będziesz musiała mieć osobną garderobę dla dzieciaczka:-)

Ja mam łóżeczko z Drewexu:tak:a na ciuszki mam komode z wysuwanymi szufladami 6 i jeszcze u góry jest wneka do np.kosmetyków itp.:tak:wydaje mi się że z tymi wysuwanymi jest lepiej bo jak coś wyjmujesz to co jest upchane z tyłu np.w szafkach to się przeważnie robi "burdel"i wogóle nie za fajnie jak dla mnie bo miałam tak i szybko przeszłam na komode z wysuwanymi szufladami:tak:

O dzięki - zaraz sobie popatrzę co tam mają ciekawego.

A macie jakąś szafę na ubranka czy tylko komodę czy gdzie będziecie trzymać ciuszki dla dziecka? Bo nie wiem ile tego musze mieć na ciuchy:-)
Ja mam szafę i w niej trzymam ciuszki, a w komodzie z przewijakiem, co ma 3 szuflady, mam kosmetyki, chusteczki nawilżane, kocyki, pościel, śpiworki itp.... Mam mebelki z firmy Gluck, drogie dość, ale piękne wzory i lite drewno.

Agbar masz jakiś typ na oku? Bo ja walsnie się zastanawiam jak to wygląda i gdzie to znaleźć.
....

!
Przepraszam ale ciezko mi odpowiedziec na Twoje pytanie w calosci:zawstydzona/y:Jak pewnie zauwazylas mieszkam w Niemczech wiec nawet jesli podam Ci nazwy firm to pojecia nie mam czy ich meble mozna kupic w Polsce...
Ale mam upatrzone,nie wiem dokladnie czy te ale mniej wiecej tak to sobie wyobrazam:

sissi1.jpg

Kochana_wawa przepraszam za kłopot, sumiennie obiecuję, ze to się wiecej nie powtórzy:-D:-D:-D

a oto i moje skarby:-D
przedstawiam, pieluszki, pajacyki, śpioszki, słynne body 29sztuk, kaftaniki, kapciuchy od babci, potem spodenki sukienki itd, dla chłopczyka i dziewczynki bo dalej nie wiadomo:-D

supeeerrr.... :-D

Ludzie to mają pomysły, żeby majtki sprzedawać:-D:-D:-D Dobry żart, tylko z tragedią myślę o tym, czy jak ona wystawia majtki, czy się znajdą kupcy na takie coś... haahah

Ale masz super teściową - moja to nawet jednego body nie kupi, bo ona o takich rzeczach nie myśli, nie ten wiek, dla niej to bardziej jak prawnuczka, a nie wnuczka (teściowa ma 77 latek). Za to pewnie na moją mamę mogę liczyć, chociaz ona też woli nam pieniążki dać i żebyśmy po swojemu kupili.

Kuzynka dzwoniła do mnie w niedzielę, że ma cały karton rzeczy po swoim synku i że czekaja na mnie, więc na chłopca coś tam się już trafiło, a na dziewczynkę od brata po chrześniaczce coś im zostało podobno, więc może nie będzie tak źle!

Ta aukcja z majtkami niezła jest. Choć widziałam gorsze rzeczy na allegro ;-)
Moja mama ma 68 lat i całkiem dobrze się trzyma jak na swój wiek i posiadane "choroby". Ale wiem co masz na myśli. Najczęściej słyszę, że jak ja się urodziłam to nic nie było. ;-)
Ale też już nie ma siły chodzić po sklepach. Ale wiem że jak nam braknie na zakupy to dołoży :-D
Za to teściową mam jeszcze lepszą :-)

Nikki - fajnie masz!! my musimy kupić wszytko od zera.. na pewno na wszystko kasy nie starczy więc będziemy musieli "na czuja" decydować z czego zrezygnować :-D:-Dale fajne jest to planowanie zakupów :tak::tak::-):-)

reklama
Hm, mebelki, to chyba mąż sam zrobi. Narazie jest na etapie robienia mebli do naszego pokoju i nawet mu to nieźle wychodzi. :tak:Więc dla dzidzi pewnie też zrobi, tylko ja będe musiała wymyśleć jakie chce:dry::-D
Andzia wypożycz mi swojego męża, jak już ci umebluje całe mieszkanie:rofl2: Nic a nic mi sie nie podoba z mebli dla dzieci, a coś musze kupić - biznes zróbcie z meblami na zamówienie, jak masz taki skarb pod ręką:-D

Przepraszam ale ciezko mi odpowiedziec na Twoje pytanie w calosci:zawstydzona/y:Jak pewnie zauwazylas mieszkam w Niemczech wiec nawet jesli podam Ci nazwy firm to pojecia nie mam czy ich meble mozna kupic w Polsce...
Agbar - problem taki, że mi się w PL nic nie podoba;) A mój mąż jest wielbicielem wszystkiego co niemieckie, więc jak bym zaproponowałą mojemu M wyjazd na zakupy do Niemiec to by mnie na rękach nosił ze szczęścia. U nas stadard, że przynajmniej raz w roku jedziemy do Niemiec na zakupy, żeby mój M był szcześliwy:-)

Nikki - fajnie masz!! my musimy kupić wszytko od zera.. na pewno na wszystko kasy nie starczy więc będziemy musieli "na czuja" decydować z czego zrezygnować :-D:-Dale fajne jest to planowanie zakupów :tak::tak::-):-)

Planowanie jest fajne, ale dopóki nie trzeba za wszystko zapłacić - od zera zaczynac to strasznie dużo kasy schodzi...ehhh

Do góry