reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

ivi - to tak jak ja ;-)
Mam mnóstwo ciuszków juz i niewiele dokupie albo nic.
Oczywiście kupię kołderkę, ręczniki, przybory higieniczne, kocyk śliczny już dostałam, moze kupie jeszcze rożek.
Kosmetyki jeszcze czas, po co mają leżec 3 miesiące.
Myślę, że reszte potem sukcesywnie, nawet jak nie bede mogla wyjśc na wielkie zakupy jest allegro.
Myślę, że dużo też dostanimy w prezentach - każda z nas, więc nie ma co się teraz wykosztowywać.
Oczywiście dziewczyny, które nie mają nic muszą to zrobić i wyobrażam sobie ile pieniążków to pochłania.
Dlatego też uwielbiam allegro i swędzi mnie aby coś kliknąć ;-)

reklama
Za ubranka dla maluchow zazwyczaj trzeba placic jak za zboze. Ja mam sporo rzeczy po synku, ale nie moglam sie oprzec i kupilam dwa kaftaniki, 7 par body (piekne rozowe;-)) i skarpetki. Jak sie kupuje w wielopakach, wychodzi duzo taniej. Za body placilam 7 funtow, wiec ok. 35 zl. Wydaje mi sie, ze tanio, a jakosc niezla.

Za ubranka dla maluchow zazwyczaj trzeba placic jak za zboze. Ja mam sporo rzeczy po synku, ale nie moglam sie oprzec i kupilam dwa kaftaniki, 7 par body (piekne rozowe;-)) i skarpetki. Jak sie kupuje w wielopakach, wychodzi duzo taniej. Za body placilam 7 funtow, wiec ok. 35 zl. Wydaje mi sie, ze tanio, a jakosc niezla.
ja wypatrzyłam sobie 7 pak za 27 lub 35zł na allegro + przesyłka wiec cena podobna :tak:jak za nowe to mi się wydaje nie drogo bo za używane tyle chcą :sorry::tak:tylko czekałam cały czas jaki kolorek zamówić ale chyba w końcu się zdecyduje na żółte pasują dla obu płci :sorry:

JEszcze dziś mi kuzynka smsa przysłała czy chce rzeczy po córce co jej dałam dla jej dziecka ale jak wróciła cześć całą zasiusiana i żółta to jej podziękowałam mimo że to były ciuszki ode mnie :sorry:na co mi takie ciuszki więcej się namęczę z ich praniem i wybieleniem a to też potem trzeba porządnie wyprać

Ja wczoraj wieczorem tez dokonalam paru zakupow.Bede sie chwalic;-)

Dwa komplety ,o takie:

Komplet ekri 62 roz(sweterki MAŁGOSIA) (753147659) - Aukcje internetowe Allegro

komplecik dla chłopca.62 (sweterkiMAŁGOSIA) (753150624) - Aukcje internetowe Allegro

Kocyk:
!BWPCVzw!Wk~$(KGrHgoH-C0EjlLlzVpnBKWhKFlM0!~~_35.JPG

Pieluszki flanelowe:
!BY9mSug!2k~$(KGrHgoH-EEEjlLl)LvtBKk(8-dkcg~~_35.JPG

I posciel do wozka:
!B(Mtwh!Bmk~$(KGrHgoH-DUEjlLlypo6BKbIhw8E6!~~_35.JPG

:-)

reklama
Apropo tych termometrów elektronicznych, kupiłam Oliwii w specjalistycznym sklepie medycznym taki termometr. 3 lata temu zapłaciłam za niego 120 zł, ufałam mu bezgranicznie do czasu... kiedy coś mi się nie spodobało i powtórzyłam badanie termometrem rtęciowym...który pokazał prawie 39 st gorączki a tamten 36,7 Od tamtej pory leży w półce. Zależy w którym miejscu przyłożysz, ja np. jak na czoło to przeważnie pokazywał ok a jak na skroniach to pokazywał np. 38 i wtedy wiedziałam że muszę zmierzyć normalnym term. Ale dla mnie to na prawdę niedokładny pomiar,

...
Piekne te komplety wełniane.

...

Ja uzywam takiego od lat i nie narzekam, tylko niestety niedawno pan maz jak huknal nim o ziemie to niestety termometr dokonal zywota....A rteciowego od czasu jak mi peknal pod pacha do rak nie wzielam...

EDIT: wpadlam w szal zakupowy...hihi

http://www.allegro.pl/item760020660_spiochy_czapka_welur_dla_noworodka_50_56_cm.html#gallery

http://www.allegro.pl/item760051439_3pak_body_wyprawka_cudne_na_3_6_mce_62_68_cm.html#gallery

http://www.allegro.pl/item760091585_sweterek_z_kapturem_rozpinany_56_62_cm_0_3_mca.html#gallery

http://www.allegro.pl/item761233238_5pak_pajac_body_czapka_kapcie_sliniak_56_62_cm.html#gallery

Ostatnia edycja:
Do góry