reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

Szczerze mówiac to 1 słysze...
Ja butelki nie kupuje, przy Paulinie nie miałam, a powiem, ze bardzo działa na psychike... jak chce sie karmic to po co flacha, w razie czego sklep blisko.
U nas szpital jak zobaczył butelke na oddziale to był szum, bo dziecko nalezy przystawiac przez 2-3 dni po porodzie własnie po to by mleczko było! Jak nie bedziesz przystawiac to mleczka nie bedzie, a dziecku podajac butle szybko ja pokocha, bo z butli leci łatwiej... i wtedy wiekszosc mamus rezygnuje z karmienia...., ale o tym w innym watku.
Nic dodac nic ująć - sklepów ci u nas pod dostatkiem - będzie potrzebna to kupimy, tak samo laktator i smoczki. Wierzę, że mi to wcale sie nie przyda;-)

Przyszły mi dziś kremik i żel do kąpania Linea Bimbi i koszulka do karmienia - no i jutro jedziemy po fotelik. Jest nadzieja, że do końca tygodnia się skompletuję w końcu z wyprawką (w 37. tygodniu to już by wypadało się zatreścić) i zaczne prac i prasować, a wózio w styczniu kupimy, w końcu i tak od razu na spacer nie pójdziemy :-D Nie wiem czemu mam wrażenie, że te dni lecą coraz szybciej???:confused2:

reklama
no widze jednak ze TP górą;-) w takim razie ja tez chyba zdecyduje sie na TP.
Roxeen a od jakiego sprzedawcy kupowalas te buteleczki?

o kurcze zapomnialam o karuzeli:szok: tego jeszcze mi brakuje.

Wczoraj wyczytałam w jakiejs gazetce, ze smoczek uspokajacz warto mieć bo dziecko po urodzeniu ma bardzo silną potrzebe ssania i nie ma opcji by cały cza był przy piersi. jak nie smoczek to będzie ssał kciuk.

Ja jeszcze nie wybrałam. podobno ze smoczków butelkowych avent trudniej ssac pokarm małemu niz Z TT. Ale z piersi podobno też mu nie lekko ;-)

Ja też jeśli będę zmuszona posiadać butelkę to TT na pewno.
agagsm - widze, że zdecydowałaś się na linię kosmetyków ;-) ja też je będę kupowac na pewno tylko musze wybrać się do apteki- na szczęście jak pisałam mam pod nosem więc kupię w każdej chwili.
Gosia śliczna karuzelka, fajnie mieć taką też zakupię ale nie jest to Beti towar pierwszej potrzeby, możesz kupić nawet jak maleństwo będzie na świecie - a może ktoś w prezencie kupi ;-)
Choć powiem wam - ze .. jakoś tak jestem okreslona co do ciuszków, kosmetyków, zabawek - że jakiś mam strach, że ktoś mi kupic coś czego nie użyłabym.
Tak mi na głowę padło jakoś :-D

Kaja no ja już dostałam ciuszki takie że nie założę a nowe :sorry: kurcze miło jak ktoś coś kupuje ale gusta są różne wolałabym już zabaweczkę grzechotkę na później niż jakiś ciuszek co nie założę :zawstydzona/y:

Dziewczyny powiedźcie, czy podgrzewacz Aventa pasuje do butelek tommee tippee?
W sumie mam 2 butelki Aventa, ale chyba jeszcze kupię jedną TT i jedną Dr Browns. Tak w razie czego. Mam nadzieję, że będę mogła karmić piersią i butelki nie będą potrzebne, ale wolę mieć w razie czego. Moja koleżanka używała Dr Brownsa i była bardzo zadowolona. W sumie od niej pierwszy raz usłyszłam o tych butelkach.

Ostatnia edycja:
Kubiaczka bardzo fajny ten kombinezon...
i Gosia karuzela też...

a z tą butelką do karmienia w razie czego jak nie ma się pokarmu w piersi to nie rozumiem, oni tam w szpitalu nie mają jakichś dyżurnych... nie chce mnie się wierzyć, żeby potem pamiętały, która butelka od którego dziecka....

reklama
Agagsm pod warunkiem ze w święta się nie urodzi to sklepy otwarte :-D

ja jeszcze mam troszkę do kupienia kiedy ja się z tym wyrobię to nie wiem:cool:
Hehe no nie pomyślałam, ale mała ma zakaz wychodzenia w święta - przed i po to ok. ale w święta będę jeść, a nie rodzić:-D
A poza tym to ładna karuzelka!

Wczoraj wyczytałam w jakiejs gazetce, ze smoczek uspokajacz warto mieć bo dziecko po urodzeniu ma bardzo silną potrzebe ssania i nie ma opcji by cały cza był przy piersi. jak nie smoczek to będzie ssał kciuk.

Ja jeszcze nie wybrałam. podobno ze smoczków butelkowych avent trudniej ssac pokarm małemu niz Z TT. Ale z piersi podobno też mu nie lekko ;-)
Znam dużo dzieci wychowanych bez smoczka i nie było problemów z ssącym kciukiem, więc to nie reguła;-)

Ja też jeśli będę zmuszona posiadać butelkę to TT na pewno.
agagsm - widze, że zdecydowałaś się na linię kosmetyków ;-) ja też je będę kupowac na pewno tylko musze wybrać się do apteki- na szczęście jak pisałam mam pod nosem więc kupię w każdej chwili.
Gosia śliczna karuzelka, fajnie mieć taką też zakupię ale nie jest to Beti towar pierwszej potrzeby, możesz kupić nawet jak maleństwo będzie na świecie - a może ktoś w prezencie kupi ;-)
Choć powiem wam - ze .. jakoś tak jestem okreslona co do ciuszków, kosmetyków, zabawek - że jakiś mam strach, że ktoś mi kupic coś czego nie użyłabym.
Tak mi na głowę padło jakoś :-D
Kaja wzięłam krem i żel do kapieli z Linea Bimbi - pachną podobnie - mi się podoba - zamawialam w aptece cefarm24, bo w wawie tylko w jednym sklepie i mi sie jeździc nie chce:happy:
Ja tez mam specyficzny gust i konkretne poglądy na to co chce miec i używać, więc jak to mówisz, na głowe mi padło - i jak słyszę, że ktoś o coś nas podpytuje to zawsze mówię "już to mamy" i liczę, że nie kupi heheh A dziadkom powiedzieliśmy, że wolimy sami wybierac rzeczy dla dziecka, więc ile chcę wydać na wnuczkę niech powiedzą ile przeznaczyli, my coś tam za to kupimy i im pokażemy co kupiliśmy, byle sami z siebie nic nie kupowali:tak:

Dziewczyny powiedźcie, czy podgrzewacz Aventa pasuje do butelek tommee tippee?
W sumie mam 2 butelki Aventa, ale chyba jeszcze kupię jedną TT i jedną Dr Browns. Tak w razie czego. Mam nadzieję, że będę mogła karmić piersią i butelki nie będą potrzebne, ale wolę mieć w razie czego. Moja koleżanka używała Dr Brownsa i była bardzo zadowolona. W sumie od niej pierwszy raz usłyszłam o tych butelkach.

"W razie czego" i aż 4 butelki? WOW:-D:rofl2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry