reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

Ja sie tam tym nie przejmuje, położna będzie ubierać, zapakuje wiecej rzeczy i wybierze, ale tak mysle, kaftanik,spioszki, skarpetki, na to cieplu polarkowy pajacyk, kombinezon i czapusia, ale to wszystko zalezy od pogody...bo moze byc np cieplo:tak:

reklama
Ja sie tam tym nie przejmuje, położna będzie ubierać, zapakuje wiecej rzeczy i wybierze, ale tak mysle, kaftanik,spioszki, skarpetki, na to cieplu polarkowy pajacyk, kombinezon i czapusia, ale to wszystko zalezy od pogody...bo moze byc np cieplo:tak:
hmm ja tez sie zastanawiam czy jednak nie kaftanik i spioszki bo mam taki ładniutki komplecik co mi sie podoba i tak ładnie by synus był ubrany bo śpioszki i body to są w różnych kolorkach itp.co chyba też wezme jednak ten kaftanik i śpioszki:tak:hehe jak ja kocham stroić maluszki ja pamietam jak synka Dominisia ubierałam i mam tak do dzisiaj że tak kompletowo czy klorystycznie lubie ubierać:rofl2:zresztą ja i M lubimy ubierać w fajowe ciuszki sa takie super modne hehe jak dla dorosłych:laugh2:

No po prostu wydawały mi sie bardziej porządne jak w necie zdjęcia oglądałam, a na żywo jakoś tak mnie nie zachwycają;-) To co mi się w Roanach nie podoba. Rączka regulowana trochę dziwnie tylko w dwóch płaszczyznach-troszke w górę i w dół-ale jakoś ciężko mi się to robiło, no i tak naprawde to prawie żadna ta regulacja. W Jedo mam regulacje rączki na 5 stopni-co u nas ma znaczenie, bo mój M ma 190 cm, a ja 170, więc on ma na innym poziomie rączkę niż ja.
Druga sprawa to takie dodatki na rączce itp. są w kolorze brązowym, tylko w wózkach granatowych dają kolor granatowy, a mi się ten brąz nie podoba;-) I trzecia rzecz - stelaż jest pomalowany na granat - a ja chcę zwykły srebny - aluminiowy albo metalowy, ale nie pomalowany, a Roany nie mają nie pomalowanych.. Mój M od razu powiedział, że malowany stelaż to po kilka złożeniach i włożeniu do auta będzie porysowany i trzeba się będzie obchodzić jak z jajkiem-a my podróżujemy bardzo dużo i jak ten wózek będzie wyglądał po kilku miesiącach naszych podroży, cały porysowany:eek: Chcemy zawieszenie na paskach-super amortyzuje, a Roan ma na sprężynach czy jakoś tak, więc twardszy, ale to kwestia tego co kto lubi, nie wada. Jedna rzecz co mi się w Roanie podoba to gondolka - bardzo duża, ale w Jedo jest taka sama na długość, a jedynie 2 centymetry węższa, no a oba wózki są na tej samej półce cenowej. No i jeszcze w Roanie tylko fotelik millo - innego nie można nawet z adapterem. A w Jedo mogę wpiąć i Maxi Cosi i Romero i jeszcze kilka innych, co dla mnie jest dużą zaletą. No i Roan ma 12 miesięcy gwarancji, a Jedo 24 miesiące;-)
Paula: z takich klasycznych jest jeszcze Deltim - wg pani w sklepie produkuje je ta sama firma co X-Landery, a gondolka dużo fajniejsza, bo duża:tak:Mi tez się podobały, ale jakoś Jedo wygrał tym zawieszeniem na paskach i jest lżejszy trochę, bo stelaż aluminiowy. Cenowo tak samo jak Roan i Jedo.

Faktycznie Roan ma dół lakierowany, ale powiem Ci szczerze że ten mój używany był przez poprzednich właścicieli pół roku dość intensywnie i nie ma żadnego zadrapania.. a przynajmniej żadnego nie widzę. No i rączka faktycznie ma tylko dwa poziomy regulacji (u nas to nie problem mimo różnicy wzrostu)
A zawieszenie ma przecież na wahaczach (cokolwiek to znaczy...) I szczerze mówiąc lekko mi szczęka opadła jak pisałaś że jest twardszy.. On kiwa się przecież na wszystkie strony a żeby go bujnąć wystarczy lekko dotknąć rączki...

Co do metalowego kosza i kolorów nie polemizuje, bo to kwestia gustu ;-)

A jeśli chodzi o fotelik to zgadam się, wielka szkoda że tylko Millo pasuje :-:)-(

A doradźcie mi coś kochane.. mięknę i chyba kupimy kombinezonik dla Małego wcześniej bo gdzie M. w święta będzie szukał jak pozamykane wszystko.... w jakim rozmiarze kupić? 56??czy 62??
nie chcę by Mały się w tym ?"utopił" i wdzięczna będę za jakiś fajny link.... widziałam że pisałyście o kombinezonikach ale doszukać się nie mogę...

A doradźcie mi coś kochane.. mięknę i chyba kupimy kombinezonik dla Małego wcześniej bo gdzie M. w święta będzie szukał jak pozamykane wszystko.... w jakim rozmiarze kupić? 56??czy 62??
nie chcę by Mały się w tym ?"utopił" i wdzięczna będę za jakiś fajny link.... widziałam że pisałyście o kombinezonikach ale doszukać się nie mogę...
ja radze 62 a dlatego bo też trzeba coś pod nim ubrac i też wiadomo że dzieciaczki bedą go nosiły nie tylko przez miesiąc a szybko rosna przybieraja na wadze:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja kupiłam 9-12 M ale wypada jak na 3M ;-)

wzięłam śpioszek rozmiar 62 i według niego sprawdziłam ten kombinezon :tak:i był odrobinkę większy:tak:

co do 56 to zależy bo są dzieci mniejsze i większe jedne urodzą się 50cm inne 60cm wiec wtedy ten 56 może być mały ja bym wolała kupić 62 i mieć za duży niż 56 za mały i nie mieć co dziecku założyć przy wyjściu ze szpitala albo wydać niepotrzebnie pieniążki

zawsze jak urodzisz to możesz sobie coś zamówić mniejszego gdyby się dziecko w dużym topiło a na odbiór ze szpitala duży mieć na raz a potem skorzystasz z niego jak dzidziuś podrośnie :tak:

reklama
Do góry