reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepienie na krztusiec i RSV

Jak nie mają na stanie to zamawiają... Nie wiem w czym problem. Wiem, bo się wczoraj umawiałam. Dostałam informację na kiedy będą mogli ściągnąć szczepionkę i w jakich terminach mogę się zaszczepić.
Problem jest taki że zarówno Adacel jak i boostrix jest niedostępny w całej Polsce. Dla mnie będzie już za późno bo będę już dawno po porodzie.

reklama
Problem jest taki że zarówno Adacel jak i boostrix jest niedostępny w całej Polsce. Dla mnie będzie już za późno bo będę już dawno po porodzie.
Skoro jesteś blisko terminu, to może jeszcze przemyśl wzięcie wersji z polio. Ja wybrałam ją wedle własnej preferencji, mimo że miałam do wyboru wszystkie szczepionki na rynku (nie było wtedy braków).

Podbijam, bo to jest w miarę nowy wątek na temat szczepienia na krztusiec w ciazy.

Od dzisiaj szczepienia dla kobiet ciężarnych są darmowe. Mam nadzieję, że to oznacza, że sanepid ma odłożone szczepionki na ten cel i będą dostępne w punktach szczepień:

Podbijam, bo to jest w miarę nowy wątek na temat szczepienia na krztusiec w ciazy.

Od dzisiaj szczepienia dla kobiet ciężarnych są darmowe. Mam nadzieję, że to oznacza, że sanepid ma odłożone szczepionki na ten cel i będą dostępne w punktach szczepień:
ja jutro idę na wizytę do lekarza POZ w sprawie szczepionki na krztusiec i dowiem się jak to wygląda w praktyce ☺️

reklama
ja jutro idę na wizytę do lekarza POZ w sprawie szczepionki na krztusiec i dowiem się jak to wygląda w praktyce ☺️
Byłam zapytać o to szczepienie, ale na razie dopiero to ruszyło i jest w powijakach - nawet jeszcze w przychodni nie mają tego w systemie, więc kazali przyjść w przyszłym tygodniu i może będzie już coś więcej wiadomo. Jeśli chodzi o szczepionkę to też nie ma ich jeszcze w przychodni na stanie, więc sama nie wiem ile czasu im zajmie dostarczenie tych szczepionek. Ja na razie jestem w 28 tc. i mam jeszcze chwilę czasu, ale jak ktoś potrzebuje to załatwić na już to może chwile jeszcze zająć, zależy jaka przychodnia - mniej czy bardziej ogarnięta.

Do góry