reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Szczepionki

Tak,tak,wybiore się do przychodni najpierw,zapytac,czy oni mają.A jak nie,to wtedy wypytam o wszystko i ewentualnie zahaczę o doktorka,ale to muszę w środe do południa,bo on wtedy w zdrowych przyjmuje.

reklama
E-lona według tego schematu to wychodzi że pierwsze jest po urodzeniu w szpitalu, potem drugi raz w 2 miesiacu a później jest przerwa przy 3 i 4 szczepieniu i dopiero w 7 miesiącu kolejne wzwB i to już chyba koniec.

E-lona, dzisiaj pytałam naszego lekarza na szczepieniach czy mogę zrobić z ostatnią dawką wzw B tak jak Lolisza pisała ze robi - kupić dawkę dla dorosłego i podać pół. Lekarz się nie zgodził a pani od szczepienia stwierdziła, że nie weźmie za takie kombinatorstwo odpowiedzialności, bo nie ma gwarancji że uda jej się nabrać co do mikrolitra idealnie połowę, i ze się nie ma mowy. Babka tak w ogóle jest naprawdę spoko, niesamowicie uczciwa i ma rękę do dzieci, ale szczepionki pół dać nie chce i kropka. Cóż....

Dobranocka w sumie to ma rację, ale czy to ma aż takie znaczenie, żeby z dokładnością co do mikrolitra nabrać?

Zastanawiam się ile odczekać po chorobie ze szczepieniem. Laura brała leki do wtorku, czyli jutro mija tydzień i nie wiem czy już można się wybrać i czy to bezpieczne.

E-LONA - ]a gdzieś czytałam, że po chorobie ponad 2 tyg. powinno się odczekać nawet ale ile w tym prawdy to nie wiem... pamiętam, że nam pediatra po zwykłym katarze kazała mniej więcej 14dni odczekać i dopiero szczepiliśmy.

Ostatnia edycja:
to ja nie wiem moja generalnie leki bedzie brała jeszcze do 24 marca a lekarka nie widzi przeciwskazan do szcsepienia bo to podobno 3 a nie pierwsza szczepionka. Ciekawe co powie lekarka przed szczepieniem. Dwa razy sie dzis pytałam . wsciekne sie jak pojade nadarmo ale zaszkodzic tymbardziej nie chce. Gdyby mi powiedziała odczekac to bym zmieniła date telefonicznie i bez wyprawy.

Dawidowe, i jak z tymi szczepieniami wyszło?
Makuc, wy czekaliście 14 dni od skończenia katarku, a nam bez problemu zaszczepiła dziecko z katarem! Ponoć drobna infekcja nie jest żadnym przeciwwskazaniem.

reklama
Kurcze to ciekawe czy mi Nadie zaszczepia(o ile jej przejdzie) w srode 16-ego mamy szczepienie.Mam nadzieje ze tak bo nastepny termin bylby za tydzien(o ile bedzie miejsce-u nas miesiac wczesniej trzeba sie zapisac) a my juz wyjezdzamy do Fr :/

Do góry