reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepionki

ja mam inne podejście do szczepień bo u nas w rodzinie zarazili moją siostrę po szczepieniu i jakoś mam obiekcje, chociaż tak jak ALicji i mi lekarz mi mówił, że jak jestem, lub dziecko w skupiskach gdzie są inne dzieci to lepiej zaszczepić na pneumo.

reklama
kroma wystarczy plac zabaw, tam jest dużo skupisko dzieciaków przedszkolnych i młodszych i można się zarazić czymś.

Ostatnia edycja:
a jeszcze tak chciałam zapytać z ciekawości Elizabennet ale również inne dziewczyny mieszkające za granicą - jakie szczepienia są u Was obowiązkowe? Na co już były szczepione Wasze dzieciaczki?

ELUSIA MMR pierwsza dawka dopiero na przełomie 12/13 m.ż jest, więc nie ma opcji, żeby Natalka wcześniej szczepiona była. ooo widzę, że doczytałas sama. Fajnie.
NAT dziękuję, że o to zapytalaś bo też mnie ta kwesia interesuje bardzo.

My na pneumo jesteśmy zapisani na koniec listopada bo takie są kolejki :shocked2: ale w sumie dobrze bo mam nadzieje, że do tego czasu damy rade jakoś Patryka wykurować, oby tylko się przed szczepionką znowu nie rozchorował :sorry:

Odre/swinke/różyczke bedziemy odwlekać, ale przynajmniej wiem że szczepią u nas priorixem :tak:

nat, ja też kiedyś pytałam jak to wygląda w stanach, ale chyba nie było odpowiedzi :rolleyes2:

Ja pamiętam,jak Miniu mowiła,że u nich pierwsze było około trzeciego miesiaca chyba.Dziś się nie zjawiła,ale podpytam:).Pewnie jest u lekarza z Casperkiem.

reklama
Do góry