reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Szczepienie na krztusiec i RSV

reklama
Czekam na dostawę w październiku - maja wrócić wersję bez polio dla ciezarnych. Mój ginekolog mówi że na krztuśca absolutnie przy tym co się obecnie dzieje.

Nie możesz się umówić w placówce prywatnej na szczepienie? Przecież oni sami szczepionkę załatwią.
Nie załatwiają sami. Albo mają na stanie albo nie mają i wtedy jej nie wyczarują. Obecnie w większości placówek prywatnych został tylko Adacel polio który większość ginekologow odrazą.

Nie załatwiają sami. Albo mają na stanie albo nie mają i wtedy jej nie wyczarują. Obecnie w większości placówek prywatnych został tylko Adacel polio który większość ginekologow odrazą.
Nawet w google jak się wpiszę to jest napisane grubym drukiem że jest bezpieczna w ciąży 😁 u nas lekarze właśnie przepisują adacel polio

Jak nie mają na stanie to zamawiają... Nie wiem w czym problem. Wiem, bo się wczoraj umawiałam. Dostałam informację na kiedy będą mogli ściągnąć szczepionkę i w jakich terminach mogę się zaszczepić.

Jak nie mają na stanie to zamawiają... Nie wiem w czym problem. Wiem, bo się wczoraj umawiałam. Dostałam informację na kiedy będą mogli ściągnąć szczepionkę i w jakich terminach mogę się zaszczepić.
Ogólnie jest bardzo ciężko z szczepionkami przeciwko krztuścowi. Ja sama szukałam w odległych miastach (apteki, przychodnie) i znalazłam jedna jedyna sztukę w aptece

A czemu jest parcie na wersję bez polio ? Ja się szczepilam adacel polio, koleżanka w ciąży również 🤷
Nie wiem, ale zarówno prowadzący mnie lekarz jak i lekarz który konsultuje mnie dodatkowo w poradni szpitalnej mówili, żeby nie brać wersji z polio, że to bez sensu i żeby czekać cierpliwie na wersję bez.

reklama
Do góry