reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienie na krztusiec i RSV

reklama
Czekam na dostawę w październiku - maja wrócić wersję bez polio dla ciezarnych. Mój ginekolog mówi że na krztuśca absolutnie przy tym co się obecnie dzieje.

Nie możesz się umówić w placówce prywatnej na szczepienie? Przecież oni sami szczepionkę załatwią.
Nie załatwiają sami. Albo mają na stanie albo nie mają i wtedy jej nie wyczarują. Obecnie w większości placówek prywatnych został tylko Adacel polio który większość ginekologow odrazą.

Nie załatwiają sami. Albo mają na stanie albo nie mają i wtedy jej nie wyczarują. Obecnie w większości placówek prywatnych został tylko Adacel polio który większość ginekologow odrazą.
Nawet w google jak się wpiszę to jest napisane grubym drukiem że jest bezpieczna w ciąży 😁 u nas lekarze właśnie przepisują adacel polio

Jak nie mają na stanie to zamawiają... Nie wiem w czym problem. Wiem, bo się wczoraj umawiałam. Dostałam informację na kiedy będą mogli ściągnąć szczepionkę i w jakich terminach mogę się zaszczepić.

Jak nie mają na stanie to zamawiają... Nie wiem w czym problem. Wiem, bo się wczoraj umawiałam. Dostałam informację na kiedy będą mogli ściągnąć szczepionkę i w jakich terminach mogę się zaszczepić.
Ogólnie jest bardzo ciężko z szczepionkami przeciwko krztuścowi. Ja sama szukałam w odległych miastach (apteki, przychodnie) i znalazłam jedna jedyna sztukę w aptece

A czemu jest parcie na wersję bez polio ? Ja się szczepilam adacel polio, koleżanka w ciąży również 🤷
Nie wiem, ale zarówno prowadzący mnie lekarz jak i lekarz który konsultuje mnie dodatkowo w poradni szpitalnej mówili, żeby nie brać wersji z polio, że to bez sensu i żeby czekać cierpliwie na wersję bez.

reklama
Do góry