reklama
Weź w swoją dłoń rączkę dziecka, drugą ręką po kolei zaginaj paluszki dziecka do środka, mówiąc przy tym wierszyk: "Sroczka kaszkę warzyła (w rączce malucha mieszaj jak w miseczce). Dzieci swoje karmiła. Temu dała – na łyżeczce (zaginasz pierwszy paluszek). Temu dała – na miseczce (drugi plauszek). Temu dała – na spodeczku (trzeci). Temu dała w garnuszeczku (czwarty). A dla tego (dochodzisz do kciuka)? Nic nie miała! Frrr!!! (naśladuj rekami ruch skrzydeł ptaka) Po więcej poleciała".
źródło www.babyonline.pl
źródło www.babyonline.pl
topoleczka
Fanka BB :)
Kobietki, co kupujecie brzdącom na gwiazdkę i urodzinki? Jestem ciekawa, co wydaje się Wam najbardziej godne uwagi:-)
Jejku a ja nigdy nie pamiętałam jak szedł ten wierszyk wiec mamy swoją wersję ;-)
i jest tak
"przyfrunęła kokoszka" i każdy paluszek chwytamy po kolei i mówię "temu dała truskaweczki ...temu dała malineczki...brzoskwineczki itd...i potem na środku dłoni mówię "tu dziub dziub dziubała " (i stukam paluszkiem jakby dziobała ptaszek ;-) )idę do ostatniego i mówię " a temu nic nie dała i go porwała i fruuu poleciała " i lata sobie moja ręka a D się chichra ;-)
Topoleczka ja kupuję drewniaki z ikea na urodzinki to jeszcze nie wiem ;-)
i jest tak
"przyfrunęła kokoszka" i każdy paluszek chwytamy po kolei i mówię "temu dała truskaweczki ...temu dała malineczki...brzoskwineczki itd...i potem na środku dłoni mówię "tu dziub dziub dziubała " (i stukam paluszkiem jakby dziobała ptaszek ;-) )idę do ostatniego i mówię " a temu nic nie dała i go porwała i fruuu poleciała " i lata sobie moja ręka a D się chichra ;-)
Topoleczka ja kupuję drewniaki z ikea na urodzinki to jeszcze nie wiem ;-)
topoleczka
Fanka BB :)
Pytanko mam: od kiedy dziecko interesują drewniane puzzle -takie wkładanki jak na przykład ta NA PREZENT EDUKACYJNE PUZZLE UKŁADANKI DREWNIANE (1342610753) - Aukcje internetowe Allegro ? Wydają mi się fajne i mam ochotę Tymciowi kupić coś takiego, tylko nie wiem, kiedy:-)
Topoleczka ja mam po Emilce i już Dominikowi daje do zabawy może takie coś było by na początek lepsze Układanka Zwierzaki-kotek,piesek ... 1+ (1352992715) - Aukcje internetowe Allegro
my mamy w prawdzie różnych rozmiarów ale po 4 zwierzaczki D czasem utrafi w cel ale to przypadek w większości się tym bawi osobno i zwierzaki lądują za łóżeczkiem
te są jeszcze fajne Puzzle Eko Biedronka Lena
my mamy w prawdzie różnych rozmiarów ale po 4 zwierzaczki D czasem utrafi w cel ale to przypadek w większości się tym bawi osobno i zwierzaki lądują za łóżeczkiem
te są jeszcze fajne Puzzle Eko Biedronka Lena
reklama
G
gość 574
Gość
Pewnie inne są, ale tańsze niż zetpol to chyba cięzko Jeszcze są dobre z Postępu i Mrugała. Tak mi w jednym sklepie (nie w galerii, gdzie sa tylko Bartki) polecał gościu. Co do rozmiarów to zetpol ma rozmiarówke niemowlęcą do 27 więc powinna się łapka Dominisia zmieścić - swoją drogą ale macie duuuuże stópki - u nas 11,5 ma i kupuję z malutkim zapasem na 12cm i w kozaczkach to mi pływa w tych 12 cm
Kupujesz jakies buty na dwór czy kapcioszki po domu?
Kupujesz jakies buty na dwór czy kapcioszki po domu?
Podziel się: