reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

GOSIEK body i ten pajacyk cienki tak ale na to drugi pajac:eek:ja ubiore synka tak że body z długim rękawkiem potem śpioszki a na to polarowy komplet bluza+spodnie(lub mam jeszcze inny na oku dresik także fajny ciepły zobacze jeszcze co wybiore)skarpetki na to kombinezon czapeczka ( rękawiczki i buciki to ma kombinezon w kaplecie) i w nosidełko co tez jeszcze ma okrycie na nóżki i budke co ciepełko bedzie a na twarz zarzuce tetrówke jak do auta bedziemy wychodzić a w aucie tez jest ogrzewanie;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
GOSIEK body i ten pajacyk cienki tak ale na to drugi pajac:eek:ja ubiore synka tak że body z długim rękawkiem potem śpioszki a na to polarowy komplet bluza+spodnie(lub mam jeszcze inny na oku dresik także fajny ciepły zobacze jeszcze co wybiore)skarpetki na to kombinezon czapeczka ( rękawiczki i buciki to ma kombinezon w kaplecie) i w nosidełko co tez jeszcze ma okrycie na nóżki i budke co ciepełko bedzie a na twarz zarzuce tetrówke jak do auta bedziemy wychodzić a w aucie tez jest ogrzewanie;-)

patrysia86 to nie wychodzi na to samo?:eek: Ty masz body na długi rękaw, ja na krótki więc rączki gołe. Ty potem masz śpioszki a ja pajac cienki na długi rękaw. Ty masz polarowy komplet a ja polarowy pajac:eek: Jak dla mnie to na jedno wychodzi :tak: Co do reszty to się zgadzam, taki sam zestaw mam:-)

patrysia86 to nie wychodzi na to samo?:eek: Ty masz body na długi rękaw, ja na krótki więc rączki gołe. Ty potem masz śpioszki a ja pajac cienki na długi rękaw. Ty masz polarowy komplet a ja polarowy pajac:eek: Jak dla mnie to na jedno wychodzi :tak: Co do reszty to się zgadzam, taki sam zestaw mam:-)
nie chodziło mi o to że xle warstwowo itp.tylko tak jakoś mi dziwnie pajac na pajac no ale moze mi tak dziwnie bo ja to wole bluze i spodnie ubrać hmm nie wiem tak jakoś mi to bradziej pasuje:zawstydzona/y::-pale co do ubrania że ciepełko itp.to dobrze chcesz ubrac:tak:

Ja na wyjście myślę o zestawie: body z krótkim rękawkiem, na to cienki, bawełniany pajacyk i welurowy dresik, skarpetki, ciepła czapa i do śpiwora :-)
A do szpitala biorę 3 komplety: koszulka, body z długim rękawem, kaftanik, śpiochy, czapeczka i łapki ... oczywiście nie będę zakładać wszystkiego na raz, ale wolę mieć i body i koszulkę ... jakby się coś poplamiło :sorry:

Wiecie, nie chcę kupować specjalnej, nowej wyprawki bo myślę, że to bez sensu i spokojnie mogę znaleźć coś ze swojego dobytku:-D Myślę, że przy tym zestawie już zostanę bo raczej nowe rzeczy mi już nie dojdą, a jak dojdą to cienkie. Ten pajac polarowy mogłabym ewentualnie wymienić na taki komplet jakby robiony na drutach: sweterek i pół śpiochy... Ale taki nebeski pan:eek: inne noworodki oszaleją z zazdrości;-):-D

A co do szpitala, to w moim szpitalu ubierają dzieci w szpitalne ubranka i nie ma możliwości ubrania w swoje, a szkoda :sorry:

Tzn ja za wiele niekupowałam z ciuszków bo ja już mam to po Dominisiu te spodnie dresiki itp.:tak:bo ja ogólnie ja gdzies jade itp.to takie wierzchnie ubrania lubie ubierać a spioszki body pajacyki to tak w domciu:tak:

A co do ubiorów w szpitalu to ja szpitalne ciuszki bede ubierać bo boje sie o te moje ciuszki co wole ich tam używac :tak:

Ja myślałam żeby ubrać body z długim rękawem, a na to pajac z weluru, skarpetki i kombinezon. W foteliku okrycie albo kocykiem i siup do auta. No chyba, że bardzo zimno będzie to jakieś półśpiochy dodam.

A wogóle to zrobiliśmy dziś z moim M przejazd po sklepach z wózkami i moje typy odpadły, ani Roan Marita mi nie odpowiada ani X-Lander:eek:. A najbadziej nam się spodobał Jedo Bartatina Alu Plus - no i chyba taki zamówimy, ale mój M chce czekać na nowa kolekcję 2010 i teraz tylko fotelik maxi cosi byśmy wzięli, a w styczniu wózek - no i się zastanawiam - kiedy pierwszy raz sie wychodzi z dzidzią na spacer jak sie rodzi np. 2 stycznia??:tak:

U nas w szpitalu niestety nie dają ubranek ... kilka rzeczy muszę kupić specjalnie z myślą o szpitalu, takich, których nie będzie szkoda, jakby się gdzieś 'przez przypadek' zawieruszyły ... bo słyszałam, że to się zdarza :shocked2:

agagsm, fajny ten wózeczek :) a co do spacerków, to chyba wszystko zależy od pogody ... ja się nie nastawiam na spacery przez pierwsze 2 tygodnie ... ewentualnie balkonik, jak nie będzie za dużego mrozu ... czekajcie spokojnie na nową kolekcję ... a w razie potrzeby, możecie jednak kupić jakiś 'stary' model :)

Ostatnia edycja:
u nas też są szpitalne ciuszki i dobrze bo u nas strasznie brudzą dzieci fioletem :sorry:

i tak w lutym mała była ubrana tylko w kaftanik w nic więcej się dziecka nie ubiera no i pieluszka i zawinięta była w rożek :tak:

reklama
dziewczyny mam "głupie" pytanie... czy pieluszki tetrowe i flanelowe pierzecie?
Podpowiedzcie jeszcze w jakiej temperaturze (szczególnie te flanelowe... )

Ja się nastawiałam cały czas na pranie "ciuszków", ale zapomniałam o takich rzeczach jak kocyki i inne "dodatki" ktore dla was były oczywiste... ;-)ehhh moja głowa:zawstydzona/y:

Zastanawiam się też nad temperaturą prania ciuszków, bo mam ich sporo od znajomych i mają odcięte metki.. Ale pewnie 40st nie zaszkodzi?

aga - czemu Roan Marita odpadł? :)

Do góry