reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia -pytania,obawy i niepokoje/reakcja dzieci na szczepienia

u nas slad jest jeszcze do dzis po tym szczepieniu, wazne, ze jak ten naciek pęknie to przylozyc jałowy gazik i raczej nie kąpać bezposrednio potem

reklama
mam pytanie, za tydzień z moim synkiem idziemy na szczepienie (po 6 tygodniu)błonica, tężec, krztusiec. Zastanawiam sie nad szczepionka skojarzona może ktoś mi coś doradzi????

ja szczepiłam szczepionką skojarzoną 5w1, płaciłam 120 zł i to juz 3 razy, bo szczepienie się powtarza, ale się cieszę, ze oszczędziłam dziecku bólu, bo za 1 razem były tylko dwa wkłucia (bo również WZW), a potem już tylko po jednym

Ja moje dziwczynki tez szczepilam skojarzonymi:tak:i jestem bardzo zadowolona:tak:Nie mialy zadnych objawow poszczepiennych;-)no i jest mniej wkłuc
Szczepionka jest platna i jedna dawka kosztuje 120zl,ale uwazam ze warto:tak::tak::tak:I dlatego z czystym sumieniem polecam te szczepionki:-)

Ostatnia edycja:
mój synek tez był szczepiony skojarzoną u mnie 180 zł. dzięki niej nie musieliśmy iść na szczepienie w 6 miesiącu ale nie pamiętam co to miało być. Tak więc w pierwszym roku były 3 dawki i teraz będzie miał ostatnią 4 w kwietniu

Ja właśnie dzis jestem po szczepieniu synka skojarzona 5w1( kosztowala 96zł)i jak narazie nie ma temperaturu i nie jest marudny. Zachowuje się jak przed szczepionką, a same wklucia zniosl baaardzo dzielnie, bo tylko raz i na krotko zaplaka;l i jak go przytulilam to przestal .Wczesniej sama zalozylam watek odnosnie szczepin, objawow poszczepinnych itp, itd., ale jak bylkam w przychodni i slyszalam tyle placzy dzieci to postanowilam nie zadawac bolu synkowi. Teraz nie żaluję i mam nadziej, że nie będe :)

a ja tez chcialam mojemu zaoszczędzić bólu i stresu ale sie przeraziłam jak przeczytalam ten artykól:
Szczepienia i powiklania poszczepienne - u niemowlat i malych dzieci > :szok:
i ten:
Szczepienia. Dobrodziejstwo, czy zło konieczne? :baffled:

no i stwierdziłam ze zwykle szczepionki to mniejsze zlo..
a nie taka końska dawka toksyn na raz...

no i wogóle zle rzeczy o szczepionkach wyczytałam...
"Czy antybiotyki i szczepionki są najlepszym lekarstwem?" :eek:

i teraz jestem zla na siebie bo wolałabym byc nieświadoma ...

nixieja tez przeczytałam wlasnie te artykuly, ale stwierdzilam, ze jezeli ktos wymyslil takie szczepionki i zostaly one dopuszczone tzn. ze nie sa szkodliwe. Myslę, że kazda szczepionka moze niesc za soba jakies powiklania. Mój synek nie goraczkowal i jestem zadowolona ze swojego wyboru, bo i tak tew 5w1 sa lepsze gdyz stosuja je w norwegi i holandi

reklama
Ja szczepiłam swoją córkę za pierwszym razem zwykłą szczepionką i miała powikłania. Za drugim razem szczepiłam skojarzoną i było ok więc myślę, że warto. To nieprawda, że szczepionki są bezpieczne bo mogą powodować różne powikłania tj. drgawki, gorączka, uszkodzenie układu nerwowego a nawet śmierć, pisałam o tym już w innym wątku. Szczepionki to po prostu mniejsze zło. Skojarzona szczepionka prawie nigdy nie powoduje powikłań i jest znacznie bezpieczniejsza od tej nfz- towskiej więc ja myślę, że nie warto ryzykować zdrowiem dziecka dla pieniędzy. Lepiej kupić tą szczepionkę a odłożyć zakup zabawki lub ubranek na później.

Do góry