reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

Ja mam drewniane cymbałki - też jest szał. U nas jest prościej bo 99 procent zabawek mam po starszej a dla niej też w sumie mało kupowałam bo znajomi przynosili mnóstwo fajnych zabawek

reklama
a moja wariatka ma najlepsza zabawe...memla swojego buta...na szczescie nowy nie chodzony bo ma jakies dziwne stopki i za chiny ludowe nie chca jej stopy wejsc do tych butow do konca pieta zawsze gdzies w powietrzu...( albo mama nie umie zakladac) tak czy inaczej nie moge z niej :)

a oto dowod :)
36837_1558756573195_1363703316_1514675_7986155_n.jpg

Sel no nieźle, można się bawić i butami ;) To na ten przykład u nas furorę robi fotelik samochodowy. Tymek się na niego wdrapuje, podskakuje, pasy są atrakcją... i też na dowód proszę:
100_7437.jpg
Może się tak bawić bardzo długo.
Pasi ja też szukam okazji, jak narazię prezentów za wiele nie było także wierzę.

Sel u nas też buty na tapecie ale niestety moje - więc trzeba stopować koleżankę.
Córa niezmiennie piękna

Kaja = widać że ma ubaw po pachy

U nas po chrzcinach zabawek multum, chrzestni się postawili ale też mamy sporo od znajomych i muszę część schować bo małego nie będzie niedługo spod nich widać!!!! ale furorę robi tylko kilka starych, sprawdzonych i ta wieża z miseczek z piłeczką (ale nie mogę jej znaleźć na allegro), która można zamknąć wewnątrz i robi się grzechota !!! Bardzo to się małemu podoba i jest zabawa na 30-40 minut a śpiewające ślimaki-bujaki, małpki na piłkach leżą w kącie...

Moja zuzka tez ma ulubionego buta - mojego japonka z cekinami:), z ulubionych zabawek ma taki młoteczek z dzwoneczkiem, widziałam na zdjęciach, któreś dziecie tez ma

U nas furore robi Nuki (może to nie wychowawczwe, ale moje dziecko wprost się trzęsie, jak to widzi). Tylko raz dziennie mu to puszczam, żeby się nie zrobił telemaniakiem
Nuki Nuki (The Nuki Song) Full Version Gummy Bear Video
Dziś przyszła pocztą maskotka nukiego i mały jest zachwycony.

Poza tym wyciąga i gryzie puzle. I bardzo mu się podoba fieranka, zawsze do niej dopełznie :) Podoba mu się także grającym telefonem ze światełkami (dostał od chrzesnej w prezencie).

Co do garnuszka, to my mamy żyrafe grającą, ale mały jeszcze nie jest nią zainteresowany.

Ostatnia edycja:
u nas tez na tapecie buty a dokladnie kapcie, do tego bębenek (taki zwykły najzwyklejszy) no i ostatnio kupiłam jej samochodzik,jeżdzący, śpiewający,cos tam miga, cos musi przesunac zeby byl dzwięk i tez jej się bardzo podoba.

reklama
Macy wlasnie tego sie balam a u nas jest taki calkiem spory kosz wiec skonczylo sie na kupieniu bramki...pozatym z pokoju dziennego do kuchni jest stopien i mala juz pare razy orla wywinela wiec to kolejny pretekst byl do bramki.
Wyciaganie puzli tez jedna z ulubionych zabaw nr.; 7 najsmaczniejsze i najlepiej sie gryzje :)

Do góry