reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

reklama
Post pod postem, ale tamtem stary i nie będę mieszac tematów.
Dzieci nam podrosły i tak sobie myśle - co robicie codziennie z dzieciaczkami? Jak się bawicie z nimi? Jakieś fajne zabawki polecacie? No bo musze coś pokupowac małej, bo mi się wydaje, że to co ma to już oklepane i sie jej nudzi szybko!:)

no aga dobry temat poruszyłas ! ja tez sie zastanawiam co pokupowac Małej i jak sie z nia bawić :-)
narazie to czytamy sobie wiersze Brzechwy - kupiłam taka książke 100 bajek Brzechwy dla dzieci :-) póki co Amela najbardziej zainteresowana jest gnieceniem kolorowych kartek :D
oprócz czytania bawie sie z nia - podrzucając na koloanach, robiąc samolociki, a najbardziej Amela lubi isę turlac po lózku z taką wielka owca z zakopanego - owca jest taka jak Amelka a mimo to rzuca nia jakby to mały pluszak był :D
hmm co do zabawek..Mała od zabawek woli pieluche , paczkę chusteczke, swoje spodenki albo skarpetki no i oczywiście króluje mata !! :-)

No właśnie, jakie zabawy teraz? My też Brzechwę czytamy, śpiewamy, turlamy się po kanapie, podrzucamy się, ale co jeszcze można by zrobić z dzieckiem? Jakie książeczki/zabawki teraz? Szukam jakiejś fajnej książeczki takiej np. rozkładającej się, z doszywkami, np. z rysunkiem pokoju i np. na stole jest materiałowy obrusik, a półeczka w komodzie się otwiera. Nie wiem, czy wytłumaczyłam, o co mie chodzi?

A my też podrzucamy na kolanach, czytamy bajki z dużymi kolorowymi obrazkami ,słuchamy wierszy a żaba udaje,że je opowiada;) zabawa w akuku ze szmacianą kurką przytulanką, a zabawki to wszytkie te które są świecące, migoczące, gadające:)

a takie książeczki widziałam dziś na alegro.

reklama
Do góry