reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

reklama
Weź w swoją dłoń rączkę dziecka, drugą ręką po kolei zaginaj paluszki dziecka do środka, mówiąc przy tym wierszyk: "Sroczka kaszkę warzyła (w rączce malucha mieszaj jak w miseczce). Dzieci swoje karmiła. Temu dała – na łyżeczce (zaginasz pierwszy paluszek). Temu dała – na miseczce (drugi plauszek). Temu dała – na spodeczku (trzeci). Temu dała w garnuszeczku (czwarty). A dla tego (dochodzisz do kciuka)? Nic nie miała! Frrr!!! (naśladuj rekami ruch skrzydeł ptaka) Po więcej poleciała".

źródło www.babyonline.pl

Jejku a ja nigdy nie pamiętałam jak szedł ten wierszyk wiec mamy swoją wersję :zawstydzona/y:;-)

i jest tak

"przyfrunęła kokoszka" i każdy paluszek chwytamy po kolei i mówię "temu dała truskaweczki ...temu dała malineczki...brzoskwineczki itd...i potem na środku dłoni mówię "tu dziub dziub dziubała " (i stukam paluszkiem jakby dziobała ptaszek ;-) )idę do ostatniego i mówię " a temu nic nie dała i go porwała i fruuu poleciała " i lata sobie moja ręka a D się chichra ;-)

Topoleczka ja kupuję drewniaki z ikea :tak:na urodzinki to jeszcze nie wiem ;-)

jejku nie wiem gdzie pytać :sorry2:

dziewczyny chciałam jakieś zetpolki kupić i pytanie są 13,5cm ?nie mogę znaleźć :confused::eek:lub polecicie mi coś w tej cenie :sorry2::confused: choć sama już nie wiem może 14cm powinnam kupić jeśli stópka wychodzi 13cm :confused:

reklama
Pewnie inne są, ale tańsze niż zetpol to chyba cięzko:) Jeszcze są dobre z Postępu i Mrugała. Tak mi w jednym sklepie (nie w galerii, gdzie sa tylko Bartki) polecał gościu. Co do rozmiarów to zetpol ma rozmiarówke niemowlęcą do 27 więc powinna się łapka Dominisia zmieścić - swoją drogą ale macie duuuuże stópki - u nas 11,5 ma i kupuję z malutkim zapasem na 12cm i w kozaczkach to mi pływa w tych 12 cm:)
Kupujesz jakies buty na dwór czy kapcioszki po domu?

Do góry