reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

Dziewczyny a przydały wam się laktatory przy pierwszym dziecku? bo nie wiem czy jest sens wcześniej kupowac - może wybiore jaki chce i jak cos to mąz pojedzie i kupi jak będe w szpitalu potrzebować? bo poco kase wydawać jak się nie przyda, a z drugiej strony skąd mam wiedziec czy się przyda....
ja miałam zwykły ręczny użyłam może z 3 razy z ciekowości ;-)teraz albo nie kupię albo kupię zwykły na szybko w razie potrzeby ... bo też planuję karmić piersią :tak:

butelkę kupuję plastikową małą bo dopajać nie chcę tylko chce mieć w razie co ;-)

wanienkę mam zwykłą małą do teraz córa z niej korzystać dopiero przestaje obecnie woli prysznic ;-) wiec innej nie chce kupować ;-)

reklama
Dziękuję za odpowiedź odnośnie wanienki.Faktycznie ona taka tylko na sam początek:sorry:.
Jakie macie typy jeśli chodzi o laktatory?reczne ,elektryczne?jakiej firmy?i czy od razu za buteleczkami?

dziewczyny jakie smoczki i butelkii kupowac dla maluszków? w sumie wszystko juz mam tylko takich drobiazgow mi brakuje. no i pieluchy,slyszlam ze newborn 2-5kg sa i tak za duze dla noworodkow i wszystko wylatuje;-) kolezanka poeradzila mi kupic na allegro sprowadzane z niemiec, podobno sa troszke mniejsze. co wy o tym sadzicie?

Ja butelki używałam aventu, teraz też będę. Sterylizator uważam, że jest super sprawą, ja uzywałam raz na kilka dni, 3min i gotowe, a nie paprać się z gotowaniem:no:, mam z aventu. Laktator również bardzo mi się przydał, mam ręczny z aventu:tak:
Co do wanienki to nie kupuj z tą podziałką pośrodku, ja kupiłam wypas z fisher price i ani razu jej nie użyłam, beznadzieja:no:

dziewczyny jakie smoczki i butelkii kupowac dla maluszków? w sumie wszystko juz mam tylko takich drobiazgow mi brakuje. no i pieluchy,slyszlam ze newborn 2-5kg sa i tak za duze dla noworodkow i wszystko wylatuje;-) kolezanka poeradzila mi kupic na allegro sprowadzane z niemiec, podobno sa troszke mniejsze. co wy o tym sadzicie?

za duże:eek: mój synek ważył 3640 co nie ma mowy o takich malutkich :no:2-5 kg. to są dla wcześniaków dla noworodków to 3-6 kg.:tak:i takie ja odrazu używałam:tak:już wcześniej pisałyśmy o smoczkach butelkach;-)ja kupuje z AVENTA a butelka z AVENTA lub LOVI;-)

a co do wanienki najzwyklejsza najlepsza synek do dzisiaj się w niej szlapie ma wygodnie a zapłaciłam za nią 30 zł.z auchanu:-)super się sprawdza i to jest moja wanienka(nie patrzecie że różowa bo ja myślałam że udała się córcia bo tak jakoś niepewnie było co do płci że niby nic nie widac i dopiero na koniec może coś dinda no a że ja nie chciałam czekać to kupiłam dla dziewczynki:-p)

reklama
Do góry