reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepionki

reklama
ones, a orientowałaś się czym Pawcio byłby szczepiony? mmr czy priorixem? pytam z czystej ciekawości bo fakt faktem jak maluszek ząbkuje to nie jest najlepszy czas na szczepienia... my chyba w ten sposób "przerypaliśmy" drugą dawkę pneumo, bo pierwszą mieliśmy w grudniu, potem ostatnią skojarzoną na początku lutego a od tamtej pory zębole rządziły, do tego katar i o... teraz to już chyba za późno na drugą dawkę... kurczę, nie wiem jak to jest u was, bo niby ok 15 m-ca ta szczepionka powinna być podana, ale jakby się dało to ja bym poczekała aż młody się "uspokoi" z ząbkami itp. zadzwoń może i spytaj jak oni na to patrzą:sorry:

Ones - chyba lepiej zaczekać, moim zdaniem dobrze zrobiłaś :-)

IDA - te pneumo to chciałaś dać 2 dawki po skończonym roczku? Jeśli pierwsza była w grudniu to masz jeszcze trochę czasu. To niby jest że się powinno odczekać minimum 2 miesiące między dawkami. U nas była taka sytuacja że po I dawce małego obsypało strasznie i bałam się dać II tak szybko i się dopytywałam to mi lekarze mówili że można odczekać do 6 miesięcy między dawkami. Albo potem dać 1 dawkę jak dziecko skończy 2 latka. My mieliśmy I dawkę w październiku, więc u nas już za długo. Bałam się mu dać przez tę alergię. Może właśnie damy jak skońćzy 2 latka.
No i jeszcze nie byliśmy ani na priorixie ani na tej ostatniej dtp+hib+polio

a my dzisiaj byliśmy na ostatniej dawce tej 5w1.
chcę jeszcze przeciwko pneumokokom zaszczepić. tyle, że u nas w przychodni powiedzieli, że albo razem albo za minimum 6 tygodni i z tego wszystkiego termin dopiero na sierpień. także nie wiem czy nie przeczekać i nie zaszczepić jedną dawką po skończeniu 2 latek :baffled:

a my dzisiaj jesteśmy po ostaniej dawce pentaximu+ szczepieniu na meningokoki i już na szczęście wszystko mamy z głowy:tak::-)najbliższa wizyta "planowana" jest na bilans dwulatka:-DMiłosz waży 12 kg i ma 85 cm:tak:więc chyba nie jest ani za gruby-ani za chudy,ani za niski ani za wysoki:-Dhihi chyba taki w sam raz:sorry:

Ostatnia edycja:
Rysia fajnie, że wszystko z głowy.
A co do wagi i wzrostu to chyba masz rację :-)
Mój Pudzianek waży 13,9kg i ma 89cm ;-)

reklama
Do góry