reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepienia na COVID a ciąża !

Dziewczyny!
26 kwietnia 2021 r. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) opublikowało swoje stanowisko dotyczące szczepień kobiet ciężarnych przeciwko COVID-19, w którym napisano, między innymi że szczepionki przeciw COVID-19 powinny być oferowane ciężarnym i kobietom karmiącym.
Czy któraś z Was w ostatnim czasie, gdy już oficjalnie została podana ta informacja, przyjęła szczepionkę będąc w ciąży?

reklama
Jestem w 23 tc i dostałam zgodę ginekologa na szczepienie. Termin szczepienia bede miec na przyszły tydzień. Oczywiście na pfizera zostałam zapisana. Mąż(35l) oraz mama(70l) juz sa po pierwszej dawce również pfizerem i nie mieli żadnych powikłań jak na razie.

Kilka moich koleżanek również na zlecenie lekarza przyjeła szczepienie, również pfizera. Z reakcją było różnie, ale były po opieką lekarza i konsultowały ewentualne skutki poszczepienne. Wszystko zakończyło się dobrze. Ja wierzę nauce i popieram szczepienia.

Myślę podobnie, sama jestem zarejestrowana na przyszły tydzień na szczepienie, szukałam więcej informacji o szczepionych kobietach w ciąży w Polsce, ale niestety informacji jest bardzo mało. A czy przed szczepieniem lekarz dopuszczający w punkcie szczepień robił jakieś problemy? Chciał zaświadczenie od lekarza prowadzącego?

Ja tez jestem po pierwszej dawce
Szczepienie było 6 dni temu. Nic po szczepieniu się nie działo. Każdy lekarz mi zalecił. Zarówno diabetolog kardiolog i ginekolog.

Myślę podobnie, sama jestem zarejestrowana na przyszły tydzień na szczepienie, szukałam więcej informacji o szczepionych kobietach w ciąży w Polsce, ale niestety informacji jest bardzo mało. A czy przed szczepieniem lekarz dopuszczający w punkcie szczepień robił jakieś problemy? Chciał zaświadczenie od lekarza prowadzącego?
Nie wiem czy bedzie potrzebne, ale moja pani ginekolog wypisała mi zaświadczenie że mogę przyjąć szczepionkę.

Czytam ten wątek od jakiegś czasu i nie moge się nadziwić ile z Was chce się zaszczepić w ciaży. A co jak Wasz organizm nie wytworzy w ogóle przeciwciał? Nie wiecie jaki wpływ ma szczepionka na dziecko. Tego jeszcze nikt nie wie. Okaże sie za ładnych parę lat. Ja mieszkam w kraju, w którym nie szczepi się kobiet w ciaży ani karmiących. I całe szczęście. Swoją drogą niewiele jest krajów, które to robią. Ciekawe dlaczego.

Czytam ten wątek od jakiegś czasu i nie moge się nadziwić ile z Was chce się zaszczepić w ciaży. A co jak Wasz organizm nie wytworzy w ogóle przeciwciał? Nie wiecie jaki wpływ ma szczepionka na dziecko. Tego jeszcze nikt nie wie. Okaże sie za ładnych parę lat. Ja mieszkam w kraju, w którym nie szczepi się kobiet w ciaży ani karmiących. I całe szczęście. Swoją drogą niewiele jest krajów, które to robią. Ciekawe dlaczego.
$$$$

reklama
A wiesz jaki wpływ na kobietę w ciąży i jej dziecko może mieć covid i każda ciężka choroba? Tutaj nie trzeba czekać kilku lat, żeby zobaczyć skutki.

Do góry