reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

Dobrze że napisałyście o tym mniejszym rozmiarze :tak:spróbuję je wyszukać :-D
Mi o rajstopkach dla takiego maleństwa powiedziała koleżanka która ma dziewczynkę ze stycznia z zeszłego roku - jak odbierała małą ze szpitala, to właśnie założyła jej m.in. rajstopki.
Ja przez jakiś czas byłam nieświadoma, że takiemu maleństwu można założyć rajstopki.:-p Ale w pierwszym tygodniu życia naszego dziecka, dostaliśmy od babci ogrodniczki dla niego. Skarpetki to trochę za mało, więc wtedy wpadłam na pomysł, że chyba rajstopy to dobre rozwiązanie.
Ładne rzeczy Kruszynka, a na jaki wózek się zdecydowałaś? Kupujesz tam czy sprowadzasz z Polski?

reklama
kubiaczka - super polowanie :-)

mamusie chłopczyków - czy kupujecie rajstopki, żeby zakładać maluszkom pod spodenki? Ja się mocno nad tym zastanawiam, ale nie wiem jak z takiemu maleństwu założyć rajstopki..:confused:

Może na spacer ale nie wyobrażam sobie w domu maluchowi zakładać podwójnie to za gorąco!
Śpioszki, pajace juz miałam ale własnie wzieło mnie na spodenki, półśpiochy, jakoś tak nie mogłam się oprzeć. Nie myślę jednak pod to zakłądać rajsopek tylko skarpety. Dziewczyny dzieci lubią mieć luźno, przykryć zawsze mozna cieplej na spacerku ale to moje zdanie.
Zaraz wkleję co dziś dostałam pocztą ;-)

Kaja - ja o rajstopkach myślę właśnie na spacerek pod spodenki :tak:po domku oczywiście jak najluźniej - śpioszki, półśpioszki, spodenki wygodne ..:-)Zastanaiwam się tylko czy do śpioszków lub półśpioszków potrzeba jeszcze skarpetek? Czy skarpetki tylko do "dołów" bez stópek?

6240a7fa44ffe09cm.jpg
f0dc919b359bcc9fm.jpg
421f244b6ec4afc4m.jpg

50e6d28316732990m.jpg
0b38d67122cd8f8cm.jpg

To moje nabytki, w przypadku dresików czy spodenek preferować będę skarpetki, nawet na spacerek ;-)
Myslałam, że jak się kliknie na to to będzie większe ale nie udało się - myslę, że jakoś widać, dresik na dole jest błękitny

Czytam i czytam, Ja nie będę kupować rajstop. Myślę, że śpioszki, skarpetki, kombinezon i kocyk wystarczą na spacer. Do tego przykrycie wózka. Mnie zastanawia raczej czy kupować grube czapeczki:eek: Czy np. mogę założyć dwie cieńsze i kaptur na to czy lepiej jedną grubszą?

Może na spacer ale nie wyobrażam sobie w domu maluchowi zakładać podwójnie to za gorąco!
Śpioszki, pajace juz miałam ale własnie wzieło mnie na spodenki, półśpiochy, jakoś tak nie mogłam się oprzeć. Nie myślę jednak pod to zakłądać rajsopek tylko skarpety. Dziewczyny dzieci lubią mieć luźno, przykryć zawsze mozna cieplej na spacerku ale to moje zdanie.
Zaraz wkleję co dziś dostałam pocztą ;-)
To zaszalałaś dziewczyno.
A z tymi rajstopami, to pewnie że i nie przesadzać, ale na mrozy i chłodniejsze dni jak znalazł. Ja mojego dziecka nigdy nie przegrzewałam i jakoś katarów częściej nie łapał - wszystko w normie.

Kruszynka, fajne te wózki. Tylko ja tym razem chcę ze skrętnymi kołami, bo wydaje się wygodniejsze.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry