reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

czechow dzienks:-)

najgorsze jest to, ze moja tesciowa i siostra mojego G. kupily kilka pajacykow zapinanych z tylu:wściekła/y::no::wściekła/y::no:
a ja z moja mama kupowalysmy tylko zapisane z przodu.
Jak moge zalozyc takiej kruszynce spiochy zapinane z tylu, jak go bedzie uwieralo zapiecie:-(
Czy ja przesadzam? Czy Wy macie spiochy zapisane z tylu?
Jak ich nigdy nie zaloze, to sie na mnie poobrazaja:no:, ze neguje ich rzeczy :no::zawstydzona/y:;-)
ale tak z drugiej strony to i tak bardziej podobaja mi sie rzeczy, ktore ja kupilam :cool2:
Na początku i tak kładziesz dziecko głównie na boczkach, więc zapięc z tyłu nie poczuje;-) A na boku się kładzie, bo jak się uleje, żeby sie nie zaksztusiło małe...
Wiekszośc mam rozpinaną z przodu, ale kilka z tyłu tez się zdarzyło i ubrałam - trochę mniej praktyczne przy przewijaniu, ale małej było tak samo wygodnie jak w innych pajacykach, także spokojnie - sama zobaczysz, że dziecku to rożnicy nie robi. Mam kilka śpiochów, ale jakoś też wolę pajacyk założyć:-)

reklama
czechow dzienks:-)

najgorsze jest to, ze moja tesciowa i siostra mojego G. kupily kilka pajacykow zapinanych z tylu:wściekła/y::no::wściekła/y::no:
a ja z moja mama kupowalysmy tylko zapisane z przodu.
Jak moge zalozyc takiej kruszynce spiochy zapinane z tylu, jak go bedzie uwieralo zapiecie:-(
Czy ja przesadzam? Czy Wy macie spiochy zapisane z tylu?
Jak ich nigdy nie zaloze, to sie na mnie poobrazaja:no:, ze neguje ich rzeczy :no::zawstydzona/y:;-)
ale tak z drugiej strony to i tak bardziej podobaja mi sie rzeczy, ktore ja kupilam :cool2:

Ja też mam kilka zapinanych z tyłu - dostałam od znajomych i są dla mnie awaryjne - jakbym np. nie miała już innych to zawsze mogę je wziąć. Uważam je za lekko niepraktyczne i mogą rzeczywiście być niewygodne ale tak jak napisała inna dziewczyna dzieci śpią raczej na boczkach więc nie będą się przeszkadzały dziecku. Bardziej (dla mnie oczywiście) upierdliwe są śpiochy / pajace które nie mają rozpinanych obu nóżek albo w ogóle są nierozpinane - nie lubię ich i staram się ich nie używać.

Na początku i tak kładziesz dziecko głównie na boczkach, więc zapięc z tyłu nie poczuje;-) A na boku się kładzie, bo jak się uleje, żeby sie nie zaksztusiło małe...
Wiekszośc mam rozpinaną z przodu, ale kilka z tyłu tez się zdarzyło i ubrałam - trochę mniej praktyczne przy przewijaniu, ale małej było tak samo wygodnie jak w innych pajacykach, także spokojnie - sama zobaczysz, że dziecku to rożnicy nie robi. Mam kilka śpiochów, ale jakoś też wolę pajacyk założyć:-)

Bo pajac jest praktyczniejszy, zawsze to dodatkowa warstwa na raczki:-)

Dostalam tez dwa pajace, ktorych od razu z zalozenia nie zaloze ani razu:no: Jeden to graniczy z cudem rozpracowac sposob zapinania z tylu. Nie moglam rozgryzc, potem moj G. tez sie glowil. Poza tym, ma zapiecie pionowo i poziomo, takze szwy moim zdaniem za grube. A drugi, jest po prostu ohydny, od mojej kolezanki. Przypomina pod szyja cos a'la fartuszek przedszkolaka i tez oczywiscie zapina sie z tylu.
Tutaj we Wloszech w ogole wiekszosc pajacow w sklepach to te zapinane z tylu. A jak te zapinene z przodu to kosztuja dwa razy wiecej :baffled:

Pamiętam że za pierwszym razem dostałam kilka rzeczy których albo nie wiedziałam jak zapiąć albo tak brzydkich że Ło Matko Boska !! Oddałam wszystko do PCK.

A my dzis polezlismy do sklepow, bo we Wloszech rozpoczely sie przeceny doslownie wszystkiego:cool2: i kupilismy malemu bluze, trzy koszulki z dlugim rekawem, dwie pary spodni i czapke na wyjscie ze szpitala.
Moj G. sie rozkrecil, sam wybieral ubranka i decydowal, ze bierzemy :-D, bo sliczne.

dziewczyny melduje że mogę iść rodzić:-D:-D właśnie dotarła ostatnia niezbędna rzecz wyprawkowa - fotelik samochodowy!!

a tak wygląda fotelik na stelażu :-)

reklama
OBY!!:-D potem będziemy porównywać swoje odczucia ;)
idę nastawić pralkę z kolejnymi ciuszkami małego :) (oprócz fotelika, to doszły kolejne bodziaki z allegro :) )

Do góry