reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepionki

reklama
Straszne :-(

kania, nie szczepiliśmy na nic już od dawna:no: U nas jak u was, choroba za chorobą :eek: Z jednej strony chciałabym zaszczepić i miec to juz za sobą bo jak sobie pomyśle co nas jeszcze czeka to ... :baffled: A z drugiej strony ciesze się że mamy taką przerwe i nie faszerujemy Patryka narazie tymi szczepionkami ... Generalnie ciężka sprawa ...

Dziewczyny mam prośbę, bo przez moje opóżnienia pogubiłam się w szczepiniach i myślę intensywnie jakie nas czekają po odrze/śwince/różyczce. dzięki

Kania masakra z tym dzieciaczkiem. I teraz jak ktoś chce na pneumokoki lub rota zaszczepić to co ma pytać jakie mają szczepionki? ehh

Renatka my wczoraj dopiero na o/ś/r byliśmy i za 6 tygodni usłyszałam infanrix i się zdziwiłam , ze to już coś znowu. I generalnie muszę poszukac jakie szczepienia co i jak.

Nam, o dziwo, nawet nie przysyłają wezwania ostatnio.:eek::cool:

Co do tego zgonu dziecka w Portugalii, to rozumiem, że u nas nadal się szczepi tymi szczepionkami?:crazy:
I dlaczego dopiero teraz wycofano?Proste. "Statystycznie" pewnie odsetek poważnych NOP był niewielki, więc...póki nie przekroczył "normy", to szczepionka była w obrocie.
Co do tego brania odpowiedzialności za zdrowie własnego dziecka, to to nie jest takie proste...Nie jest to tylko decyzja i wybór rodziców, tylko, niestety, walka z "aparatem przymusu" w postaci kar administracyjnych , które Sanepid usiłuje na takich "nieposłusznych" rodziców nakładać. Pamiętacie, jak kiedyś tu LOLISZA pisała, że praktycznie nic nie jest przeciwwskazaniem do szczepienia dziecka, najwyżej szczepi się w warunkach szpitalnych.
Swoją drogą, to ciekawa jestem kiedy wreszcie ktoś odważy się i wykona RZETELNE badania wpływu szczepień na stan zdrowia dzieci w dwóch grupach porównawczych. I kto to sfinansuje?:cool:

reklama
HAPPY no właśnie ponoć było zarządzenie, żeby te szczepionki nawet w PL natychmiast wycofać (chodzi tu o daną partię a nie o całość :confused2:) ale ile w tym prawdy? Odnośnie tego o czym piszesz to wydaje mi się, że nigdy, niestety. Szczepionki to jednak za duży biznes, żeby firmy farmaceutyczne pozwoliły sobie na taką szczerość.

SARISKA proszę: szczepienia.pl - Kalendarz szczepień

na samym dole masz do wyboru przedział wiekowy i po kliknięciu na wybrany od razu Ci sie piękna tabela ze szczepieniami pojawi ;-)

Do góry