reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

A u mnie to różnie - rano to zazwyczaj mała leży i nie śpi i zajmuje sie sobą - dziś tak 2h przeleżała. Pierwszą godzinę z taką pszczólką, którą uwielbia, a drugą godzinę z grająca żyrafą. Potem zaczęła marudzić - więc dostała cyca i zasnęła w 5 minut. Trochę drzemała i wstała, znowu sobie leżała na łózku, jak jej się znudziło to do leżaczka wsadziłam i leżała, potem jeszcze matę zaliczyła i znowu jedzonko i sobie zasnęła i teraz śpi. Nosiłam ja jakies 5 minut żeby jej się odbiło:) Ale czasem ją noszę jak marudzi, albo jak jej śpiewam piosenki i sobie tańczymy. Do 16-17 to niewiele mojej uwagi potrzebuje, ale wieczorami jej się zmienia - więc z nią gadam, czasem czytam wierszyki Tuwima i innych (bajki sa za długie i jej sie nudzi), śpiewam no i tak do kąpieli - jak widzę, że ziewa to się szykujemy na spanko. No i bez mamusi i cyca mowy nie ma o spaniu. A nawet jak już się naje jak mops to musze z nia leżeć aż uśnie, bo inaczej drze się "mamo gdzie poszłaś - wracaj mi tu natychmiaaaast". Za to w dzień nie ma problemu z samotnym usypianiem - naje się, kłade i wychodzę, a za 5 minut zaglądam i mała śpi:)

reklama
Kaja rewelacyjne to wiązanie.Dzidźka tak ładnie podtrzymana i przytulona:-D az się chce tak nosic!:tak:Też Ci tak ładnie wychodzi jak tej Pani?Dzięki za linka.
Dziewczyny jak macie coś jeszcze ciekawego z wiazań chustowych to ja chetnie zobaczę:tak:

Dziewczyny, czy któraś z Was poszukuje spacerówki na lato? Ja już zaczełam przeglądać i nic sensownego nie mogę znaleźć. :szok:
Szukam takiej co ma
- przekładaną rączkę ( tył przód)
- duże koła ( chociaż j jednej strony)
- tackę na jedzenie dla dzidziolka
- wkładke dla małego dziecka
I takich chyba poprostu takich nie produkują. PLISSSS poradzzie coś?:baffled::confused:

Dziewczyny, czy któraś z Was poszukuje spacerówki na lato? Ja już zaczełam przeglądać i nic sensownego nie mogę znaleźć. :szok:
Szukam takiej co ma
- przekładaną rączkę ( tył przód)
- duże koła ( chociaż j jednej strony)
- tackę na jedzenie dla dzidziolka
- wkładke dla małego dziecka
I takich chyba poprostu takich nie produkują. PLISSSS poradzzie coś?:baffled::confused:

chyba jakby poszukac to by się znalazło - może coś takiego:

Wózek ESPIRO VECTOR 4

Znajoma ma tan model i właśnie na mieście jak świeci słonko to nie da sie przełożyć tak łatwo tego siedziska ,aby odwrócić dziecko ( grubsza operacja) i nie ma tacki na jedzenie.Ale wózeczek fajny.
Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi, jesteście w tym NIEOCENIONE!!!!

Kurcze Czechow dobra w tym jesteś. Jak Ty to wyszukujesz?:-D
Ten zielony śliczny :tak:, tylko ciekawe jakie i z czego te kółka, bo teraz mam na takich małych to normalnie hałas na chodniku jak idziemy:baffled::sorry2: Poszukam coś o tym modelu. I będę wdzeczna za jeszcze jakieś podpowiedzi od Was.:happy2::blink:

Kurcze Czechow dobra w tym jesteś. Jak Ty to wyszukujesz?:-D
Ten zielony śliczny :tak:, tylko ciekawe jakie i z czego te kółka, bo teraz mam na takich małych to normalnie hałas na chodniku jak idziemy:baffled::sorry2: Poszukam coś o tym modelu. I będę wdzeczna za jeszcze jakieś podpowiedzi od Was.:happy2::blink:

Kółka zawsze można wymienić (okej nie zawsze ale w 90% przypadków) trzeba tylko pamiętać by hamulce nadal działały - ja tak zrobiłam w swoim - wymieniłam na większe i wózek hula że hej.

cieszę się że coś ci się spodobało :-)

reklama
Sercadwa z tego co mi się wydaje, dla chust elastycznych jest w sumie tylko jedno wiązanie, tylko różnie można wkładać maluszka (przodem, tyłem, na leżąco). Różnica jest tylko minimalna przy wiązaniu do kołyski.
:-) A tu instrukcja chusty elastycznej: Chusty Elastyczne w dziale Produkty (strona informacyjna Polekont)
To praktycznie to samo wiązanie co w tym linku Moby Wrap Demonstration - Video Demonstrations
Dla noworodków poleca się wkładać w kieszonkę lub kołyskę, a dla niemowlaków i starszych dzieci w żabkę. A dla starszych już samodzielnie siedzących w kangurka.

Inaczej jest w przypadku chust tkanych.

Do góry