reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienie na krztusiec chwilę przed zajściem w ciążę

Właśnie nie wiem jak to jest, czy to jest szczepionka dla osób starszych czy także dorosłych .
Jest jeden preparat dla seniorów i jeden dla kobiet w ciązy.

Jak masz kasę to ja bym dopytała ewentualnie o jedną dawkę synagisu dla dziecka, ale przy niemowlaku 4kg to jakieś 3tys zapłacisz. Za to zadziała od razu i utrzymuje ochronę przez miesiąc.

reklama
Jest jeden preparat dla seniorów i jeden dla kobiet w ciązy.

Jak masz kasę to ja bym dopytała ewentualnie o jedną dawkę synagisu dla dziecka, ale przy niemowlaku 4kg to jakieś 3tys zapłacisz. Za to zadziała od razu i utrzymuje ochronę przez miesiąc.
A czy ona należy się wcześniaka ? Ogólnie w książeczce mam napisane, że dziecko jest donoszone- 37+3.A w moim wypisie - poród przedwczesny 36+3. Zapytam o cenę . Czy synagis dają w każdej przychodni ?

A czy ona należy się wcześniaka ? Ogólnie w książeczce mam napisane, że dziecko jest donoszone- 37+3.A w moim wypisie - poród przedwczesny 36+3. Zapytam o cenę . Czy synagis dają w każdej przychodni ?
Należy się dla dzieci, ktore miały określony czas tlenoterapie. Więc Wy się pewnie nie będziecie łapać.

Edit. I nie, w przychodni nie zaszczepisz. Musisz zapytać w poradni neonatologicznej przy szpitalu z 3st referencyjności. To nie jest szczepionka tylko przeciwciała. Ale akurat na luty i może część marca byscie mieli ochronę.

Należy się dla dzieci, ktore miały określony czas tlenoterapie. Więc Wy się pewnie nie będziecie łapać.

Edit. I nie, w przychodni nie zaszczepisz. Musisz zapytać w poradni neonatologicznej przy szpitalu z 3st referencyjności. To nie jest szczepionka tylko przeciwciała. Ale akurat na luty i może część marca byscie mieli ochronę.
Stasiu dostawał te przeciwciała ? Dawały radę ?

Stasiu dostawał te przeciwciała ? Dawały radę ?
Dostawał :) mial 5 dawek co miesiąc.
Nie złapał mi RSV wtedy, ale nie wiem czy mial kontakt z kimś chorym, a duzo jeździlismy wtedy po lekarzach i na fizjoterapie.

W tym roku nie dostalismy i trochę panikowalam, ale też nic nie złapal. Tyle, ze w tym roku sie izolujemy i wychodzimy tylko na plac zabaw i na spacery, nie zabieramy go do miejsc, w ktorych mogłby coś zlapac.

Ale jakbym miala kasę, to bym mu na ten rok kupila, ale u nas to jedna dawka 5tys.

Dostawał :) mial 5 dawek co miesiąc.
Nie złapał mi RSV wtedy, ale nie wiem czy mial kontakt z kimś chorym, a duzo jeździlismy wtedy po lekarzach i na fizjoterapie.

W tym roku nie dostalismy i trochę panikowalam, ale też nic nie złapal. Tyle, ze w tym roku sie izolujemy i wychodzimy tylko na plac zabaw i na spacery, nie zabieramy go do miejsc, w ktorych mogłby coś zlapac.

Ale jakbym miala kasę, to bym mu na ten rok kupila, ale u nas to jedna dawka 5tys.
ten rok niestety jest bogaty w choroby różnej maści. Sama mam dylemat, bo starszy syn w wieku Stasia też potrzebuje się wybiegać i z chęcią wysłałabym go na jakieś zajęcia ruchowe / muzyczne. Wcześniej chodził i było super. Ale teraz przy małym dziecku jesteśmy skazani na spacery .

reklama
ten rok niestety jest bogaty w choroby różnej maści. Sama mam dylemat, bo starszy syn w wieku Stasia też potrzebuje się wybiegać i z chęcią wysłałabym go na jakieś zajęcia ruchowe / muzyczne. Wcześniej chodził i było super. Ale teraz przy małym dziecku jesteśmy skazani na spacery .
Wiesz co, przy dwójce to jednak inaczej i tez nie dasz rady tak się izolować.

Do góry