Więc chodziłaś tam z mama. Myślę, że człowiek myślący chce dla siebie jak najlepiej, szuka problemu zamiast go maskować. Jeśli chcesz antykoncepcję to jest sposób, jeśli traktuje się to jako " lek" to pomyłka. W takim wieku miesiączką może być jeszcze nieregularna, ale potrzebowalas 8 lat, żeby wyciągnąć wnioski ? Co było problemem finalnie, co się okazało ?Wiesz, mam 24 lata,tabletki zaczęłam brać jak mialam 16 i trochę tych lekarzy się przewinęło. W tym wieku nie miałam żadnych oczekiwań, bo byłam jeszcze głupiutka, a tabsy brałam, bo nie miał okresu, co z perspektywy czasu było totalną pomyłka.
reklama
wszedziekolwiek
Zaciekawiona BB
Ale znasz te liczby? Zapoznałaś się z nimi? Baaardzo polecam zmierzyc się z tym lękiem i poczytać choćby dane z CDC, na bieżąco aktualizowane. Raportują także każdy zgon po szczepieniu, potem analizujac, czy istnieje jakaś przyczynowość. Link do: COVID-19 VaccinationO to, że np. po szczepieniu umiera "tylko" jakiś promil. Ale to są ludzie, którzy stracili życie, czyli coś najcenniejszego. I nie wiadomo na kogo trafi, tak jak z chorobą. Dlatego dajmy ludziom decydować za siebie.
Jakiś mój wniosek? Ryzyko zgonu po szczepieniu w wyniku zaburzeń krążenia jest niższe niż w przypadku stosowania antykoncepcji hormonalnej. Jeśli korzystało się z takiej formy zabezpieczenia przed ciążą, to trochę zmienia perspektywę patrzenia na "szczypawki".
Nie miałam w ustach tabletki antykoncepcyjnej. Zmienia to coś?Ale znasz te liczby? Zapoznałaś się z nimi? Baaardzo polecam zmierzyc się z tym lękiem i poczytać choćby dane z CDC, na bieżąco aktualizowane. Raportują także każdy zgon po szczepieniu, potem analizujac, czy istnieje jakaś przyczynowość. Link do: COVID-19 Vaccination
Jakiś mój wniosek? Ryzyko zgonu po szczepieniu w wyniku zaburzeń krążenia jest niższe niż w przypadku stosowania antykoncepcji hormonalnej. Jeśli korzystało się z takiej formy zabezpieczenia przed ciążą, to trochę zmienia perspektywę patrzenia na "szczypawki".
wszedziekolwiek
Zaciekawiona BB
Zupełnie nie, ale szczerze - czy tak samo żarliwie ostrzegałabys koleżanki przez ich braniem, powołując się na dane o zgonach, jak robisz to w tej dyskusji o szczepieniach?Nie miałam w ustach tabletki antykoncepcyjnej. Zmienia to coś?
Ja również jestem za wyborem, ale popartym wiedzą, a nie pogłoskami. Analogicznie, odebrałabym prawo do głosowania ludziom, którzy nie znają programu partii i sylwetek kandydatów, na które głosują
Każdy może zgłosić NOP do Departamentu Monitorowania Niepożądanych Działań Produktów Leczniczych Urzędu Rejestracji Produktów Leczniczych, Wyrobów Medycznych i Produktów Biobójczych (URPL), poprzez specjalną stronę internetową: https://smz.ezdrowie.gov.pl
Nie tylko do lekarza.. uważam, że powinno być puszczane w tv jako reklama, że potrzeba to robić po każdym szczepieniu, nie tylko covid...To bardzo ważne w badaniach i skutkach szczepień.
Nie tylko do lekarza.. uważam, że powinno być puszczane w tv jako reklama, że potrzeba to robić po każdym szczepieniu, nie tylko covid...To bardzo ważne w badaniach i skutkach szczepień.
wszedziekolwiek
Zaciekawiona BB
Jeszcze jedno - jeśli mamy prowadzić sensowna dyskusje, to sensownie będzie odnosić się do wszystkich zadawanych sobie wzajemnie pytańNie miałam w ustach tabletki antykoncepcyjnej. Zmienia to coś?
Tylko, że to czy osoby w moim otoczeniu łykają tablety anty nie dotyczy bezpośrednio mnie.. szczepienia już tak, takie jest ich główne założenie. Już nie mówiąc, że ogrom kobiet używa tej formy antykoncepcji... Nie każdy chce mieć drużynę piłkarską w domuZupełnie nie, ale szczerze - czy tak samo żarliwie ostrzegałabys koleżanki przez ich braniem, powołując się na dane o zgonach, jak robisz to w tej dyskusji o szczepieniach?
Ja również jestem za wyborem, ale popartym wiedzą, a nie pogłoskami. Analogicznie, odebrałabym prawo do głosowania ludziom, którzy nie znają programu partii i sylwetek kandydatów, na które głosują
B
BBP
Gość
Ja nigdy nie miałam problemu. Nie wiem, czy zgłaszają każdy NOP, bo nie jestem świadkiem każdego wydarzenia na kuli ziemskiej, nie mam takiej wiedzy - myślę, że ty też nie. To nieweryfikowalne. Jeśli u ciebie wystąpią działania niepożądane po JAKIMKOLWIEK leku możesz zgłosić je sama.A zgłaszają każdy nop?
reklama
B
BBP
Gość
To się nie sprawdzi w tym przypadkuJeszcze jedno - jeśli mamy prowadzić sensowna dyskusje, to sensownie będzie odnosić się do wszystkich zadawanych sobie wzajemnie pytań