reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia na COVID a ciąża !

Ty widzę przyjęłaś rolę dziennikarki, przepytywaczki, a sama na pytania nie odpowiadasz ;) Ja dalej czekam na źródła Twojej wiedzy i nazwiska lekarzy, tylko się przypominam :)

Badania nad bezpieczeństwem i skutecznością szczepień przy dotychczasowych wariantach są zakończone. Trwają jeszcze badania dot szczepienia np chorych na Aids, niemowląt itp
Rozumiem że wpływ szczepienia na rozwój dzieci jest znany w 100% np wiadomo jak sie rozwijają pod względem neurologicznym?
Przecież to Ty pytasz ciągle o nazwiska i badania. Ja się poprostu trochę nabijam

reklama
Rozumiem że wpływ szczepienia na rozwój dzieci jest znany w 100% np wiadomo jak sie rozwijają pod względem neurologicznym?
Przecież to Ty pytasz ciągle o nazwiska i badania. Ja się poprostu trochę nabijam

A jesteś w stanie wytłumaczyć w jaki sposób szczepienie matki w ciąży miałoby wpłynąć na rozwój neurologiczny dziecka? Szczepienie nie przechodzi przez łożysko więc jeśli są badania dotyczące przepływów, łożyska itp to jak to działa w Twojej głowie?

To się nie nabijaj, tylko bierz normalnie udział w dyskusji i też odpowiadaj :)

Podziwiam, że ci się chce. Ja już kilkukrotnie zwracałam uwagę na temat tego co z dziećmi, których matki szczepily się w ciąży. Za małe.sa żeby stwierdzić, że nie wpłynęło to na nie pod względem neurologicznym.

Podziwiam, że ci się chce. Ja już kilkukrotnie zwracałam uwagę na temat tego co z dziećmi, których matki szczepily się w ciąży. Za małe.sa żeby stwierdzić, że nie wpłynęło to na nie pod względem neurologicznym.

Zwyķly katar w ciąży ma szansę mieć większy wpływ na dziecko, niż szczepionka. Traktujecie szczepienie jak nie wiadomo co, a to po prostu "infekcja" u matki, która nie ma szansy się rozprzestrzenić :) Główne składniki szczepionki to woda, cukry, sole i tłuszcze ;)

To dotyczy tylko szczepionki na covid czy każdej szczepionki w ciąży? Bo inne stosowane są już od wielu lat, wiec wpływ można zobaczyć.

A stosowali? Podaj źródła, chętnie poczytam :)
Choćby w leczeniu ah1n1 na którą mimo ogłoszonej pandemii nie pobiegłaś się zaszczepić.

Swoja droga myślałaś o założeniu jakiegoś bloga albo grupy zrzeszającej zagorzałych zwolenników szczepień? Myśle ,że mogła byś wtedy powymieniać się artykułami, doedukowac niezdecydowane społeczeństwo. Może jakiś funpage?
Patrząc na Twoje "zaangarzowanie" w sprawę miało by to więcej sensu i chyba radości dla Ciebie niż dyskusja z nami,które na Twoje artykuły patrzymy nadal bez stresu i z doza zdrowego dystansu:)
Pozdrawiam i miłego dnia życzę

@ness. właśnie.mi się odechciało 😆😆😆

reklama
Do góry