reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

Ja małego chcę ubrać tak żeby na rączkach i nóżkach miał 2 warstwy ciuszków, na to kombinezon.
Dlatego (wg mnie!!) body dł. rękaw+śpiochy, a na to pajacyk welurkowy, to to samo co body kr. rękaw+pajacyk a na to pajac polarkowy:tak:

reklama
To weź kaftanik i będziesz miała 2 warstwę. Chybabym zrezygnowała z polarowego pajaca ale przecież zawsze możesz go wziąć awaryjnie. Ile masz do przejścia, po otwartej przestrzeni - jeśli dystans jest krótki a jazda samochodem trochę zajmie (korki, droga itp itd) to lepiej nagrzać w samochodzie i mieć koc - pediatrzy zawsze powtarzają że lepiej by dziecku było trochę chłodniej niż za gorąco...

W sumie to przypomniało mi się jeszcze jedno - jeśli będzie bardzo nagrzane w sali poporodowej to lepiej uważać z bardzo gwałtownym wyjściem na dwór (zbyt duża różnica temperatur).

To problem się rozwiązał, śpiworek zamówiony, nie biorę już żadnego sweterka, więc będzie śpioch, pajac, kaftanik bawełniany, kurteczka, spodnie i do śpiworka :-)
Nie mamy samochodu (jak napisałam na głównym-ze szpitala idziemy piechotą z wózkiem), więc u nas tylko śpiworek, poza tym można go później włożyć do spacerówki czy sanek.

Śpiwór jest świetnym rozwiązaniem - myśmy dostali podobny przy pierwszej córce i muszę powiedzieć że przydał się bardzo.

Jeśli tylko kawałek to spoko - nie zapomnij o kremie na mróz i osłonięciu malucha przed wiatrem

To problem się rozwiązał, śpiworek zamówiony, nie biorę już żadnego sweterka, więc będzie śpioch, pajac, kaftanik bawełniany, kurteczka, spodnie i do śpiworka :-)
Nie mamy samochodu (jak napisałam na głównym-ze szpitala idziemy piechotą z wózkiem), więc u nas tylko śpiworek, poza tym można go później włożyć do spacerówki czy sanek.

Ten spioch i pajacyk spedzaja mi sen z powiek. JAKA JEST ROZNICA??
bo dla mnie to to samo:szok::baffled:

reklama
czechow dzienks:-)

najgorsze jest to, ze moja tesciowa i siostra mojego G. kupily kilka pajacykow zapinanych z tylu:wściekła/y::no::wściekła/y::no:
a ja z moja mama kupowalysmy tylko zapisane z przodu.
Jak moge zalozyc takiej kruszynce spiochy zapinane z tylu, jak go bedzie uwieralo zapiecie:-(
Czy ja przesadzam? Czy Wy macie spiochy zapisane z tylu?
Jak ich nigdy nie zaloze, to sie na mnie poobrazaja:no:, ze neguje ich rzeczy :no::zawstydzona/y:;-)
ale tak z drugiej strony to i tak bardziej podobaja mi sie rzeczy, ktore ja kupilam :cool2:

Do góry