reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

reklama
O rany nie zauważyłam że są niedostępne - albo allegro albo może merlin. Albo jeśli masz koło siebie anglojęzyczne księgarnie

Pasibrzuch, nie wiem, czy chcesz ściągać czy kupić. Jak chcesz kupić, mogę się tu rozejrzeć i Tobie przywieźć i przesłać w Polandzie.
Tysiolek, Ty się śmiej. Mój mąż od pierwszych dni mówił do młodego po angielsku. Teraz młody śmiga lepiej ode mnie. :-) Mi się wydaje, że warto. Po co później na korki wydawać.
Kaja, Czechow, my też mieliśmy kaczki. I tak jak Czechow mówisz, trza wylewać z tego wodę, bo gnojówka się robi w środku. Też się rozglądam za jakimiś zabawkami wodnymi. Ten żółwik mi się podoba.

Macy ja ise nie śmieje :-)
wiadomo że małe dzieci najlepiej chłona jezyki obce :-)
tylko gratulowac ze Twój mały ładnie mówi po angielsku na pewno musię to w życiu przyda :)
dobrze że mój M niemieckiego nie wciska Amelce bom niecierpiec tego języka bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Ok, ściągnęłam coś takiego Hello Children Everywhere, 60 songs for Kids i (tylko nie śmiać się) Country songs for kids :-D
Chcę, żeby mała się osłuchała z językiem, później będzie jej łatwiej się go nauczyć, a mamusia lubi śpiewać po angielsku.
Teraz szukam piosenek po niemiecku, ale nawet na torrentach nic sensownego nie znalazłam :cool:

Pasibrzuch wrzuc nam skąd ściągnęłaś:)

Co do nauki języków - dziecko do 8 miesiąca rozumie mowe w każdym języku w którym do niego mówimy, potem sie dopiero blokuje i przestawia na jeden, ten który ciagle słyszy - jak mówimy do dziecka w dwoch językach to ono w dwóch rozumie i w dwóch będzie mówić - gdzie kiedyś ktos mi to tłumaczył, zapamiętałam pięte przez dziesiąte bo tylko wniosek, żeby chociaż do 8 miesiąca puszczać bajki tudzież piosenki w obcych jezykach, to potem przyswajanie tego jezyka będzie lepszejsze. Choć ja czasem coś tam do małej po angielsku gadam, ale siakoś tak mi głupio:)

Notabene mam taki przykład w rodzinie - kuzynka mówiła do synka i po polsku i po hiszpańsku, bo mieszka w Madrid i dzieciak od razu jak mówił to i w jednym i w drugim języku. A do tego w przedszkolu mają angielski to jeszcze skubaniec po angielsku też nieźle, bo więcej potrafi niż niejeden dorosły, a ma 5 lat:)

reklama
Do góry