reklama
cambria
Mama Karolka 2010
a jeszcze tak chciałam zapytać z ciekawości Elizabennet ale również inne dziewczyny mieszkające za granicą - jakie szczepienia są u Was obowiązkowe? Na co już były szczepione Wasze dzieciaczki?
Natolin podaję linka kiedy i na co szczepioną dzieci w UK
Myślę że tu lepiej będziesz wiedziała jak i co niż ja napiszę,wytłumaczę
Szczepienia dzieci w UK / Niemowlę i maluch / Mama i dziecko / Strona główna - Polkadot.pl
Ostatnia edycja:
Ida Sierpniowa
Fanka BB :)
byłam u znajomej w aptece i gadałam o szczepionkach. dowiedziałam się ze zamiast szczepić teraz na pneumo, lepiej zaszczepić roczniaka od razu na meningokoki bo chronią też i przed pneumokokami!!! nie wiem co na to lolisza, wyrocznia nasza, ale ja gotowa jezdem tak zrobić, jeśli to prawda.
a co do mmr/priorix , to rozumiem że jak ja heksą szczepię to tego problemu nie mam czy jak? bo tak zrozumiałam koleżankę, a widzę że wy piszecie inaczej i zgłupiałam już......
a co do mmr/priorix , to rozumiem że jak ja heksą szczepię to tego problemu nie mam czy jak? bo tak zrozumiałam koleżankę, a widzę że wy piszecie inaczej i zgłupiałam już......
Ida Sierpniowa
Szczepionka Priorix-Tetra, 0,5 ml, 1 fiolka substancji suchej + 1 ampułko-strzykak rozpuszczalnika + 2 igły - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
czy to standardowa cena ??????!!!!!!!!!!?????????????
czy to standardowa cena ??????!!!!!!!!!!?????????????
Roxannka
Pracująca mama!
ida, z tego co nasz lekarz mówił to dwie różne szczepionki, nam bardziej zalecał pneumo bo podobno większe ryzyko zachorowania. My płacimy 300zł odrazu w przychodni.
A ten priorix to jest świnka/odra/różyczka, tak ? To u nas jest bezpłatnie
Co do przychodni to u nas podobnie jak u nat, bardzo oblegana, na chorych jest 5 gabinetów a na zdrowych tylko 1 i lekarze się wymieniają, więc zapisanie do zdrowych równa się z długim czekaniem :/
A ten priorix to jest świnka/odra/różyczka, tak ? To u nas jest bezpłatnie
Co do przychodni to u nas podobnie jak u nat, bardzo oblegana, na chorych jest 5 gabinetów a na zdrowych tylko 1 i lekarze się wymieniają, więc zapisanie do zdrowych równa się z długim czekaniem :/
Ostatnia edycja:
Ida Sierpniowa
no właśnie, dziewczyny, dlatego stwierdziłam że już całkiem zgłupiałam!!! dwie różne bakterie to dwie różne szczepionki - logiczne, a nagle słyszę że jedna jest antidotum na oba zagrożeniai to nie od pierwszej lepszej osoby na chodniku...
i wiecie co? jeszcze mi baba w rejestracji u naszego lekarza zabiła ćwieka: pytałam o tą 3w1, a ona że i tak niedługo bo w 13-14 m-cu dostanę wezwanie do zaszczepienia Infanrixemto ja albo czytać nie umiem albo mam jakieś pokręcone kalendarze szczepień, bo teraz jest tylko ta 3w1 wg nich!!! plus te opcjonalne oczywiście...
i cuś jeszcze miałam... aha, baba w aptece powiedziała że na pneumokoki to juz za późno, bo je trzeba zacząć przed ukończeniem 6mca życia dziecka!!!!!!!
kto tu jest "oświecony inaczej"????
i wiecie co? jeszcze mi baba w rejestracji u naszego lekarza zabiła ćwieka: pytałam o tą 3w1, a ona że i tak niedługo bo w 13-14 m-cu dostanę wezwanie do zaszczepienia Infanrixemto ja albo czytać nie umiem albo mam jakieś pokręcone kalendarze szczepień, bo teraz jest tylko ta 3w1 wg nich!!! plus te opcjonalne oczywiście...
i cuś jeszcze miałam... aha, baba w aptece powiedziała że na pneumokoki to juz za późno, bo je trzeba zacząć przed ukończeniem 6mca życia dziecka!!!!!!!
kto tu jest "oświecony inaczej"????
reklama
Podziel się: