reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepionki

RYSIA - super że szczepienia z głowy, a Miłosz jest rzeczywiście w sam raz :-)

NATOLIN - finansowo to rzeczywiście lepiej zaczekać z pneumo. W zasadzie to 2 miesiące różnicy tylko. No a waga i wzrost pudziankowa :-D Przemka mierzyłam i ważyłam kilka dni temu i ma 82,5 cm i ok 11,5 kg

reklama
NAT wow! rzeczywiście iście Pudziankowa waga i wzrost ;-) Alicja wymiarowo identyko jak Przemek NICE się trzyma.

w ogóle wpadłam tu, żeby pytanie HAPPY zadać: Kobieto jak u Was ze szczepieniami? Dostałaś jakieś wezwanie od przychodni? O nas Panie pielęgniarki zapomniały i póki co żadnych ponagleń niet. Ciekawe tylko kiedy się zorientują, że Alicja jeszcze świnki-odry-różyczki nie miała "podanej".

Makuc u Nas ze szczepieniami jesteśmy w tym samym martwym punkcie, raz dostaliśmy ponaglenie i tyle.

Ostatnia edycja:
Makuc mam nadzieję, że żadnych ponagleń ani tym podobnych rzeczy dostawać nie będziecie.
Nice no właśnie tak myślę, że jak w sierpniu mu podam pierwszą dawkę pneumokoków to druga będzie w październiku. To trochę bez sensu. Chyba poczekam do października i dam mu jedną.

My też mamy opóźnione szczepienia, ale teraz Patryk już tak nie choruje, zęby też już prawie nie męczą, czasami tylko 5-tki dają o sobie znać ... no i zadzwoniłam w zeszłym tygodniu żeby zapytać o zapisanie na szczepienie i okazało się że terminów praktycznie nie ma ale akurat zwolnił się jeden na jutro :surprised: Nie spodziewałam się że tak szybko, w dodatku wolnego nie moge wziąć i mąż idzie z Ptyśkiem, a ja mu tłuke do głowy żeby nie pozwolił mu dać dwóch szczepionek jednocześnie bo mamy zaległą odre/świnke/różyczke i tę drugą szczepionke na 18 m-cy :dry: W dodatku nie wiem czym teraz szczepią, kiedyś mieli priorix a teraz nie zapytałam ... ehhh strasznie się stresuje :-(

natolin
, ja też ostatnio zastanawiałam się nad pneumokokami i doszłam do podobnych wniosków, skoro już i tak nie zaszczepiliśmy to chyba poczekamy do tych 2 lat :sorry2: chociaż troche mam stracha żeby nic się nie przyplątało w tym czasie tfu tfu ...

reklama
Patryk już po szczepieniu, mąż właśnie do mnie dzwonił i wszystko ok :-) Patryk dzielnie zniósł szczepionke i wszystko poszło po naszej myśli, oby teraz tylko nic mu nie dolegało i będę szczęśliwa :sorry2:

No i pochwale się wymiarami mojego małego mężczyzny: waga 12,5 kg i 83 cm :-)

kania, dziękuje :*

Do góry