reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

A u mnie to różnie - rano to zazwyczaj mała leży i nie śpi i zajmuje sie sobą - dziś tak 2h przeleżała. Pierwszą godzinę z taką pszczólką, którą uwielbia, a drugą godzinę z grająca żyrafą. Potem zaczęła marudzić - więc dostała cyca i zasnęła w 5 minut. Trochę drzemała i wstała, znowu sobie leżała na łózku, jak jej się znudziło to do leżaczka wsadziłam i leżała, potem jeszcze matę zaliczyła i znowu jedzonko i sobie zasnęła i teraz śpi. Nosiłam ja jakies 5 minut żeby jej się odbiło:) Ale czasem ją noszę jak marudzi, albo jak jej śpiewam piosenki i sobie tańczymy. Do 16-17 to niewiele mojej uwagi potrzebuje, ale wieczorami jej się zmienia - więc z nią gadam, czasem czytam wierszyki Tuwima i innych (bajki sa za długie i jej sie nudzi), śpiewam no i tak do kąpieli - jak widzę, że ziewa to się szykujemy na spanko. No i bez mamusi i cyca mowy nie ma o spaniu. A nawet jak już się naje jak mops to musze z nia leżeć aż uśnie, bo inaczej drze się "mamo gdzie poszłaś - wracaj mi tu natychmiaaaast". Za to w dzień nie ma problemu z samotnym usypianiem - naje się, kłade i wychodzę, a za 5 minut zaglądam i mała śpi:)

reklama
Kaja rewelacyjne to wiązanie.Dzidźka tak ładnie podtrzymana i przytulona:-D az się chce tak nosic!:tak:Też Ci tak ładnie wychodzi jak tej Pani?Dzięki za linka.
Dziewczyny jak macie coś jeszcze ciekawego z wiazań chustowych to ja chetnie zobaczę:tak:

Dziewczyny, czy któraś z Was poszukuje spacerówki na lato? Ja już zaczełam przeglądać i nic sensownego nie mogę znaleźć. :szok:
Szukam takiej co ma
- przekładaną rączkę ( tył przód)
- duże koła ( chociaż j jednej strony)
- tackę na jedzenie dla dzidziolka
- wkładke dla małego dziecka
I takich chyba poprostu takich nie produkują. PLISSSS poradzzie coś?:baffled::confused:

Dziewczyny, czy któraś z Was poszukuje spacerówki na lato? Ja już zaczełam przeglądać i nic sensownego nie mogę znaleźć. :szok:
Szukam takiej co ma
- przekładaną rączkę ( tył przód)
- duże koła ( chociaż j jednej strony)
- tackę na jedzenie dla dzidziolka
- wkładke dla małego dziecka
I takich chyba poprostu takich nie produkują. PLISSSS poradzzie coś?:baffled::confused:

chyba jakby poszukac to by się znalazło - może coś takiego:

Wózek ESPIRO VECTOR 4

Znajoma ma tan model i właśnie na mieście jak świeci słonko to nie da sie przełożyć tak łatwo tego siedziska ,aby odwrócić dziecko ( grubsza operacja) i nie ma tacki na jedzenie.Ale wózeczek fajny.
Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi, jesteście w tym NIEOCENIONE!!!!

Kurcze Czechow dobra w tym jesteś. Jak Ty to wyszukujesz?:-D
Ten zielony śliczny :tak:, tylko ciekawe jakie i z czego te kółka, bo teraz mam na takich małych to normalnie hałas na chodniku jak idziemy:baffled::sorry2: Poszukam coś o tym modelu. I będę wdzeczna za jeszcze jakieś podpowiedzi od Was.:happy2::blink:

Kurcze Czechow dobra w tym jesteś. Jak Ty to wyszukujesz?:-D
Ten zielony śliczny :tak:, tylko ciekawe jakie i z czego te kółka, bo teraz mam na takich małych to normalnie hałas na chodniku jak idziemy:baffled::sorry2: Poszukam coś o tym modelu. I będę wdzeczna za jeszcze jakieś podpowiedzi od Was.:happy2::blink:

Kółka zawsze można wymienić (okej nie zawsze ale w 90% przypadków) trzeba tylko pamiętać by hamulce nadal działały - ja tak zrobiłam w swoim - wymieniłam na większe i wózek hula że hej.

cieszę się że coś ci się spodobało :-)

reklama
Sercadwa z tego co mi się wydaje, dla chust elastycznych jest w sumie tylko jedno wiązanie, tylko różnie można wkładać maluszka (przodem, tyłem, na leżąco). Różnica jest tylko minimalna przy wiązaniu do kołyski.
:-) A tu instrukcja chusty elastycznej: Chusty Elastyczne w dziale Produkty (strona informacyjna Polekont)
To praktycznie to samo wiązanie co w tym linku Moby Wrap Demonstration - Video Demonstrations
Dla noworodków poleca się wkładać w kieszonkę lub kołyskę, a dla niemowlaków i starszych dzieci w żabkę. A dla starszych już samodzielnie siedzących w kangurka.

Inaczej jest w przypadku chust tkanych.

Do góry