reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

Wiem, ze był taki temat, ale jestem leń i nie chce mi sie szukac...

W co ja mam mała ubrac na wyjscie ze szpitala, bo zgłupiałam:confused:
1 córa rodziła sie latem wiec nie było problemu, a teraz jestem zielona!

Spioszki, kaftanik, pajacyk, kombinezon?! Matko... HELP! Bo nie wiem co przygotować!!!

Ja mam już spakowana reklamówkę z ciuszkami dla małej (M nie odróżnia śpiochów od pajaca, więc tylko zabierze torbę i tyle ;-)).
Spakowałam śpiochy, pajaca, kaftanik, skarpetki, ciepłe rękawiczki, czapeczkę bawełnianą, czapeczkę ciepłą, spodnie kombinezonowe i kurtkę zimową, a potem ją siup do śpiworka w wózku i do domu :-)
Zastanawiam się jeszcze, czy wziąć jej jakiś cieplejszy sweterek albo polarek, czy nie.
Wydaje mi się, że taki zestaw wystarczy, ale nie powiem, że jestem w 100% pewna ;-)

reklama
ja małego na wyjście mam zamiar ubrać następująco:
body dł. rękaw + śpioszki, na to pajacyk welurowy, na to kombinezon (z rękawiczkami), a na główkę czapka. I tak trafi do fotelika, do auta. Jeśli byłoby za zimno (w co wątpię) to w aucie będę mieć kocyk do przykrycia.

ivi twoja wersja jest w zupełności wystarczająca ;-)
Pasibrzuch - fajne te śpiworki, chcę taki kupić choć narazie nie mam wózka i czasem kupuje sie razem więc czekam z wyborem

Ja chyba muszę zmienić zestaw jaki posiadam. Mam przygotowane: Body na krótki rękaw, pajac bawełniany, pajac polarkowy, kombinezon, rękawiczki, czapka. Śpiochów nie mam wcale. A gdybym zamieniła ten zestaw na taki: body na długi rękaw, półśpiochy. pajac polarkowy, kombinezon i reszta???:confused:

Hmmm a nie uważasz że pajac polarowy + kombinezon to trochę za dużo? Jak gruby jest kombinezon? - lepiej przykryć kocem niż "zagotować" dzieciaczka....

Ja sie zdecydowałam na body z długim rekawem, spiochy, sweterek i na to kombinezon, jak bedzie zimno to jeszcze ciepły kocyk i do fotelika:tak:Mam nadzieje, ze tyle wystarczy...

Ja przygotowałam body z długim rekawem, śpiochy, skarpetki, kombinezon i czapeczkę i dodatkowo wezme kocyk - chociaż tak naprawdę to zobaczę w praniu i najwyżej mój misiek weźmie coś dodatkowego z domu. Jeśli urodzę w szpitalu w którym planuje to można podjechać samochodem pod same drzwi więc tak naprawdę to kwestia tylko przeniesienia malucha na mały dystans....

To ja powiem w co ubrałam Mikołaja przy mrozie -12 st.
Body- dł rękaw, kaftanik bawełniany, półśpiochy, kombinezon + czapka, rękawiczek nie zakładałam bo rączki ukryły się w rękawkach i przykryłam kocykiem a w samochodzie kocyk zdjęłam bo było ciepło. Uważam że nie ma co ubierać za ciepło, dziecko jest na dworze tylko kilka chwil.

reklama
Hmmm a nie uważasz że pajac polarowy + kombinezon to trochę za dużo? Jak gruby jest kombinezon? - lepiej przykryć kocem niż "zagotować" dzieciaczka....

Kombinezon jest dość gruby. Czyli twoim zdaniem powinnam zrezygnować z pajaca polarowego:confused: Wszystkie ubieracie w śpiochy, ja takowych nie posiadam. Jakoś tak wyszło, że mam same pajace i półśpiochy, kaftaników mam chyba 3:happy2:

Do góry